jeny-v jeny-v komentáře u knih

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

Po přečtení této knihy mám rozporuplné pocity, tedy jak kladné, tak i záporné, ale jak se říká: není člověk ten, aby se zavděčil všem. Kate, která se po desetiletém vztahu rozešla s přítelem Philem, je s kamarádkami May a Gemmou na dovolené v Turecku. Ještě před pár lety by s nimi jela i jejich kamarádka Beth. V Kalkanu se v baru seznámí s Mikem a skončí s ním na hotelovém pokoji. Po návratu domů do Stockton Heathu se dívky dozvídají o vraždě Jenny Taylorové, která je nápadně podobná Kate. Phil se stále nemůže smířit s rozchodem a smutek utápí v alkoholu. Kate pracuje v právnické firmě, kde jí "lehce" nadbíhá kolega Nat. Následují další vraždy...., a tím už pátrá policejní inspektorka Jane Wyneová po sériovém vrahovi. Můj závěr = nelze hodnotit realitu, je to čtení pro rozptýlení a poslední straně není co vytknout.

15.01.2021 4 z 5

Na hraně zákona Na hraně zákona Nora Roberts

Tato kniha se mi jeví, jako dobře využitá literární přestávka mezi dobrodružnou tvorbou spisovatelky, přestože závěr byl opravdu odbytý. Myslím, že by tomu 20 stran navíc pomohlo, proto ubírám **.
Příběh Sarah Conwayové, která neviděla otce dlouhých dvanáct let, jelikož když jí bylo šest, svěřil její výchovu do rukou jeptišek z klášterní školy a vydal se na Západ, kde měl v plánu najít pro ně štěstí v podobě zlaté žíly. Nyní se za ním rozhodla přijet do Lone Bluff, kdesi v Arizoně. Na cestě dostavníkem jsou všichni přepadeni a mladá žena se seznamuje s Jakem Redmanem, stopařem a pistolníkem divokého západu.

13.01.2021 3 z 5

Jarní oběť Jarní oběť Anders de la Motte

Opět mě nová kniha A. de la Motty upoutala. Jeho celá série "Roční období" zůstane pro mě nezapomenutelná. Mám ráda jeho styl psaní, to obestírané tajemno děje, jeho vypilované postavy a překvapivý závěr. David Nordin se vrací do své rodné vesnice Tornaby, aby zde otevřel na zámku Bokelund restauraci. S ním přijíždí i jeho manželka Thea, která má převzít ordinaci, kterou jí domluvila tchýně Ingrid. Seznamuje se zde s místními obyvateli - doktorkou Anderssonovou, učitelkou Kerstin, hrabětem Hubertem, zámeckým správcem Erikem a jeho synem Perem, policistou Arnem Backem a Janem Olofem. Dozvídá se o tragédii, která se tu stala roku 1986 o Valpružině noci. Rituální smrt mladé dívky Elity ji uchvátí. Její život je Thee nápadně podobný, jelikož i ona skrývá minulost. Vlastně každá postava skrývá své tajemství, o to je konec překvapivější.

11.01.2021 4 z 5

Čas předminulý Čas předminulý Danielle Steel

Tak tato kniha je vyloženě odpočinkové čtení. Ano, kdyby tak člověk mohl ovlivnit budoucnost i čas předminulý..... Jak píše na úvod D.S. - neměla jsem v úmyslu napsat duchařský román, ale přesto jsem ho napsala.... a já si ho čtením "užila".
Sybil a Blake Gregoryovi se i se svými třemi dětmi přestěhují z N.Y. do San Franciska do starodávného viktoriánského sídla, které v minulém století patřilo rodině Butterfieldových. Augusta, Angus, Bertrand s Gwyneth i jejich děti Bettina, Josiah, Lucy a Magnus tu však stále přebývají a s novými majiteli naváží kontakt. Je to hluboce dojímavé vyprávění o dvou rodinách pod jednou střechou v časovém rozdílu sta let. "Budoucnost bude vždycky nejistá. Minulost byla taková, jaká měla být, a to je svým způsobem dokonalé a správné". Příběh o silném poutu úcty, lásky a přátelství.

