jeny-v jeny-v komentáře u knih

Volání srdce Volání srdce Elizabeth Haran

Edward se zhluboka nadechl. „No tak dobře.“ Narovnal se a obličej mu zářil radostí. „Je to sice šílené, ale co. Vzhůru do Austrálie!“
„Opravdu? To je skvělé, lorde Hamiltone!“ vyjekla Ashleigh nadšeně.
Díky anotaci, krásnému obalu, romantickému názvu i významnému hodnocení jsem se přenesla o 90 let do minulosti, do australského outbacku mezi milé lidičky, domorodé Austrálce, klokany, koaly, wombati, s kterými jsem strávila dva adventní večery. Bylo to potěšující čtení, prostě balzám na duši s místy humornými scénkami, ale i vážnou záchranou obyvatel z dalekých farem místní Leteckou lékařskou službou. Malé městečko Duchess má své kouzlo a pro Edwarda je prioritou jeho záchrana. Osadníci Maeve, Rory, Enid, Kieran, Blake, Rosalie, otec Joe, Marjorie s ostatními tu stojí pevně nohama na zemi a pomáhají si navzájem jako jedna rodina. Nejen Ashleigh přirostli k srdci, ani já na ně nezapomenu.

16.12.2024 5 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Po dvou předchozích pětihvězdičkových románech jsem se na tento docela těšila. Tentokrát jsem však z děje, ústředních postav i konce zklamaná. Nejedná se zde o psychologické nebo rodinné drama, ba ani o detektivku. Jako kdyby autorka musela něco napsat a přitom ždímala zbytky ze svého repertoáru i talentu. Epilog už byla poslední kapka. Za mě průměrný příběh bez triumfálních ovací.
Iris - nevyzpytatelná paní domu, matka, přetvařující se osobnost; Gabriel - lékař, přišel o psa, o otce, stal se tragickým poslem vzkazu, tíží ho svědomí; Laurie - dlouholetá rodinná přítelkyně, odchod od manžela, sebestředná usurpátorka; Pierr - její manžel, který změní po dvaceti letech názor na otcovství; Esme - nová těhotná sousedka, společenská bytost s tajemstvím; Hugh - šedesátiletý nastávající otec (nenápadná figurka); Joseph - mladý muž, alkoholik, zahradní architekt - no, byla to squadra....

13.12.2024 3 z 5

Zůstaň vzhůru Zůstaň vzhůru Megan Goldin

Skvěle sepsané napínavé kriminální drama. Strhující příběh mě svými krátkými dynamickými kapitolami ihned vtáhl do děje. Megan vytvořila thriller s psycho prvky i poruchou - amnézií. Musela jsem se plně soustředit, aby mi neunikla sebemenší maličkost, jelikož se události bleskově prolínají ve třech obrazech. Před téměř dvěma a půl lety žila Liv Reesová ve společném bytě s kamarádkou lékařkou Amy Deckerovou, byla zaměstnaná v prestižní redakci časopisu Cultura a šťastně zamilovaná do Marca. V současnosti bloudí zmatená bez přátel a prostředků po New Yorku. Na rukách má napsaná hesla, čísla a vzkazy, kterým nerozumí. Kdykoli si zdřímne na lavičce, v metru nebo nádraží má po probuzení totální výpadek paměti. Detektivové Darcy Hallidayová a Jack Lavelle vyšetřují vraždu neznámého muže, který byl naposledy viděn se ženou nápadně podobnou Liv. Jenže kdosi má strach, že ona si jednoho dne vzpomene ....

13.12.2024 5 z 5

Všechny květy Paříže Všechny květy Paříže Sarah Jio

Ne, nenacházím žádná relevantní slova, kterými bych tento emotivní a překrásný příběh okomentovala. Románu, u kterého se mi při čtení draly do očí slzy a ještě pár hodin o něm přemýšlela. Dostalo se mi cti, přečíst už pár knih o tragickém údělu žen ve dvou časových rovinách, jichž postihly tragické osudy, tato je však jedinečná a vřele ji doporučuji.
Caroline se probudí po pěti dnech z kómatu s mlhavými vzpomínkami. Žije sama v překrásném domě na rue Cler bez rodiny a přátel. Každé ráno chodí na snídani do Bistra Jeauty, kde se sblíží se servírkou Margot, kuchařem Viktorem a stařičkým Nicolasem. Bude schopná ve svém zmateném životě přijmout a zvládnout nejen svou minulost, ale i krutou historii svého bytu?
Célinin život se odehrává v temné okupované Paříži, kde žije se svým otcem, osmiletou dcerkou Cosi a plánuje budoucnost s kamarádem z dětství Lucem Jeautym, ovšem jen do té doby, než vejde do jejich květinářství "nezvratné zlo".

