Jenny3 Jenny3 komentáře u knih

Špaček Špaček Fiona Paul

Důstojné zakončení celé série, s celým vývojem jsem spokojená. Závěr byl dramatický a pohádkový zároveň, celkově je to psáno pro náctileté, ale mně se takové pohodovky líbí. Děj byl napínavý, pořád se tam něco dělo, takže to nenudilo.

16.06.2015 4 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Krásný příběh, krásně odvyprávěné. Tenhle styl mám ráda, člověka to víc vtáhne do děje. Na rozdíl od filmu se dozvíme, jak to skutečně se Sajuri dopadne, za to jsem vděčná. Rozhodně se k této knížce ještě vrátím, abych si jí přečetla znovu. Tady nelze hodnotit jinak než na plný počet hvězdiček.

12.06.2015 5 z 5

Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Po obou super filmech jsem se tak těšila na pokračování, že jsem se rozhodla třetí díl přečíst.....no nebyl to zrovna dobrý nápad....Mark po smrti a Bridget je snad ještě víc roztěkaná. Její stále přirovnávání všeho ke všemu mě po nějaké době začalo nudit, docela byl problém se knihou prokousat. Konec ale nedopadl tak špatně, aspoň vím, jak to s Brigdet skončí, což byl důvod četby, takže to účel splnilo. Jinak neurazilo, nenadchlo.

12.06.2015 3 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Překvapivě pohodová knížka, fotografie ji skvěle doplňovaly, nicméně jsem měla za to, že to bude ještě temnější a děsivější. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla a chystám se i na druhý díl, nicméně už spíše ze setrvačnosti, abych se dozvěděla, jak to s dětmi dopadne. Rozhodně ne proto, že bych se nemohla dočkat jak napínavý příběh mě čeká. Neříkám - bylo tam několik světlých (strašidelných) momentů, které stály za to, ale čekala jsem víc. Oceňuji neotřelý děj, byl dobrý nápad takové téma zpracovat, ale na víc jak 3* to u mě není.

09.06.2015 3 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Moje první knížka od této autorky a upřímně - po tolika kladných ohlasech jsem čekala něco mimořádného, bohužel toho jsem se nedočkala. Proti knížce vyloženě nic nemám, byla pohodová, ale na 5 hvězdiček to pro mě není, spíše průměr. Jsem zvědavá na další knížky, třeba mě některá víc zaujme.

23.05.2015 3 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Parádní oddychovka. Nejvíc mě bavilo, že se dá děj sledovat z pohledu obou hlavních postav, to bylo zajímavý a zatím jsem se s tím ještě nikde nesetkala. Příběh je svižný, má dobré tempo, za mě palec nahoru. :)

19.05.2015

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Knížka je pohodová, normálně bych dala 3 hvězdičky, ale za prostředí Paříže musím dát 4. Děj samotný je docela dost předvídatelný už na začátku, ale rozuzlení se dočkáme až na samotném konci knihy. Takže dějově je to tak trochu táhlé, než se k sobě ti dva konečně dostanou. :) Nicméně pro relaxaci je knížka více než dostačující.

16.05.2015 4 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Knihu jsem přečetla za jeden den a týden jsem o ní přemýšlela. Někdo trvdí, že by se tento díl mohl přeskočit, protože není tak důležitý - to si nemyslím. Naopak. Stalo se tam toho víc než dost a můžeme vidět postavy i z jiné stránky. K tomu bych řekla, že můj první dojem z Aspena byl správný a pro něj ne moc lichotivý. America dokáže svoje rozhodnutí změnit o 180 stupňů, což vzhledem k situaci docela chápu. A Maxon? Každý má své mouchy, ale on mě přesvědčil o svém charakteru a jsem vážně moc zvědavá, jak ustojí všechno, s čím se musí vypořádat (hlavně s otcem). Takže celkově bych to uzavřela tím, že čekat do září bude opravdu kruté, strašně se těším na rozuzlení celého příběhu. Opět tedy mohu knihu doporučit a dávám plný počet hvězdiček.

04.05.2015 5 z 5

Kavárna na pláži Kavárna na pláži Lucy Diamond (p)

Nakonec mohu knížku zhodnotit jako pohodové čtení, i když na začátku jsem byla trochu rozpačitá. Sama autorka přirovnává svoji hrdinku k Bridget Jones, což samo o sobě stačilo, abych si o hlavní postavě vytvořila jasný obrázek, ještě než jsem začala knihu číst. Na začátku by tato charakteristika docela odpovídala - Evií je věčný snílek, který potom nestíhá pracovní povinnosti a vše komentuje podobně sarkasticky jako Bridget. Ale s postupem času se ,,srovná´´ a mě její příběh začal skutečně bavit. Takže mohu doporučit.

14.04.2015 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Pro mě nejlepší knížka od Jane Austen, klasika, která nikdy neomrzí a stále se k ní vracím. Příběh Elizabeth a pana Darcyho je nesmrtelný. Nádherná je i filmová verze z roku 2005, Keira Knightley a Matthew MacFadyen jsou nepřekonatelní.

31.03.2015 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Tato knížka mě opravdu nadchla, ačkoli jsem to sama nečekala, přečetla jsem jí doslova jedním dechem. Je to taková pohádka pro teenagery, kde je předem jasné, jak příběh samotný skončí.I přes to netrpělivě čekám na pokračování a věřím, že děje obou navazujících dílů budou stále tak dobře čtivé a ,,napínavé´´ jako v případě Selekce. Prostě oddechovka, kterou můžu jedině doporučit.

31.03.2015 5 z 5