11.01.2021 5 z 5

Struny lásky Struny lásky Samantha Young

Je to už dávno, co jsem četla sérii Dublin Street, a tak jsem se chtěla opět vrátit do Skotska. S.Y. píše hezké romantické sexy příběhy, ovšem s hlubokými a vážnými problémy mladých hrdinů. Skylar Finchová utekla před osmnácti měsíci pod psychickým tlakem z L.A. od kluků ze své kapely Micaha, Austina a Brandona, od manažerky Gayle a od tragického zločinu. Nyní žije jako bezdomovkyně, bydlí ve stanu na hřbitově, hraje na kytaru a zpívá před obchodním domem v Glasgow. Tady ji objeví vyhledavač talentů a manažer nahrávacího studia Killian O´Dea. Jednoho dne ji nabídne spolupráci na vydání alba. Nebezpečná událost ji donutí smlouvu přijmout. Skylar má podmínky - nepředstoupí před fanoušky, vyhne se paparazziům, nedá rozhovor bulváru, nepojede na turné a hlavně musí dodržet slib: "Protože jsem někomu slíbila, že až se příště zamiluju, ten chlap, kterého si vyberu, mě bude milovat dost na to, aby dal přednost mému štěstí před svým."

05.01.2021 4 z 5

Chlapec z lesů Chlapec z lesů Harlan Coben

Mně se tento nejnovější detektivní román od Cobena líbil. Je pravda, že jsem přehnané "politické, právnické a společenské" odstavce rychle přelétla a za ně nedala jednu hvězdičku. Středoškolák Matthew požádá svoji babičku, právničku Hester Crimsteinovou, aby našla jeho spolužačku Naomi, která zmizela. Přiznává, že byla ve škole šikanovaná a terčem posměchu všech spolužáků. Do hledání se zapojí i rodinný přítel Wild, který byl kdysi nalezen jako chlapec v lese v podhůří Ramapo kousek od Westvillu / pro mě sympatická a tajemná postava /. Po té se ztratí další student - Crash, syn producenta reality pořadů Dashe Maynarda, blízkého známého kandidáta na prezidenta Rusty Eggerse. K pátrání se připojuje šéf ochranky Maynardových plukovník Gavin Chambersi a policejní šéf Oren Carmichael, se kterým má blízký vztah Hester. Odkrytí tajemství Delie i konečná úloha učitelky Avy byly "třešničkou" na konci knihy.

02.01.2021 4 z 5

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Opět jsem potřebovala změnu v podobě romantického žánru, proto jsem sáhla po této knize, která svůj účel splnila a tak ji i hodnotím. Obsah příběhu je popsán v anotaci, takže snad jen - po smrti svého "platonického" přítele Ryana se Cara vydává z Bostonu do Texasu, aby splnila jeho poslední přání: do roka a do dne. Na ranči La Tierra se setkává s Jethem Langstonem, tvrdým, zásadovým, nepřístupným starším bratrem a majitelem poloviny rozsáhlé nemovitosti. Její pozice není zrovna nejlepší, jelikož si všichni myslí, že jí jde pouze o majetek, který získala nečistou hrou. Pomalu si získává svoji pracovitostí a čistou duší přízeň nejen hospodyně Fiony a šéfa kuchyně pro honáky Leona, ale i dalších osob. Termín slibu brzy vyprší, co však bude dál se srdcem naplněným láskou k paličatému Jethovi?

30.12.2020 4 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Tak i tento druhý detektivní román se spisovatelce povedl - námět temný, děj drsný, kapitoly krátké, čtení napínavé, ale i hodně smutné.
Lottie tentokrát vyšetřuje se svým týmem - Boydem, Kirbym a Lynchovou vraždy dvou dívek, které nikdo nehledá, nepohřešuje, nikomu nechybí. Jedna z nich byla ve čtvrtém stupni těhotenství, o to byl nález hrůzostrašnější. Vyšetřovatelé se dostanou na stopu až do uprchlického tábora v bývalých vojenských kasárnách, kterému šéfuje Dan Russel. Kam se ztratila dívka Mimoza, která přišla k Lottie s prosbou o pomoc? Kdo je chlapec, kterému Adam pomohl v Kosovu? Jakou roli v tomto hrůzném příběhu hraje Andri Petrovic, který našel ve výkopu obě těla? Co nebo kdo je příčinou psychické ataky Chloe Parkerové a kde je její spolužačka Maeve Phillipsová? Příliš mnoho neznámých, které mě nutily číst až do pozdních nočních hodin. Super.