11.12.2024 5 z 5

Nadělení před Vánocemi Nadělení před Vánocemi Kate Stewart

Příběh je moc hezky vylíčený, několikrát jsem se od srdce zasmála, a ne jenom díky Peytíkovi. Osmatřicetiletá Whitney přijela k rodičům Ruby a Allenovi do zasněžené chaty po prarodičích. K ní se připojila sestra Serena s manželem a svými dětmi. Jako poslední dorazil bratr Brenden s rodinou a svým osamělým spolupracovníkem. Modrooký Eli Welch přijel, aby prožil se členy klanu úžasných šest svátečních dní a podal vysvětlení nejmladší dceři, co ho před sedmnácti lety přimělo k jejich rozchodu. Ztvárněné postavy jsou milé, vstřícné, laskavé a jejich vzájemné škádlení je důkazem soudržnosti, lásky, porozumění.
Já jsem si těch pár dní v duchu vánočních svátků i rodinné atmosféry v kruhu Collinsovým v Triple Falls užila.
P. S. plně se ztotožňuji se čtenářkou leny.wood ohledně x krát popsané soulože, což jsem už přeskakovala. Fakt by si měly tvůrkyně těchto scén uvědomit, že někdy méně, je více....

07.12.2024 5 z 5

V cizích botách V cizích botách Jojo Moyes

Přiznávám, že z úvodních pár kapitol jsem byla v rozpacích a nadneseně vyjádřeno i rozčarovaná. S vyvíjejícím se příběhem přišla následně úzkost z jednání postav Nishy, Simona i Phila. Ne, neustoupím.... Po třetině jsem se do textu tak zakousla, že nebylo možné ho opustit. Jak bude pokračovat a jak skončí ta fatální výměna tašek, kdy v jedné se nacházely rudé louboutinky a sako od Chanela, v druhé obyčejné tričko s ošlapanýma černýma botkama? Moyes dokázala stvořit úžasný román s několika rozdílnými osobnostmi, ať to byla Sam, Nisha, Andrea nebo Jasmine, ale i potrestanou pýchou, získáním sebevědomí, pomstou století, hodnotným přátelstvím a upřímnou láskou. Dávám 4,5 *.

05.12.2024 4.5 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

(SPOILER) Případ od případu si tato série udržuje vysoký nadstandard. Pátou spisovatelčinou knihou jsem získala napínavé čtení, kvalitní literární obsah, smutný děj, strhující závěr a pocit nepromarněné noci s jednou z nejvydařenějších detektivek. Takže tak....
Nekompromisní detektiv Harperová řeší o vánočních svátcích dva případy mrtvých žen. Jedna byla nalezena u obchodního domu, druhá před kostelem. Obě byly zavražděné v přítomnosti svých malých synů. Náčelnice Mendesová uvede do služby nového kolegu Marcuse Adamse, který nikoho svým chováním neoslní. Coloradské městečko Lost Creek zažívá policejní hon na Sněžného vraha. Bude v pátrání úspěšnější Madison nebo její otec, penzionovaný federální agent Bill Harper ?
Tentokrát nám vztah mezi Madison a Natem zajiskří, aby následně zaskřípal. " Znovu si totiž uvědomí, že ani jeden z nich se minulosti nezbaví. Nikdy." Tak snad příště bude líp.....
P.S. Wendy mě na konci pravidelně překvapuje svým srdečným dopisem a poděkováním.

