jarkaska jarkaska komentáře u knih

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Kniha se dobře četla, konec překvapil.

14.05.2023 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nádherná , ale i zároveň smutná kniha. Prostě takový je život. Doporučuji, tomu kdo nečetl. Už se chystám na další část této série.

11.06.2024 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Poslední kniha, která mi od Shari Lapeny chyběla přečíst. A musím říct, že i nejrychleji přečtena. Krátké kapitoly, takže jsem si říkala ještě jednu a ještě jednu, až jsem byla u konce. Nedalo se přestat číst a najít vraha. Takže teď už jen čekat na další novou knihu, která u nás vyjde.

28.01.2024 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tuto knihu jsem si vybrala v rámci ČV, a nelituji. Kniha se pěkně četla, každou volnou chvilku jsem seděla a doslova hltala děj. Určitě budu pokračovat v této sérii, další knihu mám již zamluvenou. Tak mi nezbývá čekat.

20.06.2024 5 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Krásný příběh o přátelství dvou mužů, i když zcela rozdílných. Moc se mi to líbilo. Určitě zkusím další z knih autora.

01.06.2024 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Krásná kniha, ale smutný příběh. Knihu jsem sehnala pro čtenářku v rámci její povinné četby. S chutí jsem si ji přečetla.

12.11.2023 5 z 5

Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Jelikož kniha je v naší knihovně xkrát zamluvena, tak jsem si ji zatím půjčila jako audioknihu. Byl to pěkný poslech v podání Terezky Kostkové, Martiny Viktorie Kopecké i Marka Polaneckého. Jistě se vrátím k přečtení knižního vydání.

16.02.2022 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Díky čtenářské výzvě se vrátím ke knihám školních let.

12.02.2021 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak toto byl nářez. První kniha od autorky, kterou jsem četla byla V pasti lží.
Tak jsem v knihovně půjčila tento její první román. Nedalo se to odložit, protože to co zažívala Grace, bylo pěkné psycho. Knihu určitě doporučím dalším svým čtenářům.

04.07.2024 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Ke knize jsem se dostala doporučením svých čtenářů. Abych pravdu řekla, knihu jsem zhltla za tři večery, nedalo mi to zjistit konec. Kniha byla poutavá a pěkně se mi četla. Určitě seženu další knihy autorky.

28.06.2024 5 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Pěkná vzpomínka na školní léta. Přečetla jsem jako e-knihu.

17.10.2023 5 z 5

Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Krásná oddechovka. Přečtena během dvou dnů, protože se nedalo přestat číst. Tuto knihu mám doma od jejího vydání. Mám ji i s věnováním Martiny Málkové, která pochází kousek od mého bydliště a je sestrou mého bývalého spolupracovníka.

30.05.2023 5 z 5

Jak vytrhnout velrybě stoličku Jak vytrhnout velrybě stoličku Marie Poledňáková

Tuto knihu jsme našla v naší knihobudce. I když film mám možnost vidět díky televizi, která ho vysílá několikrát během roku, knihu jsem si vzala. Při čtení jsem se nasmála jako při sledování filmu. Bylo to jako bych sledovala film s titulky.

10.07.2023 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Opět čtivé, napínavé, líbila se mi kniha. V této sérii budu pokračovat.

05.08.2024

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Knihu jsem vlastně sehnala pro čtenáře do knihovny. A že jsem byla naladěna na
ty vraždy, zkusila jsem tuto knihu. Opět po dlouhé době kniha, která mě vtáhla do děje. A ten konec, no překvapil. Ale teď už si dám pěknou oddechovku.

02.02.2024 5 z 5

Střemhlavý pád Střemhlavý pád Sandra Brown

Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale postupem jsem ji zase nedokázala odložit.
Konec mě po všech těch cestách celkem překvapil. Kniha stojí za přečtení.

19.05.2022 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Opět čtivá kniha, Překvapil mě vrah staré paní, typovala jsem jinak.

17.08.2023 5 z 5

První dámská detektivní kancelář První dámská detektivní kancelář Alexander McCall Smith

Poslední kniha, která mi chyběla do ČV letošního roku. Byla to taková nenáročná četba, detektivní případy byly jednoduché. Je zde popsán život na africkém kontinentu, který je pro nás některé neznámý.

24.12.2022 3 z 5

Hon na Cassandru Hon na Cassandru Lisa Kleypas

Pěkná odpočinková četba, kde nechyběla romantika. Cassandra Ravenelová, poslední ze sester, našla také toho pravého.

14.08.2022 5 z 5

Reportér Reportér Sandra Brown

Další pěkná kniha od Sandry. První polovina knihy mi poměrně trvala delší čas, ale zato ta druhá práce ne práce jen jsem četla. To co jsem od začátku tušila, se mi na konci potvrdilo.
A tak zase na další knihu.

19.03.2022 5 z 5