jarynek Online jarynek komentáře u knih

Prokletí vran Prokletí vran Paul Tobin

Z tohoto dílu jsem byl spíše zklamán. Jednoduchý dosti předvídatelný příběh bez větších zápletek. Ne že by kniha byla vyloženě špatná, ale chybí tam hodně z toho, co Zaklínače dělá Zaklínačem. A přitom stopování pro zaklínačské univerzum jedné z nejtypičtějších stvůt - strigy a následný boj s ní nabízelo takových možností, jak vytěžit z knihy s Geraltem a Ciri něco opravdu zajímavého. Namísto napínavého děje však čteme zdlouhavý příběh, kde chybí atmosféra, kde hrdinové velkou část času tráví koupáním se (v čemž se zřejmě autor vyžíval) a samotné zneškodnění strigy proběhne velmi rychle a až příliš snadno.

15.12.2017 3 z 5

Vetřelci omnibus. Kniha první Vetřelci omnibus. Kniha první Mark Verheiden

Atmosféru kniha vystihla výborně, především části s královnou na mne zapůsobily. Hrůza ze setkání s vetřelci, především tam, kde se děj odehrává ve stísněnějších prostorech, se dá hodně připodobnit k prvním filmovým vetřelcům. Vetřelčí chování a vztah mezi vetřelci tedy palec nahoru. Na druhou stranu pro mne bylo méně uvěřitelné chování lidských postav - ať už urputná snaha mnohých dostat vetřelce na Zemi s vírou, že se jim podaří vetřelce "ochočit", záchrana malé holčičky, kterou hrdinové znali jen z přenosů ze Země, či schopnost v některých momentech přemoci přesilu vetřelců a uniknout jim.

05.12.2017 3 z 5

Synové impéria Synové impéria Bill Willingham

Por mne trochu slabší kus oproti předchozím dílům. Scénáře válek a možných obran proti ní byly výborné. Inkvizitor Jeníček naladil na další pokračování. Krátké příběhy pobavily. Na druhou stranu navštěva u Severáka mne nebavila a neseděla mi v této části ani kresba.

17.10.2017 4 z 5

Okko: Cyklus vody Okko: Cyklus vody Hub (p)

Za mne spokojenost. Za základ si příběh vzal prostředí japonských samurajů a toto bylo okořeněno, magií, mystičností, démony. To vše podtrženo kvalitní kresbou. Snad více než hlavní hrdina Okko mi k srdci přirostl maskovaný Noburo. Tak doufám, že někdy dojde k vydání pokračování.

13.09.2017 4 z 5

Batman: Hřbitovní směna Batman: Hřbitovní směna Scott Snyder

Některé příběhy lepší, některé horší, ale jako kniha to v celku moc nefunguje. Ačkoliv jsem přečetl rychle a se zájmem, tak po dočtení to ve mě hluboké stopy nezanechalo. Mnohé odkazy předpokládají znalost souvislostí, historii postav a důvody jejich jednání.

30.08.2017 3 z 5

Příběhy Velkých strážců Příběhy Velkých strážců Brandon Mull

Kniha dějově předchází první sérii Spirit animals - v několika krátkých příbězích vypráví, co zapříčinilo válku, rozkol Velkých strážců a smrt některých z nich. Příjemné čtení, ale přece jen jsou příběhy trochu zkratkovité. Větší prostor by tomu svědčil lépe.

25.08.2017 4 z 5

Temná věž 3: Zrada Temná věž 3: Zrada Peter David

První díl byl skvělý, u druhého se trochu ubralo na tempu a dramatičnosti, aby se třetí díl vrátil do kolejí prvního. Ka-tet hrdiny obklopuje zlo ve všech možných podobách a svírá kolem nich smyčku stále úžeji.

24.08.2017 5 z 5

Drake Drake Peter McLean

Kniha zaujme již svou obálkou a navnadí na příjemné rychlé čtení, v němž nechybí magie, padlí andělé, démoni a návštěvy z pekla, přičemž každá postava může jednat za jiným účelem, než který je z prvního pohledu zřejmý.

14.08.2017 4 z 5

Cesta poutníka Cesta poutníka Stan Sakai

V případě UY je vysoká kvalita zaručená, jen delší příběhy mám radši než ty kratší. Pobavil i závěrečný příběh o setkání UY s Teenage Mutant Ninja Turtles.

