Jarka_rybář komentáře u knih
Pěkná kniha. Trochu jiná, než jsem čekala, popisy přírody byly spíše poetické než popisné, ale dalo se na to zvyknout. Kyin život byl opravdu tvrdý, tolik osamělosti si nikdo nezaslouží.
Inspirativní. Vede k novému přemýšlení nad svátostí smíření.
Kája je super! Jeho lumpačiny a rozumy jsou příjemným pohlazením po duši.
Moc dobrá kniha. Hrůzy války a nutnosti přežít podané očima malého kluka, který vidí věci jinak. Knížka popisuje zlou dobu a skutečně v ní potkáme mnoho zlých činů, přesto je tu i pořádný kus idyličnosti a klidu. Je fakt, že hrdina měl hodně štěstí a že mé chápání idyličnosti zahrnuje i dost práce, takže svou poznámkou nechci naznačit, že to měl hrdina lehké; rozhodně neměl a pral se se vším obdivuhodně silně.
Pominuté chvály jsou úžasné. Prosté a obyčejné, přesto obnažují až na dřeň. Ukazují, že i ve slabosti, opovržení, v naší každodenní malosti a malichernosti je šance. Je ale potřeba chtít vidět věci jinak, neměřit je svým pohodlím a svým jedem.
Musím říci, že kniha mnou hodně otřásla. Taky jsem jedovatá až běda. Zároveň se mi ale nabídla i cesata, jak ten jed začít odevzdávat Bohu.
Docela hezký, jemný příběh. Bez kliček a intrik, což mne potěšilo.
Dech je nádherná kniha. Má vysokou úroveň odbornosti, přesto je stále přístupná laikům. Pohybuje se na pomezí příběhu a odborného textu, což byla voda pro mou duši. Popsané techniky se dají z textu i naučit, což je super.
Knihu jsem četla dlouho, vychutnávala jsem si ji. Během jejího čtení jsem stihla začít dýchat téměř výhradně nosem a pomohlo mi to. Cítím se teď lépe a mám pocit, že podávám i lepší fyzické výkony a mám více energie. Bohužel to ale také odhalilo, že nedýchám úplně nejlépe, cž může být příčinou mnohých potíží.
Perlička na závěr. V této knize se dozvíte, proč je nošení rovnátek, zvláště těch "napevno", morem pro naše dýchání.
Parádní záležitost. Vtipná a hluboce duchovní. Ideální pro člověka hledajícího své životní povolání a poslání. Musí se nad ní občas přemýšlet, ale stojí to za to.
Parádní kniha. Pro starší děti nebo nadšené dospělé amatéry.
Blytonová... Legenda mého dětství. Zhltnuto v okamžiku. Super knížka.
Velmi dobré. Celý příběh se mi dostal pod kůži. Jak snadno může člověka potkat zlo..
Nádherná kniha o úžasném chlapci. Dopžil se sice jen patnácti, ale stihl toho dost. Žil naplno s Bohem, i s lidmi. A rád chodil po kopcích. Navíc to byl svatý, který se rozhodně nebát používat počítač. Že by tedy patron internetu? :-D
Já Seiferta moc nemusím, tuhle knížku jsem si půjčila vlastně omylem, přesto se mi některé obraty líbily.
Vážně dobré. Veselé i smutné, sem tam s nádhernými hláškami - viz třeba "ponorka".