jes09 jes09 komentáře u knih

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Za mě opět perfektní vykreslení rodinných vztahů, myšlenek jednotlivých postav a odlišnost povah. Pro ty, kteří se chystají mít děti, tak nedoporučuji, protože přesně takové chvilky na ,,zabití" prožije opravdu každý :D :D :D Perfektní!

26.05.2023 5 z 5

Zbraně bolesti Zbraně bolesti Paul Éluard

Doporučuji si jako první přečíst zadní část, kde je mnohé vysvětleno.

22.05.2023 4 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Za mě spisovatelka umí bravurně vložit emoce a pocity do slov, proto se řadí mezi mé oblíbené autory.
Ten kdo čte mezi řády, příběh ocení, ten kdo čte knihu jen jako holý příběh, bude mu kniha připadat ,,slabá".

17.05.2023 5 z 5

Přání Přání Nicholas Sparks

Pro mě zklamání, prvních 200 stran pro mě bylo zbytečných.

14.05.2023 2 z 5

Klára a Slunce Klára a Slunce Kazuo Ishiguro

Kdo bude hledat sci-fi román s antiutopieckým příběhem, bude zklamán. Ten kdo bude hledat knihu plnou emocí, kde figuruje UI bude nadšen.

12.05.2023 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Po přečtení předešlých knih kde byl vedený rozhovor s panem D.Heclem a V.Beneše jsem měla u této knihy pocit, že p.Mareš vede neústupný dialog (což pramení z jeho profese) než vedený rozhovor. Z této knihy jsem si odnesla mnohem méně než-li z knih předešlých.

28.04.2023 3 z 5

Diagnóza gambler Diagnóza gambler Petr Sýkora

Knihu nelze hodnotit po literární stránce, přeci jenom to není román, ale zpověď.
Příběh založený na skutečně prožité závislosti, který může u čtenáře vyvolat pocit nesouhlasu či nedorozumění s autorem/příběhem. Čtenář nesmí hodnotit autora, ale vzit si k srdci co nám chce autor sdělit.

Přeji aby se v životě vedlo lépe než doposud a mamince a Alče skládám poklonu!

11.04.2023 5 z 5

A pak už jen tma A pak už jen tma Petra Batók

Naprosto reálně vykreslený vztah rodiny s alkoholikem v čele. Za mě velmi povedené dílo - krátké a výstižné - pro ty, kdo nezažil na vlastní kůži.

04.04.2023 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Carter nikdy nezklame!

30.03.2023 5 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Za mě neskutečné dílo! Více není potřeba psát..

16.03.2023 5 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Co je mi nejbližší v literatuře jsou díla která dokážou čtenáře vcítit do postavy s osobním problém (ať fyzickým či psychickým). V tomto díle od paní Soukupové se to povedlo na jedničku.

01.03.2023 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Jedna z nejlepších knih v tomto žánru co jsem četla..

23.02.2023 5 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Díky mé databazové spolubojnici Iwets jsem se dostala k této úžasné knize, která nabídne drsný pohled tehdejší rasové diskriminace. Příběh je od prvních stran velmi čtivý, bravurně jsou vykresleny osobnosti jednotlivých účastnic. Stojí za přečtení :)

17.02.2023 5 z 5

Mrak Mrak Anna Basiková

Jaké si to uděláš, takové to máš - to jsou slova, která mě napadnou po přečtení knihy.
Generačně jsem v Y-lonu, ale narozdíl od holek zmiňované v knize jsem věděla co od života chci. Po přečtení knihy mě zaplallvil pocit vděčnosti, že jsem nesešla z cesty!

29.01.2023 2 z 5

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Naprosto bravurně autorka dokázala čtenáře dostat do hlavy jedenáctileté holky, vystihnout její nevinnost vůči světu a v neposlední řadě to, jak ,,jednoduché" je se takové holce dostat pod kůži.

25.01.2023 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Čeho je moc, toho je příliš..

20.01.2023 3 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Hodnocení jako young adult literatura - naprosto dokonalé! Od začátku se děj rozběhne rychlostí blesku a trvá až do poslední stránky. V knize nechybělo překvapení (což se mi často nepoštěstí)..

05.01.2023 5 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Perfektní! Kniha plná zajímavostí, která zaujme od samotného začátku..

15.12.2022 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Komentář níže uvedený od hnusáka mi naprosto lícuje můj názor. Druhý díl je ještě napínavější než díl první a končí tak, že bez přečetní třetího dílu nelze žít! Dobře, možná přeháním, ale chtíč pokračovat v příběhu je obrovský.
Už teď vím, že si celou sérii přečtu v budoucnu ještě jednou.

05.12.2022 5 z 5

Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny Dominik Stroukal

V této knize dostane čtenář pár překvapivých informací! Za mě příjemné překvapení.

22.11.2022 4 z 5