jennefer | Komentáře u knih | Databáze knih

jennefer jennefer komentáře u knih

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Na plnou to nemá, ale velmi silně se k tomu přiblížila. Skvělá kniha, netrpělivě vyhlížím pokračování.

04.11.2022 4 z 5

Studie ohně Studie ohně Maria V. Snyder

První díl skvělý, výborně se to četlo. Druhý díl byl zajímavý změnou prostředí a rodinou. Třetí díl se vlekl. Nejenom že v něm bylo víc tištěných chyb, ale vadilo mi i to, že Jelena prostě dlouho nic neví. A teda Valek tu už vůbec nebyl ten hrůzu nahánějící geniální poradce velitele.. Achjo, taková degradace.

27.07.2022 3 z 5

Divoký symbol Divoký symbol Patricia Briggs

Anna s Charlesem mě začínají bavit trochu víc, než Mercy (i když ji miluji). Jen teda - asi už jsem moc stará, na takové konce po koncích, co vlastně konce nejsou. Myslím, že Kojotův malý a poslední dovětek tam vůbec nemusel být. Část k ničemu. Jako celek to ale nebylo vůbec špatné, jsem ráda, že jsem se konečně něco dozvěděla o Leah. Ale zase - škoda, že zrovna její hlavní část autorka tak zvláštně utnula. Ztratila jsem kvůli tomu na chvíli nit a vůbec jsem pak netušila, o čem že to vlastně čtu. Hm. Ještě že tam byl Tag, jinak by to byla dost nuda. Díky němu o hvězdu víc.

27.01.2022 3 z 5

Veterán Veterán Miroslav Žamboch

Části s tanky perfektní, ostatní části takové vlažnější. Ale je to trilogie, takže předpokládám, že tohle je teprve rozjezd. Zatím 3,5 *

30.12.2021 3 z 5

Výhled na hvězdy Výhled na hvězdy Brandon Sanderson

Taky nenávidíte, když dočtete a zjistíte, že jste vlastně nedočetli?! A ještě ke všemu u Sandersona? Větší peklo ve dvě v noci neznám... Tak snad ten poslední díl vyjde brzy, fakt NUTNĚ potřebuji vědět, jak to všechno dopadne!

26.02.2021 4 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Mám "pohádkové" knihy od této autorky velmi ráda, a ani v téhle jsem se nezklamala. Pro mě příjemné odpočinkové čtení, i když člověk vlastně dávno ví, jak to dopadne, stejně jsem chvílemi držela Jevě palce a ani nedutala, aby se jí opravdu podařilo kletbu zlomit...

29.01.2020 4 z 5

Smrt v modré Smrt v modré Susanne Goga

Stejně příjemná kniha jako předchozí. Ano, ještě jedna lépe placená korektura by byla zapotřebí, ale děj opět plynul a bylo to napínavé a zajímavé. Zase lepší 3* a koukám, že letos budu číst i další díl! Paráda, jsem zvědavá na pokračování komisařova soukromého života.

02.01.2024 3.5 z 5

Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

Pohádka z Francie o víně, kletbě, pomstě a nakonec i lásce. Milé čtení. Nic víc, nic míň.

28.01.2022 3 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Ach, to jsem si poplakala. A jelikož se mi to u romantické četby normálně nestává, přidávám hvězdičku. Silné.

10.03.2021 4 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Tuhle knížku bych si sama od sebe nepřečetla, ale teď jsem moc ráda, že jsem to udělala. Život není lehký ani se zdravými dětmi, natož s PASem. Obdivuji všechny, co se rozhodnou vydat se stejnou cestou, jako maminka z knihy. Napsáno skvěle, četlo se to samo, i když myslím, že tíha každodenního života byla záměrně zlehčená. Smekám.

26.07.2020 4 z 5

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Všechny vodácké průvodce tohoto autora můžu číst pořád dokola, takže jsem je pro jistotu přečetla opět všechny, výzva nevýzva :-D a jsou to pořád stejné pecky...