02.12.2024 5 z 5

Jen se mnou Jen se mnou Samantha Young

Ztotožňuji se s komentářem čtenářky přede mnou. Byla jsem taktéž nabuzena sérií Dublin Street a nadšena z vydání nové spisovatelčiny knihy. Co mě asi nejvíc zaujalo, bylo na začátku hezké věnovaní Samanthy svému tatínkovi.
Jinak na stránkách zbytečně obšírného příběhu sestaveného z několik témat, ať to byla megalomanie hollywoodských hvězd, zločinecký podtext nebo zdlouhavé účinkování vedlejších postav, mohlo vzejít poutavé čtení.
V postavě Robyn bych viděla obyčejnou dívku, která se věnovala koníčkům - sebeobraně a fotografování, která po čtrnácti letech vyhledá kdesi ve Skotsku svého biologického otce, šéfa ochranky, s nímž chce navázat přetržený vztah.
Lachlan, budiž filmová superstar, která je vrtkavá, ale s pevným vyjádřením co požaduje, potřebuje a jaký názor zastává k nezávaznému sexu.
Mac Galbraith - otec s širokým srdcem a asi nej.... osobnost románu.
Nejstarší ze skotského rodu má další sourozence: Thane, Brogan, Arran a Arrochar, takže se můžeme těšit na ságu rodu Adairů. Proto to nevzdám a těším se, jak s komunitou na hradě Ardnoch zamává příjezd Ragan.

30.11.2024 4 z 5

Zásah odnikud Zásah odnikud Sandra Brown

"Zásah odnikud není příběh o smrti. Je to příběh o přežití." - tolik poznámka od autorky.
Ač mě zrazoval náhled do obsahu, kdy se děj točí kolem vražedné střelby, přesto jsem ji otevřela a na jediný zápřah přečetla.
Romanticko - kriminální příběh dvou lidí, které svedla dohromady tragická okolnost. V areálu zábavného parku zůstane po střelbě několik mrtvých a zraněných účastníků okresní pouti. Elle Portmanová se zúčastnila akce se svým synkem a kamarádkou Glendou. Calder Hudson tam vlastně ani být neměl, jenže jeho přítelkyně, televizní reportérka Shauma, ho nakonec ukecala.
Případ vyšetřují detektivové Perkins s Comptonovou, kteří nemají moc času nazbyt, střelec uniká, výpovědi účastníků nikam nevedou a do toho citová sounáležitost korunních svědků......
5*????
-protože je to kniha od mé oblíbené Sandry
-protože je to kniha od českého nakladatelství
-protože se mi kniha fakt líbila

30.11.2024 5 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Tak tady Zapatu muselo hodně bavit psaní. Skoro na pěti stech stranách vytvořila láskyplný román, který je zasvěcen nejen rodinným vztahům, ale i přátelství, rodičovství a v neposlední řadě každodenním starostem. Převážně sympatické postavy i humorné scény dělají z autorčiny knihy pohodové čtení, které pobaví, dojme i přiměje k zamyšlení, a já jsem si to v dobrém slova smyslu převelice užila.
Skoro třicetiletá Diana vychovává po smrti bratra a švagrové své milované synovce Joshe a Louie. Po nastěhování do nového domu se seznámí se svými sousedy - bratry Jacksonem a Dallasem. Jednomu nabídne přátelství. No, a pak už "stačí si počkat".....

26.11.2024 5 z 5

Dívky na kopci Dívky na kopci Alison Belsham

Víkendová detektivka, která měla říz a inspektorku Bennettovou jsem si zařadila do svého seznamu policistek s mírou profesionalismu a odvahy. Skvěle sepsané situace s promyšleným scénářem mi daly jasný zisk z nepromarněného času s touto knihou. Hlavní postava je obdobou rázné tatérky Marni.
První seznámení s canterburským vyšetřovacím týmem, jehož se Lexi po návratu z Ameriky stala šéfkou, a jenž se skládá ze seržanta Toma Olsena a konstáblů Ridhi a Colina, má před sebou náročné pátrání po vrahovi dvou dívek a jejich unesené sestry. Každá stopa je zavede do slepé uličky a důkazy skončí v koši. Po pár promarněných dní Lexi propadá frustraci, aby jí došlo, že psychopatické monstrum je možná i klíčovou postavou z její minulosti.
Na konci mi zůstalo pár nezodpovězených otázek, no třeba se je dozvím příště. A prosím, Alison, dej jí zbraň!

