jarda155 komentáře u knih
Jednička mi přišla o něco lepší, ale pořád je to velmi zajímavé čtení.
Přibyla poměrně velká otevřenost autorova osobního života.
Povedená kriminálka s hlavním případem ve kterém je namočen policajt a vedlejším s násilnickým pachatelem.
Hlavní hrdinka je svá, ale trochu neohrožená na 5 hvězd.
Detektivka je to dobrá.Vyjasnění Asadovi minulosti vítám.Nicméně pokud sahám po knize od tohoto autora, tak prostě očekávám propátrávání minulosti za trochu jiným účelem.
Oproti jedničce lepší zápletka a prostě lepší detektivka,ale trochu upozadněné to prostředí,které hrálo prim v PL.
Trochu více mrtvol na malém prostoru na můj vkus.
Celkově na pomezí 3-4 hvězdy,převážili nahoru sobi na pohřbu.
Jako detektivka to není nic propracovaného,ale jako dobrodružný příběh s detektivní zápletkou je to dobré.Zachraňuje to prostředí ve kterém se děj odehrává a člověka to při čtení hodí úplně někam jinam od normálu.
Poctivě vystavěná příběhová linka, postupně doplňována až do samého psycho-akčního závěru.
Obešel bych se bez posledních 5-6 stránek, kde se po předchozí temnotě vše nějak moc rozjasní, otevřenější doslov by tomu slušel více.
Četl jsem již před několika lety, ale ten závěr mi utkvěl v hlavě a hlavně kvůli němu knihu rád doporučuji.
Stále dokáže vyloudit úsměv na tváři, ale ten už není tak intezivní a hlavně ho není tolik jako u prvního staříka.
(opravdu výborný nápad je zlatá obálka, kdy se přesahující podélné časti vedle obrácených stránek krásně lesknou:( )
Překvapivě se mi to líbilo více než 5-tý díl.
Z mého pohledu je dobře, že je konec , protože je to jen umělé natahování a navíc se v tom už nějak ztrácím :) , nějak mi úplně vypadly jakékoliv informace o Mikaelově dceři, která je posledním dílu několikrát zmíněna.
Rychle ubíhající děj zlehka naroubovaný na historické události 2.světové války.Autor se zbytečně nezdržuje popisem prostředí a po krátkém představení postav už to jede naplno až do konce.
Kromě scény,kdy si hlavní hrdina hraje na "průvodčího" ve vlaku a "zmatku" na silnici,i poměrně realistické..
Předně bych rád upozornil na štítek "časové paradoxy", nebo lépe "cestování časem", či "Mysteri" , není to klasicky plynoucí detektivka.
Žánrově úplně mimo můj obzor, ale opravdu zajímavě napsané, a bez problémů přečteno i přes ten ranec stránek.
Kdo nemá rád vracečky, tak ať to vůbec neotevírá:)
Odklon Keplerů k jemnějšímu žánru.Klasický formát uzavřené skupiny ve které se skrývá vrah.To je trochu problém, protože se v tom nedá nic moc vymyslet, nebo mě spíše nebaví.
Zajímavé místo příběhu, slušný popis postav a finální rozbor příběhu.Žádná velká zápletka.
Přes tragédii z minulosti k tragédii v současnosti.Uvidím co bude dál.
Čekal jsem, kam se to po jeleneh vyprofiluje.Když mi knihovnice podávala tu "bichly" trochu jsem se lekl, ale bylo to nakonec akorát a bylo to dobrý.V našich končinách neobvkylé zapojení tajných služeb, trochu divná a do kolektivu nezapadající vyšetřovatelka, slušný příběh.Sérii si určitě pohlídám.
I z nájemného vraha se může stát kořist.
K tomu trochu tajných služeb, zrádce a boj o pozice.
Pořádná porce textu, dostatečné množství postav, dobře navazující děj a slušné finále.
Na začátku mohlo být o něco méně mrtvol (tam jsem se trochu bál, kam to povede).
Čtivé, na prvotinu nadstandardní.
Podrobnější popis operace Československých pilotů 311. perutě proti zásobovacím lodím Německa za WWII.
Je to dokument,přesto velice čtivý a zajímavý.
Zaujme popis z pohledu obou táborů.
Poměrně přímý, méně zamotaný příběh se zajímavým rozuzlením.Jedna strana chystá past na člena druhé, aby zároveň zachránila svého agenta.
Prostředí studené války z toho cítit je, hlavně v samém závěru.
Hlavní hrdina udělá chybu, kterou by špion udělat neměl.
Příběhově zajímavější než díl první.
Již se ale dostáváme do absurdních situací co se týče spánku hlavní hrdinky:)
(přes den dělá na svých případech a přes noc víceméně taky, pokud tedy zrovna nemá co na práci v práci.)
Doufám, že jsem nepřišel o něco důležitého, když jsem sáhl po 16. díle v sérii.
Mně to nepřišlo a bavil jsem se dobře napsanou knihou, její délkou a dokonce jsem uvítal i větší počet postav.
Určitě se k autorovi ještě několikrát vrátím, ale 23 knih série pravděpodobně do důchodu nedám. (jsem si myslel, jak je Nesbo se svým Harrym rozsáhlý :) )
Opět naprosto dokonalé čtení.Postupné odhalování a vazby několika postav nás od počátečního směru pátrání přesunou naprosto jiným směrem.
Střední část je tedy hodně drsná.
Konec výborný a určitě má moc rozdělit čtenáře, stejně tak, jako A a P.
Zajímavější od poloviny knihy.Celé vyšetřování by si zasloužilo více propracovat.