08.05.2020 4 z 5

Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu.. A teda, byla to jízda! Jsem velmi spokojená, se vším. Spíše čtení pro dámy, autorka ale píše velmi čtivě a rozhodně se u toho člověk nenudí. Ba naopak, skoro jsem knihu nemohla odložit. A až teď jsem zjistila, že kniha volně navazuje na jinou sérii! Tak jdu dohánět resty...

05.02.2020 4 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Oukej, četla jsem sérii Griša a docela se mi líbila. Šest vran je ale úplně jinde. A asi se pro mě právě stalo srdeční záležitostí. Po dlouhé době jsem se nemohla odlepit od knížky, prostě paráda. Jdu si ji sehnat tištěnou verzi do knihovny, bude si tam pěkně pochrupovat vedle Žambocha, pokecá s GRRM, drcne do Kulhánka, zamává Sapkowskemu a vymění pár vtipů se Zelaznym.. A plynule jdu na druhý díl, třeba si tam budou hovět ve dvou :-D

24.08.2019 5 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Trocha slov platících pro celou sérii. Tolik, co by ji plně vystihovaly, jich stejně není: geniální, hrůzostašné, dechberoucí, pohlcující, až moc živé, funkční, uvěřitelné a neuvěřitelné...
Jen tiše doufám a držím palce, aby ji stihl celou dopsat. Čekám na každý nový díl stejně nedočkavě, jako dítě na zazvonění vánočního zvonku.

13.03.2016 5 z 5

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Připomnělo mi to silně Sirotčinec slečny Peregrinové, ale je to čtivější a ne tak těžké, temnoty je tu mnohem méně. Vlastně je to docela milá kniha. Líbil se mi autorův styl, ráda si od něj přečtu něco dalšího.

17.08.2023 4 z 5

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Anotace nečtu, líbila se mi obálka;-) a rozepisovat se o ději a postavách taky nebudu, to už zvládli jiní. Nabídnu jen svůj subjektivní názor - byla jsem napnutá i nedočkavá, držela jsem palce i slzy, hltala jsem stránky i kapitoly, chtěla jsem jiný konec a zároveň jiný být nemohl... takže - velmi se mi to líbilo.

27.02.2023 4 z 5

Děti Bezejmenných Děti Bezejmenných Brandon Sanderson

Trochu mi to připomnělo jednotlivé knihy Zelaznyho, ne Amber, ale třeba Jacka, pána stínů. Atmosféra skvělá, humor parádní, postavy taky hezky napsané... a není to na pokračování! Mně se to líbilo, a to jsem magic karty viděla naposledy v 90.letech :-D

18.02.2023 4 z 5

Laskavý jed Laskavý jed Natalie Mae

YA... a zase jsem moc stará, ale což :-D Velké plus - opravdu dobře se to čte, příběh letí, postavy dobře napsané, magie super. Škoda menšího propracování prostředí a světa. Romantika okrajová. Děj jednoduchý (ale vůbec mi to nevadilo). Moc ráda si přečtu další díl, bavilo mě to a zajímají mě další osudy hlavní trojice.

12.10.2022 4 z 5

Malý Alenáš Malý Alenáš Ivan Vyskočil

Namlsaly mne zdejší recenze, tak jsem knihu půjčila. Oceňuji autorovu hravou češtinu, ale pokusila jsem se to číst dětem před spaním, a svorně nás první tři stránky vůbec ale vůbec nebavily :-( Těžko se dětem držela pozornost, spousta slov pro ně byla těžká a nechápaly a vlastně to byla nuda. Třeba se k ní tak za 5-10let vrátíme a dáme jí ještě šanci.

20.07.2022 2 z 5

Válečník Válečník Miroslav Žamboch

Brala bych klidně ještě jeden díl, vůbec by mi nevadilo číst dál, jen kdyby měla poslední kapitola a epilog dalších 500 stran.
Někdo níž tu zmínil nelogičnost závěru - přidávám se k němu, taky bych byla pro, kdyby tam našli nějakou superzbraň nebo informace pro totální zničení. No nic, dočteno.

21.04.2022 4 z 5