jes09 komentáře u knih
Ještě se mi nestalo, abych se u knihy zarazila nad svým pocitem u čtení. Nebyl to pocit znechucení, ale pocit neuvěření. Nic podobného jsem ještě nečetla.
Stává se mi, že mě druhý díl baví méně než díl předešlý, ale i HG to neplatí! S nadšením jsem jej zhltla.
Neuvěřitelné! Příběh, který se odehrál před více než 120 lety v psychiatrických zařízeních - vůbec je nemyslitelné, že již v této době taková zařízení existovala. Bohužel lidé, kteří se tam ocitli nebyli v nejlepších rukou. Některé praktiky jsou opravdu ohavné a na dnešní dobu nepochopitelné.
Bylo řečeno o této knize:
..Jméno C.Beerse bude vyryto ve zlaté knize dobrodinců trpícího lidstva.. (Med.Dr.Georges Genil-Perrin, vedoucí lékař psych. ústavů
..Duše, která se našla - znamená důležitou epochu v rozvoji sociální psychiatrie (Med.Dr.M.Levi Bianchini, ředitel nemocnice v Itálii)
..Byl to šťastný den pro lidstvo, když se C.Beers dal do práce (Med.Dr.Ralph A.Noble - lékař)
Ještě o tři dny zpět jsem o téhle sérii nic nevěděla, věřím tomu, že o další tři dny budu mit dotčeny další díl.
Kniha moc pěkně rozvíjí fantazii čtenáře, zároveň se neřadí mezi těžkou literaturu, ideální četba na relaxaci.
Neskutečné! Tato kniha u mě vyhrála překvapení roku! (Vše ostatní je řečeno ve starších komentářích)
Mé prvotní setkání s J.N., bála jsem zklamání a to se dostavilo. V tomto příběhu by mi stačilo přečíst si druhou polovinu knihy, často jsem ztrácela pozornost na čtením..
Kniha obsahuje nejen vysvětlení různých pojmů, ale i jak se k různých nemocem trávicího traktu postavit, jaké potraviny nejsou vhodné a v neposlední řadě i několik receptů.
Krátké, ale přesto velmi zajímavé povídky o hrdinkách historie. Některé hrdinky jsem ani neznala. Tato kniha mě vážně obohatila.
Perfektní! Hltala jsem knihu od začátku až do konce! Děj se propojuje, není tam hluchých míst. Za mě pecka!
S panem Nabokovem jsem rozhodně neskočila. Autor má jedinečný styl popisu, který mi v posední době u mého výběru knih chyběl.
Líbí se mi autorův styl, perfektně navazující kapitoly na závěrečné věty z předchozích kapitol. Čtenář má pocit, že čte souvislou knihu a ke všemu je to i vtipné.
Za mě nejlepší díl! Detailní popisy a dějové linky do sebe neskutečně zapadají, čtenář ani nezaregistruje, že mu pod rukou sviští jedna stránka za druhou.
Teď bude těžké najít podobně kvalitní zpracování příběhu.
Milénium je TOP!!
Nenáročné čtení, každopádně příběh měl spád i přes to, že čtenář odhadne pachatele.
Nádherný román, který ve čtenáři zanechá spousty pocitů a uvážení.
Ranhojič stejně jako Egypťan Sinuhet by neměl chybět v žádné knihovně.
Jako YA není špatná - jednoduché čtení, ale čtivé!! což je pro tuto cílovou skupinu podstatné. Konec byl velmi překvapující.
Na pouhých 40-ti stránkách všeobecné informace o nemocech, též se tam objevují otázky a odpovědi a zbytek knihy recepty (snad pro lidi, kteří nevaří)
Za mě jsem se na internetu dozvěděla více než-li v této knize.
Historické dílo nezle ohodnotit méně než plným počtem hvězd. Vše ostatní je krásně vypsáno ve starších komentářích.