28.12.2020 4 z 5

V bouři V bouři Kathryn Taylor

V této knize se nám dostane rozuzlení všech záhad z předešlého dílu, které skrývají obyvatelé hradu a městečka Cerigh. Ještě před několika dny Lexie netušila, že jako dítě žila nějaký čas v Cerighu s matkou, která před dvaceti lety z Dunmor Castlu beze stopy zmizela. Za mladou ženou přijíždí přítelkyně Betty, která jí chce pomoci odhalit rodinné tajemství a zbavit se tak nočních můr. Na povrh vyjde nedůvěra Graysona k jejich pracovním a osobním vztahům, což hodně bolí. Jenže je tu ještě někdo, kdo chce Lexie zničit a boj o život vrcholí.....

27.12.2020 4 z 5

Stopy minulosti Stopy minulosti Kathryn Taylor

Pravda, pokud začnete číst "Stopy minulosti", určitě mějte připravené pokračování "V bouři". Jinak čtení pohodové s tajemstvím a romantikou, tak akorát na dlouhé zimní večery. Bytová architektka Lexie Gavendishová je pověřena svým šéfem Andrewem Howardem připravit návrhy na změny pokojů na hradě Dunmor Castle. Po příjezdu se seznamuje s majitelem Duncanem O´Donnelem, jeho matkou Agathou a tetou Fanny. V tu dobu se na panství zdržuje i Duncanův nevlastní syn Grayson, přitažlivý obchodník s nemovitostmi a velký konkurent Andrewa. V pobřežním městečku Cerigh se mají konat slavnosti a Lexie se seznamuje s přípravou i místními obyvateli - doktorem Turnerem, otcem Flaherty, kořenářkou Eileen, její dcerou Janice a nájemníkem Aidanem. Je však konfrontována s nenávistí hostinské Sheily a začínají se kolem dít tajuplné události a nebezpečné nehody.....

25.12.2020 4 z 5

Kniha ztracených přátel Kniha ztracených přátel Lisa Wingate

Nenechte se odradit, zpočátku je těžké se do této knihy začíst. Byl to tedy můj velký problém, ale asi po čtvrtině už jsem se nemohla odpoutat. Je to silný, emotivní příběh svojí hloubkou a zatěžkaný historií. Hannie, se jako jediná ze sourozenců a bez matky dostane zpět domů na bavlníkovou plantáž. Je prostřední z 9 dětí, které byly zajaty a rozprodány po cestě z Luisiany do Texasu. V 18 letech /po deseti letech od ukončení občanské války - roku 1875/ se vypraví se Slečinkou Lavinii a levobočkem Junean Jane na dobrodružnou a nebezpečnou výpravu za otcem dívek Williamem Gossetem pro dědickou a pachtovní smlouvu. Během strastiplného cestování do Fort Worthu sepisují Knihu ztracených přátel, kterou doplňují o údaje při náhodných setkání s osamělými lidmi.
Po více jak 110 letech přichází do Augustine učitelka Benny Silvová, která je ubytovaná v jednom z domků panství Goswood Grove. Nemovitost patří vnukovi soudce Gosseta, Nathanovi. Je nadšená soukromou knihovnou, která nabízí nespočet historických knih, spisů a písemností. Se svojí žačkou La Junou se snaží tento nalezený "poklad" získat pro místní knihovnu a školu, ale naráží na místní honoraci....