01.08.2017 4 z 5

Sojčák Sojčák Jaakko Ahonen

Tíživá atmosféra, skvělá kresba, skoro žádná slova. A těch se nenachází ani po konci knihy, spíše hodně zvláštní pocit, kterého se nemůžete dlouho zbavit.

30.07.2017 4 z 5

Arzach Arzach Mœbius (p)

kresba výborná, ale jinak je to spíše sbírka autorových krátkých hříček a neprovázaných nápadů

30.07.2017 3 z 5

Úkol pro Mondraga Úkol pro Mondraga Ana Galán

Dobro zvítězilo nad zlem, ale jednoduché to nebylo. Děti kniha udržela v napětí až do konce (stejně jako všechny předešlé díly).

14.07.2017 5 z 5

První kniha hřbitovní První kniha hřbitovní Neil Gaiman

nedavno jsem cetl puvodni Knihu hrbitovni, o nekterych vecech jsem mel pomerne jinou vizualni predstavu , takze timto jsem si pribeh prozil znovu trochu jinak, a to i tim, ze komiksovy pribeh se celkem předlohy drzi, ale par malickosti je jinych, trochu mi vadila změna kresliru pro jednotlive casti knihy, zpočátku byla nastavena latka vysoko a ne vsem dále se ji podarilo udrzet

22.05.2017 4 z 5

Temná věž 2: Dlouhá cesta domů Temná věž 2: Dlouhá cesta domů Peter David

Druhý díl byl slabší než první. Z první knihy jsem byl nadšený, ale pokračování se nějak dějově zadrhlo. Stejně jako v prvním díle musím vyzdvihnout kresbu, která se pro toto dílo skvěle hodí. Na rozdíl od prvního dílu, kde příběh byl napínavý, dychtivě jsem obracel stránky a měl pocit, že za těch necelých 200 stran se toho hrozně moc stalo, tak zde děj tak nějak plyne a po přečtení zjistíte, že se toho vlastně moc nestalo. Každopádně pořád je to dobrá kniha.

18.05.2017 4 z 5

Písně mrtvých Písně mrtvých George R. R. Martin

Skvělé povídky různých stylů s hororovým laděním, kde žádná nenudí. Od čisté poměrně rozsáhlé sci-fi povídky po krátké hříčky autor prokazuje velkou nápaditost.

16.05.2017 5 z 5

Lovec duší Lovec duší Brian Edmund Posehn

Tak toto mne bavilo mnohem více než prezidenti. Zajímavý příběh, v němž vedle skvělých hlášek můžeme narazit na kupu komiksových hrdinů počínaje Ironmanem, přes Spidermana až Daredevilovi.

08.05.2017 4 z 5

Rozuzlení Rozuzlení Masaši Kišimoto

z dosud prectenych z meho pohledu jeden z lepsich dilu, zajimavy souboj sasukeho s gaarou a predevsim vsudypritomne zlo stahujici se jako smycka v cele s orocimaruem okolo konohy

01.05.2017 5 z 5

Batman: Rok nula - Temné město Batman: Rok nula - Temné město Scott Snyder

Předchozí knihy série navnadily na větší jízdu, než byl tento kus, ale je těžké udržet kvalitu v takové výši, jako byly sovy či smrt rodiny. Každopadně je to pořád nadprůměrný mainstreamový komiks. Batman a Riddler v počátcích svého boje určitě stojí za přečtení.

28.04.2017 4 z 5

Artemis Fowl Artemis Fowl Eoin Colfer

Kupa nápadů s alternativním skřítkovským světem a s jejich technikou. Vtipné, napínavé čtení. Četl jsem dětem, ale nenudí a neurazí ani dospělého.

23.04.2017 4 z 5

451 stupňů Fahrenheita: grafický román 451 stupňů Fahrenheita: grafický román Tim Hamilton

Ne, ze by to bylo uplne spatne, rad jsem si tento skvely a nadcasovy pribeh pripomenul, ale zrovna u tohoto romanu je urcita zkratkovitost vyplyvajici z grafického zpracovani hodne problematicka a trochu jse proti myslenkam, ktere kniha hlasa.

10.04.2017 3 z 5