jesuswlasac komentáře u knih
Po precitani serie Ohnom a mecom som sa dostal aj ku tejto knihe. A ak som bol z predchadzajucej serie uneseny tak neviem ako by som opisal svoje pocity a dojmy z tejto knihy. Výborne zvoleneé historické obdobie, nadherné a trochu krute osudy ludi. Netrvám na tom ze to muselo byt presne takto a jednoduchym ludom asi bolo jedno ktorý komtúr ich utlaca, ale urcite by boli radsej pod Slovanskou ako pod Nemecou nadvládou. Jediné co mi asi chybalo ze sa Sienkiewicz viac nevenoval najvacsiemu stredovekemu rytierovi : Záviš Čierny z Garbova !
Na amatérku resp. začiatočníčku je to skvelý výkon !!! knihu som doslova zhltol za jeden večer a musím povedať že kniha je plná napätia a stáleho deju. Snáď iba koniec mohol byť trošku iný ale to už nechám na každom čitateľovi aby zhodnotil samostatne.
Vrelo doporučujem !!!
Nie som (resp NEBOL som ) fanušikom historickych romanov ale Sienkiewicz ma presvedcil o mojej velkej chybe ... Ohnom a mecom je genialna kniha a vrelo doporucujem vsetkym citatelom ... v tejto knihe som nasiel asi vsetko : lasku, nenavist, vojnu, hrdinstvo, zabavu (proste pan Zagloba) ... a mohol by som vymenovat asi vsetky mozne vlastnosti a zaujmove stranky a stale by som tu pisal az do noci ...
PROSTE TREBA SI PRECITAT !!!
Podla mna najlepsia cast tejto trilogie... podstatne viac napatia a bojov ako v Ohnom a mecom !! a posdtatne menej milostných opisov ako v Pán Wolodijovsky
A je tu záver !!! Po cestovaní časom naprieč ludskou historiou sa konečne dostávame do reality ktorá sa zamotáva snáď ešte viac ako predošlé dve časti dokopy. Nikto vlastne nevie kto je tu dobrý a kto zlý a záver knihy Vás určite dostane !!!
Nemožno snáď ani vyzdvyhnúť ani jednu knihu z celej trilógie ale tejto by som dal o pol hviezdičky viac pretože sa odohráva v mojom obľúbenom období. Rovnako ako aj pri prvej častí platí staré známe : neviem či mám Hagena milovať alebo nenávidieť :-)
Recenziu píšem až po prečítanií celej trilógie, čo ale nič nemení na fakte že pribeh je to skvelý. Hagen je výnimočná postava pri ktorej neviete či ju máte milovať alebo nenávidieť. Jediné čo mi trošku vadilo boli preskakované pasáže zo súčasnosti ale v celkovom pohlade na trilógiu asi dosť potrebný.
Vzhľadom na to že je to posledný diel trilógie tak som očakával niečo viac, hlavne po vynikajúcej druhej časti (Potopa). Bohužial Sienkiewicz sa až príliš zaoberal láskou a trochu menej histórii a bitkám, čo ma dosť úprimne sklamalo. Celú knihu zachraňuje snáď iba pán Zagloba , no a samozrejme velmi emotívny záver v kostole !!!
Zaujímavý začiatok serie o Giraltovi a Ciri. Oddychové čítanie.
Prvá časť ma celkom bavila aj ked treba povedať že samostatné príbehy o Geraltovi (kniha 1 + 2) ma bavili podstatne viac.
Uvidíme čo prinesie pokračovanie.
Knihu som si náhodou kúpil v Kauflande a popravde som od nej vela neočakával , malo to byť iba sprestrenie cesty vlakom. Nakoniec bola kniha viac ako nadpriemerná. Pútavý príbeh je umocnený tým, že sa striedajú krátke pasaže zo života jednotlivých aktérov a zdanlivo nesúvisiace príbehy sa zložili do krásnej a ucelenej mozaiky, ktorá hlavne prekvapila tým kto prežije a kto nie.
opät kvalitná kniha od Sapkowskeho :-)
jednoduché príbehy ktoré sa lahko čítajú a aj napriek tomu majú v sebe niečo na zamyslenie ... no a netrebe zabudnuť na neopakoveltný občas až krčmový slovník na ktorom som sa fakt dobre bavil :-)
Bez jízvy je rytíř kokot a ne hrdina !!! a pod.
Jednoduchý pribeh, jednoduchá oddychovka z prostredia mafie v USA. Nič horybilne ale jeden - dva večery s tým zabijete :-)
Geniálna kniha ktorá aj laikom dokáže príblížiť problematiku a pointu čiernych dier !!!
zaujimavé pokračovanie trilogie zememori
osobne mi ale chybalo viac magie a aj pribeh mi pripadal dost priamociary a predvidatelny. to vsak neubera na putavosti a musiim vyzdvihnut mnozstvo fylozofickych uvah a nazorov ktore mozmu mlademu (a nielen jemu) citatelovi dat zaujimavy pohlad na muzov, zeny a celkovo ich postavenie v spolocnosti. na rozdiel od predchadzajucich knih uz Tehanu nie je podla mna urcina pre adolescentneho divaka ale skor pre fanusika sci-fi starsieho ako cca 20 rokov.
celkom zábavné sci-fi kde sa striedajú lepšie a slabšie príhody detektíva Truckleho , stojí za to prečítať si - teda ak ste fanúškom sci-fi .
Takzvaná biblia stojárov , ale aj ľudí zaujímajucich sa o techniku - počas štúdia na VŠ som ich mal každý deň v ruke !!!
Jednoduchá oddychovka pri ktorej sa síce zabavíte ale viackrát po nej asi nikto nesiahne ... osobne som to prečital za 2 večery ...
Túto knihu som si prečítal až keď som mal asi 24r a rozhodne ma veľmi zaujala. Určite lepšia a napínavejšia séria ako Pán prsteňov !!!