20.12.2020 4 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Opět odvedla J. F. perfektní literární styl románu pro ženy. Je pro nás ženy důležitější "pozlátko" než jiné osobní hodnoty? Třiatřicetiletá Paige Hamiltonová žije s matkou Joan, která je vdova, ve společném bytě v Bostonu. Je zlomená ztrátou otce i zaměstnání a nevěrou přítele Noaha. Obě ženy se cítí osamělé a tak si založí na seznamce Perfect Strangers profily. Té mladší se ozve "Krasoň - zrůda" a "obyčejný" Sam. Jedinou přítelkyní Paige je vdaná Chloe, která nemá v manželství s Mattem zrovna "na růžích ustláno". Vypjaté momenty příběhu v několika případech ředil humor - dámský joinový sedánek; nákup pleťového krému; návštěva fitness a leopardí piditanga - knižní postavu Joan jsem si zamilovala. Myslím, že nebylo cílem zazdít policii, ale upozornit na jiné nebezpečí - "Děkuji vám, sociální sítě. Jak se svět bez vás dokázal obejít". Ne každému je štěstí dopřáno. Super čtení.

16.12.2020 5 z 5

Kam včely chodí spát Kam včely chodí spát Fiona Valpy

Skvělá kniha, moc hezky napsaný příběh dvou rozdílných žen, jejichž životní cesty jsou popsané ve dvou časových liniích a až neskutečně propojené. Angličanka Abi Howesová rozbitá jak tělesně, tak duševně odjíždí s kamarádkou na ozdravný pobyt do jogínského centra na jihozápad Francie. Po procházce okolím se dostane až k zámku Bellevue, který spravují manželé Sára s Thomasem. Zůstává a dozvídá se o skoro osmdesát let starém příběhu Eliane Martinové, která žila s rodiči, sestrou Mireille a bratrem Yvesem u řeky ve mlýně. Pracovala na zámku, kde měla své úly a zahrádku, chodila na trh s přítelkyní Francine a romantické schůzky s Mathieuem, když se vše pro ni a obyvatele Coulliaku změnilo....

15.12.2020 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Napínavá detektivka do poslední stránky a hlavně super zápletka odvíjená ve dvou časových obdobích. Seznamujeme se s inspektorkou Lottie Parkerovou a jejím týmem - Markem Boydem, Marií Lynchovou a Larrym Kirbym, kteří vyšetřují uškrcení Susan Sullivenové a následně oběšení Jamese Browna. Oba pracovali na odboru plánování rozvoje města Ragmullinu. Co je spojovalo - minulost nebo současnost? Stopy se točí kolem kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, kde bylo v minulosti několik dětských očí svědky děsivého rituálu. Jaká je temná spojitost mezi ředitelem úřadu Dunnem, developerem Rickardem, bankéřem O´Brienem a biskupem Connorem? Ubíhající čas je pro detektivy neúprosným nepřítelem, jelikož mrtvých přibývá a smyčka se začíná stahovat i kolem rodiny Lottie.

12.12.2020 4 z 5

Dokonalý tah Dokonalý tah Elizabeth Lowell (p)

Změna žánru, prostředí a v neposlední řadě trocha napětí - to byla moje motivace k přečtení této knihy. Sara Medinová přijíždí ze San Franciska do Jacksonu ve Wyomingu k soudu, kde se projednává dědictví po J.D. Vermilionovi. Zde se setkává s příslušníky rodiny - nevlastními bratry Jayem a Bartonem, bývalou manželkou Lizou Neumann, ale také se správcem ranče Henrym Pedersonem. Nejstarší syn Jay chce od ní vypracovat seznam, návrh a poradenství k prodeji obrazů bývalého přítele rodičů, malíře Amstronga "Custera" Harrise. Pozve Saru na ranč, kde se sblíží. Musejí se ještě vydat s dobytkem a honáckými psy Skunkem a Lightfoodem přes národní park na usedlost Fish Camp k Inge a Ivarovi Solvangovým pro další obrazy. Otevírá se před nimi krásná hornatá a lesnatá krajina, potoky, skaliska a pastviny, cesta je však také nebezpečná a někomu se to nelíbí....

