Jekysek Jekysek komentáře u knih

Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr Christopher Paolini

Knížky samostatně jsem musela hodnotit ihned po přečtení, protože série do sebe naprosto perfektně zapadá, a už dnes -po přečtení Inheritance- bych nedokázala určit, kdy skončil Eragon a kdy začal Eldest.
Velmi povedená tetralogie, jedna z nejlepších fantasy sérií. (A neohlížejte se na počet stran, nejdelší díly jsem přečetla nejrychleji =) )

01.06.2015 5 z 5

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Co napsat.?. Především - bylo to velkolepé! Příběh šlape jak má, je zde řada nečekaných zvratů, objevů, zoufalství, naděje a geniální souboj s Galbatorixem. Trochu jsem se obávala, aby série neskončila otravným happy endem, ale takhle otevřený konec se mi moc líbil. Pro mě osobně nejlepší díl celé série. Paolini si dokázal obhájit titul skvělého spisovatele.

01.06.2015 5 z 5

Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Ještě lepší než předchozí díly!
Podívat se na svět Safiřinýma očima? Skvělý nápad. Sice byly některé pasáže trochu zdlouhavé (trpasličí porady, kování...) a ve jménech trpaslíků mám doteď zmatek, ale jinak super.
Ukazuje se nový rozměr Paoliniho světa; obrovské politické zmatky, Eragonův pravý otec, tajemství draků...
Určitě doporučuji =)

28.05.2015 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Povedená knížka, mému vkusu úplně sedla.
Nemá žádné zdlouhavé popisy, utíká sama, má neohrané téma (elfů i trpaslíků je sice v knihách spousta ale Jezdci? Kočkodlak?), je plná zajímavých zvratů... I když svět není tak propracovaný jako Tolkienův, není to slepý příběh bez ohledu na situaci v zemi.
Už se těším na čtení dalšího dílu.

14.05.2015 4 z 5

Húrinovy děti Húrinovy děti J. R. R. Tolkien

Naprosto úžasný příběh, se spoustou jmen a míst, detailně propracovaný... Jeden by nevěřil, že jde o smyšlený svět, je naprosto přesvědčivý.
Túrinův příběh je smutný, prakticky za svůj osud nemůže, ale činí mnoho špatných rozhodnutí a má svou hrdost. Je pár knih, které prostě musejí skončit nešťastně a Húrinovy děti k nim rozhodně patří. Tragično je to, čím mě příběh uchvátil.
Tolkienovo dílo mě nejspíš nikdy nepřestane udivovat. Doporučuji si nejdřív přečíst Silmarillion, aby jste úplně pochopili tu dobu, do níž je děj zasazen.

10.05.2015 5 z 5

Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Šen Š-si

Knížku jsem našla (nebo si ona našla mě?) jenom tak náhodně, v knihkupectví za 40,-. Proč ne?

Moc jsem toho neočekávala, ale líbila se mi. Zpočátku tak trochu depresivní, jenže co jiného v divočině čekat, že.?. Má příjemné prostředí, celkem dobrý vypravěčský styl, nápad... A krásné ilustrace. Ale stejně mi tam něco chybělo.

Jako oddechovka fajn, rychle utíká, není moc na přemýšlení.

05.05.2015 3 z 5

Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději James Bowen

Pro mě dost silná kniha o tom, že člověk občas potřebuje trochu popostčit aby udělal velký krok, že se musí mít k čemu upnout, nějaký důvod, proč to vůbec dělá.
(Spoiler) Moc nevěřím tomu, že by se James ze závislosti bez Boba dostal.
Další knížka, která mě ujišťuje v teorii, že vše co se děje, má nějaký větší smysl =)

01.05.2015 5 z 5