24.11.2024 5 z 5

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Tentokrát jsem s komentářem trochu na štíru. Knihu jsem totiž dočetla s rozporuplnými pocity.....
Do půlky znamenitá manipulace čtenáře tak, aby si získal tento typ románu jeho plnou pozornost, tj. nástup pomocnice Millie do domácnosti bohatých manželů Garrickových a jejich skrývané tajemství. Bohužel, po té následoval osobitý výstup Wendy se svojí obhajobou a prostoduchým motivem. No, a když se Russell rozbrečel ....! Ještě, že se závěr vrátil zpět na napínavou úroveň. "Učinila jsem neuvěřitelně špatné rozhodnutí. Podcenila jsem mimořádně nebezpečného člověka a teď za to zaplatím cenu nejvyšší."
Hodnotím stejně, jako předchozí přečtená Freidina díla.

22.11.2024 4 z 5

Problémy v ráji Problémy v ráji Christina Lauren

„V tom případě mi dej sto tisíc dolarů, Weste. Plus rozpočet na nóbl oblečení.“ Podá mi ruku. „Jestli s tím souhlasíš, máme dohodu.“
Příběh je postaven na "ujednání" s parafrází Pretty Woman, s komplikovanými rodinnými událostmi a dědictvím. Knihu jsem přečetla za dva večery. Ani jsem se nenadála a skoro čtyři sta stran neskutečně uteklo. Určitě splnila očekávání pohodového čtení, pro kterou jsem si ji dle anotace také vybrala. Anna, se žvýkačkově růžovými vlasy, je skvělá holka a spolu s Westonem i sympatická dvojka. Tedy vlastně nejen oni, ale i vedlejší postavy jsou přátelsky naladěné - Liamův bratr Jake, neteř Reagan, Annin otec David i kamarádka Vivi.
Prostě sladký sentiment s trochou sprosťáren a bezva humorem.

19.11.2024 5 z 5

Červená královna Červená královna Juan Gómez-Jurado

Tato thrillerová senzace, která si podmanila svět, má a bude mít své příznivce. Já jsem se nesrovnala se stylem psaní, ani průběhem děje. "Tonička" s Jonem jsou nesourodá dvojice, která zabodovala, ale neoslnila. Tak snad jindy....

17.11.2024 4 z 5

Naše poslední tajemství Naše poslední tajemství A. R. Torre (p)

Nebylo to špatné, ale určitě ne "šokující psychologický thriller". Některé scény v této knize mi připadaly už použité, přesto obsah knihy vnímám pozitivně. Jak je psáno v anotaci jedná se o podobné téma aplikované dalšími spisovatelkami. Celkový ráz příběhu je rozehranou šachovou partií mezi dvěma ženami, kdy jedna chce to, co má ta druhá, a to se vším všudy. Háček je v tom, zda Cat ustojí plán Neeny, vyšvihnout se díky jejich přátelství do nejvyšších sfér společnosti.

17.11.2024 4 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Pozvolna se vyvíjející dějství této knihy v rozsahu více než šesti set stran má mysteriózní vzestup, kde se fantazii opravdu meze nekladou. Ano, pro někoho příliš zdlouhavé, ale..... Spisovatel v této sérii vytvořil dvojici, kdy Lee přidává na síle, Martinovi na osobním šarmu a oba zahrnuje obrovským intelektem. Jejich nasazení při řešení rozdílných úkolů, o kterých se navzájem informují, je mlhavě obestřeno platonickým vztahem. "Říkej si, co chceš, Leo, ale kamarádit se s tebou rozhodně není nuda." Askerová řeší případ mrtvého strejdy Torda v blízkosti otcovy Farmy. V patách má sebestředné břídily Hellmana s Eskilem, kteří si alespoň užijí ohňostroj. Naproti tomu Hill byl kontaktován Novou Irvingovou, aby napsal knihu o historii a vzestupu jejich firmy v odlehlém uzavřeném rodinném sídle, v blízkosti nitra opuštěného Skalistého ostrova, uprostřed temného jezera a důlních šachet, kde se ukrývají legendy i tajemství, které ho již v mládí fascinovaly.
P.S. Skvěle odvedená práce oddělení Ztracených duší, a taktéž splátka dluhu (vánoční koledy).