10.12.2020 4 z 5

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Odlehčené předvánoční čtení plné sněhu, výzdoby, svařáku, pečení a dárků. První polovina knihy se nesla ve vtipném duchu, kdy jsem se pár hláškám i nahlas zasmála. Hlavní hrdinka Kate se s donucením kamarádky Laury přihlásí do seznamovací agentury Jiskra naděje, která nabízí vánoční seznamovací akci. V rámci Katiných dvanácti schůzek poznáme malebnou vesničku Blexford, její milé obyvatele, ať je to Mac, Sarah, Matt, Evelyn, Petula, Bella, Barry nebo spolek Sexy kočky pletařky - jejich životy, osudy, koníčky i láskyplné drby. Druhá polovina knihy se mi zdála zbytečně zdlouhavá, ale konec byl pohádkový, přesně jako jsou svátky vánoční.

07.12.2020 3 z 5

Naposledy viděná Naposledy viděná Nina Laurin

Na to, že kniha je prvotinou spisovatelky - dost dobrý psychothriller. Musím přiznat, že jsem měla zpočátku trochu problém přizpůsobit se stylu psaní, ale pak už jsem nemohla děj opustit. Příběh unesené Elly Santosové, držené tři roky v zajetí, byl neskutečným utrpením s celoživotními následky. Bylo deprimující číst o beznadějném životě před a po, ale hlavně bezcitné svěření dcery do péče státu "matkou" Valerií.
Pro osamělou Lainey byly jedinou šancí k přežití prášky a dvě zaměstnání, když zjistí, že se hledá desetiletá Olivie Shaw. Její adoptivní rodiče Tom a Jacqeline prosí veřejnost o pomoc. Vyšetřování má na starosti detektiv Sean Ortiz. Nastává boj s časem .....

06.12.2020 5 z 5

Sběratel přání Sběratel přání Mia Sheridan

Clara Campbellová, nová členka Neworleanského baletu, se snaží dopátrat pravdy o více jak 150 let staré pověsti - tajuplný příběh o lásce služky Angeliny a vojáka Johna na cukrové plantáži na jihu Ameriky. Jonah, jenž se ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě, už 8 let trpí za zdmi plantáže Windisle. Jeho smutek, osamělost a zoufalství jsou následky tragického činu, kterého byl účastníkem. Jedinou společnost mu dělají stárnoucí spřízněné osoby Cecil a Myrtle, které jsem si zamilovala a také skupinu dobrovolníků "Mosazní andělé". Tito dva mladí lidé se jednoho dne setkají na opačných stranách "Plačící zdi". Zachránila ho, dívka zachránila netvora: "Vypadá jako muž, kterému svět strašlivě ublížil a jenž věří, že v něm není nic, co by stálo za to milovat. Nepřestávej Mio - piš boží r o m a n t i k u ❤ !

04.12.2020 5 z 5

Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Emotivní příběh o rodině, lásce, mateřství a sounáležitosti, ale i o zradě, bolesti a naději, to jsou životní osudy tří žen Sabiny, Lilly a Megan.
Sabina je těhotná a šťastná v manželství s Tedem. Při radostném oznámení rodičům se dozvídá, že je adoptovaná. Celý její dosavadní vztah s Megan a Graemem se zhroutí. S láskyplnou podporou manžela ( "Jestli si potřebuješ jít lehnout a vyplakat se kvůli té chudince osamělé želvě, pak tam musím být s tebou.") chce zjistit víc a znát pravdu. Smutné a ohromující bylo čtení dopisů šestnáctileté Lilly Jamesovi z azylového domu v Orange, které byly plné naděje a bolesti. Ve zpovědi Megan byly popsané hrůzné skutky vynucené adopční politiky v 60. až 80. letech minulého století asi nejen v Austrálii. Moc hezké čtení, které vřele doporučuji.

03.12.2020 5 z 5

Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

Elodie, nejprve "volavka" a pak adeptka na chůvu jedenáctileté Hailey. Boháč z Park Avenue - to je krásný Hollis La Croix, manažer investičního fondu, který potřebuje hlídání pro svoji neteř. Setkání těchto dvou začne nejprve autonehodou a následně přijímacím pohovorem. Tak začíná příběh mladých lidí, kteří se oprošťují od minulosti a snaží se najít naději ve společné budoucnosti. Z celého příběhu si asi budu pamatovat smutný příběh Bree a hlášku "papoucha" Hueyho: Anna je doma. Erotické komerční dílo, já mám však jiné literární favority těchto dvou spisovatelek.

02.12.2020 4 z 5