jes09 jes09 komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Románová kronika ztraceného města - tolik nových historických informací v jednom svazku! Vřele doporučuji :)

01.03.2022 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

To byla jízda! Vše ostatní bylo řečeno v níže uvedených recenzích :)
Hurá na další díl!

14.02.2022 5 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Čteno v rámci výzvy ,,to nečteš" (a dočtete až do konce)

Naivní příběh, který je tak nereálný až to člověka nebaví ani číst. Pokud toto čtou náctileté holky, tak ve skutečném životě budou opravdu nešťastné!
Nádherný princ jak vystřižený z almanachu všech princů se ve vteřině zamiluje do ,,telete".. Neuplyne ani týden, zaplatí za ní dluhy, posbírá exkrementy v bytě (to běžně princové dělají) k tomu ještě vyžehlí.. Po dalších X stránek si je princ jistý, že je to práva láska, kterou chce mít pouze pro sebe! A DOST!

11.02.2022

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Perfektní zpracování příběhu, což autorka umí ve svých knihách. Vřele doporučuji

05.02.2022 5 z 5

O chlapci, který se nestal číslem O chlapci, který se nestal číslem Ivan Klíma

Jsem ráda, že v rámci čtenářské výzvy jsem sehnala tuto ojedinělou knihu, která vepsala nejeden lidský život..

03.02.2022 5 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Přečetla jsem mnoho knih s touto tématikou, téma je těžké a samozřejmě nelze nikterak odlehčit, ale přesto se tato kniha četla sama, ale je to autorovou povahou - na všem zlém si najdu to dobré.
Nebála bych se tuto knihu dát mému náctiletému synovi k přečtení.
Hezký a dojemný příběh.

02.02.2022 5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Naprosto se stotožňuji s recenzí od Taťka Hraboš, která je níže.

01.02.2022 5 z 5

Rande Rande Jaroslav Bálek

Kniha - divadelní hra - není špatná, vtipné podání a ještě vtipnější konec. Na ,,prknech" by to mohlo být prima.

26.01.2022 4 z 5

Cesta do blikajícího pekla Cesta do blikajícího pekla Šárka Andrlová

Jsem ráda, že mohu knihu hodnotit jako první.
Příběh nemá velký rozsah, není těžký, ale téma za kterým se příběh skrývá ano.
Kniha mě naprosto pohltila, stejně jako Milenu automaty. Po dlouhé době jsem knihu přečetla na jeden zátah.

25.01.2022 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Jako young adult literatura skvělá!

24.01.2022 5 z 5

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Velmi hezká kniha, poutavé příběhy a jedno malé ale..

23.01.2022 4 z 5

Hluchavky Hluchavky Luboš Panda (p)

Nádherná kniha, která stojí za přečtení a k zamyšlení.

22.01.2022 5 z 5

Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Náherný příběh. Po dočtení bych nevěřila, že kniha měla tolik stránek jak to uteklo.

11.01.2022 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Opět nádherný příběh, který chytne od samého začátku a nepustí až do konce.

08.01.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Kniha se četla jedním dechem, ale pro mé uspokojení mi chybělo ,,vzrušení" z příběhu. Hezky psaná a nenáročná kniha.

03.01.2022 4 z 5

Totální rauš – Drogy ve třetí říši Totální rauš – Drogy ve třetí říši Norman Ohler

Velmi zajímavý pohled na drogovou účast ve válečné zóně.
Nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

30.12.2021 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Opět mě kniha od autorky úplně dostala. Jsou to tak hluboké myšlenky! Tak silný příběh!

20.12.2021 5 z 5

Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Neuvěřitelné dílo!

07.12.2021 5 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Velmi poutavý a napínavý příběh až do samého konce. Na dobu kdy příběh byl napsán je prostě perfektní.

05.12.2021 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Nádherný příběh, který mě emočně ,,rozsekal".
Knihu řadím mezi své favority.

27.11.2021 5 z 5