12.11.2024 5 z 5

Ostatní matky Ostatní matky Katherine Faulkner

Volba se uskutečnila díky komentáři Hanky, jenž mě zaujal a postrčil k výběru. Kniha dobře napsaná, přeložená, napínavá, kreativní, s překvapujícím koncem. Jeden čas bylo vydáváno plno společenských románů na téma složitých vztahů bohatých komunit s psychodramatickými vztahy, tragickými následky, pokrytectvím a tajemstvím. A jestli má Moriarty Sedmilhářky, určitě jí směle konkurují tyto matky "pětilhářky".
Pátrání novinářky na volné noze po důvodu sebevraždy mladé chůvy se v kapitolách střídají s průběhem událostí, které Sophie prožívá před více než rokem v rodině Hendersonových. Seznámením Tash s ostatními ženami, matkami ze školky, začíná být pro ni výzvou udržet krok s jejich vysokým standardem, odstartuje u ní závislost na společných sedánkách a posedlostí v utrácení. Přátelství mezi Claire, Nicole, Laurou, Christinou a Tash lze shrnout - není všechno zlato, co se třpytí. A fakt prémií je Jeremy, "rozsévač spermií" :-))

09.11.2024 5 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Jak je v hodnocení vidět, tato série má už svůj široký fanklub. Nicméně každé pokračovaní je originální, napínavé, s akčními scénami a nečekaným koncem. Tentokrát přibyly nové postavy: Amber Wattsová, tisková mluvčí a Sawyer Hayes, zdravotník - záchranář. Jsem zvědavá, zda je spisovatelka zahrne i do následujících krimi dílů.
Při záchranné akci během záplav je nalezeno zabalené mumifikované tělo. Kdo je ta dívka, co se jí stalo a jak se dostala k bundě, která patřila před šestnácti lety Rayovi? Jakou roli v tomto spletitém pátrání sehrál spolek unuděných bohatých paniček? To musí vyřešit dentonský policejní tým vedený Josii Quinnovou v dobách pro město nejtěžších.
I v osobním životě Josie se to pěkně zamotává. Ještě, že mně spisovatelka útržkovitě osvěžuje paměť s minulostí sester - dvojčat. Díky, Liso.

08.11.2024 5 z 5

Touha po štěstí Touha po štěstí Barbara Hannay

Knihy Barbary Hannay pro mě znamenají poklidné čtení o australské krajině, nasátí její atmosféry a života v daleké zemi, žádné zmatené bloumání ve složitých vztazích, a vždy s vlídným závěrem. Román mě úplně pohltil, takže jsem ho přečetla během jednoho mlhavého podzimního dne. Příběh tří žen - Frey, Pearl a Billie o mateřství, sourozeneckých vztazích, osudové lásce, naplněného štěstí i poetické budoucnosti se bude nenáročným (jako já) čtenářkám líbit. Hrdinky musí překonat neuvěřitelné kličky, které jim spisovatelka připravila v podobě neplodnosti, bezdomovectví, rozvodu, ale i zdravotních problémů. Na dlouhé pochmurné večery jak dělané.

08.11.2024 4 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Ústřední dvojice detektiv Harperová a soukromé očko Monroe jsou jednoduše sympaťáci, s nimiž se osud nemazlil. K nim už neodmyslitelně patří i Brody. Tentokrát Madison řeší vraždu mladé ženy a sebevraždu kolegy. Nate zase nepříjemnou událost, která se stala před šesti lety rodině Raderových. Tým náčelnice Mendesové má plno zdánlivě nikam nevedoucích stop a pramálo podezřelých adeptů, až "ťuk" nastartuje obrat.....
Tato série opravdu stojí za skvělé detektivní počteníčko, a patří mezi těch pár vyvolených, které si nenechávám proklouznout. Povzbuzením je, že v brzké době má vyjít další příběh. Přičiněním spisovatelčina závěrečného dopisu, kde nastínila téma společného pátrání detektivů s bývalým federálním agentem v důchodu Billem, se vyloženě těším.

03.11.2024 5 z 5