Jiho226

Velmi čtivý a zajímavý příběh,ve skutečnosti asi těžko realizovatelný,ale líbil se mi.

Kniha se výborně čte,má spád a napětí i bez krve a brutality. Líbila se mi.

Drak spí...a bohužel i po dočtení. Zájem o další autorčinu tvorbu u mě rozhodně neprobudil. Četla jsem tuto knihu s velkým očekáváním,které u mě vyvolala značná popularita spisovatelky a její vysoce ceněná tvorba v žánru současné české detektivky. Bohužel jsem byla zklamaná. V knize je poněkud zdlouhavě, i když poměrně čtivým jazykem, rozehrán děj, který ovšem v závěru vůbec negraduje. Nedojde k žádnému překvapivému vyřešení, kdy by všechny události z příběhu do sebe zapadly a pospojovaly se do zajímavého vysvětlení. Všechno tajuplné a tajemné,co se v ději naznačuje, je vysvětleno naprosto fádně a k působivému zakončení nedojde. Navíc zajímavě nastíněný prvek motivu ,,spícího draka“ s vraždami nijak nesouvisí a působí na mě, jako by byl ,,napasovaný“ do příběhu násilně a zcela zbytečně.Čekala jsem mnohem více, o moderním krimipříběhu mám jinou představu.

Knížka se mi celkem líbila,začátek mě hodně zaujal,pak mi ale připadalo,že trochu ztrácí spád a čtení mi vázlo.Je dobře,že byla poslední kapitola věnována shrnutí případu a dovysvětlení celého děje.

Kniha se mi líbila,jazyk je spíše románový,proto některé pasáže působí rozvlekle a nemají ten pravý detektivní spád. Policejní práce a popis vyšetřování zde zcela chybí, vše je popsáno z pohledu právníků. Zajímavá kniha,kdyby ale měla o 200 stran méně, byla by rozhodně čtivější.

To, co od autorky očekáváte,toho se vám dostane.Chvílemi pobaví hodně,chvílemi přijde slabší místo. Takže celkově dobré - tedy za tři (hvězdičky).

Moc se mi povídky líbily - nejvíce titulní ,,Holčička,..“ a ,,Oběť“. Ukázkově zdařilé.

Styl autorky se mi líbí, umí příběh vygradovat do překvapivého závěru. Proto tentokrát pro mne mírné zklamání,čekala jsem o něco víc...

Knížka mě upoutala hned od začátku,velice mě bavila, líbilo se mi i její psychologické ladění. Napětí sice v druhé polovině trochu rozbíjely pasáže ze života policistů,ale přesto velmi kvalitní počtení.

Oddechové,dobře ubíhající čtení...nic šokujícího,nic překvapivého,trochu romantiky,ale nečte se špatně.

Znovu jsem se po pár letech ke knize vrátila - Agatha a její knihy jsou téměř dovolenkové pravidlo - a opět mě velmi bavila. Skvěle promyšleno,skvěle poskládáno, pětihvězdičková detektivní klasika.

Moc jsem se na tuto knihu těšila,ale má očekávání bohužel nesplnila. Anotace byla velmi poutavá, předpokládala jsem, že přijde četba,od níž se ,,nepůjde odtrhnout“, a místo toho jsem se ke čtení musela přemlouvat. Pro mě ne úplně chytlavě zpracováno - škoda,protože téma je rozhodně super.

Výborná detektivka,napínavá, poutavě napsaná, s hodně překvapivým závěrem. Potěšilo mě i zasazení příběhu do českého prostředí a inteligentní humor,kterým je tato napínavá kniha proložena.

Kniha mě moc bavila.Podrobné popisy vyšetřování,záznamy výslechů - vše velmi poutavé. A velmi nečekané rozuzlení případu.Ubírám hvězdičku za - pro mě přece jen trochu překombinovaný a skožitě proveditelný - postup pachatele...Ale doporučuji,knížka je velmi dobrá.

Mnoho postav,mnoho vražd,spousta nelogičnosti,náhod a nepravděpodobností.Dočetla jsem s velkým sebezapřením.

Knížka mě bavila,přečetla jsem ji rychle, ale od ,,světového bestselleru č.1“ - jak je uvedeno na obáce - jsem očekávala přece jen víc.

Bohužel nemohu sdílet nadšené komentáře níže. Příběh na mě působil jako pokračování Foglarových příběhů - ale pokračování dost překombinované, a díky desítkám jmen a přezdívek méně přehledné. Pro milovníky trampských osad, cancáků, žracáků apod. bude ale asi tato kniha dobrou volbou.

Čtivě napsané, objevuje se zde ne zcela originální motiv přemalovávání obrazů, nechybí milostné trojúhelníky, čeká vás i šťastně končící love story krásného a movitého šlechtice, ale pokud čekáte detektivku - tak se bohužel koná jen okrajově..

Četla jsem dlouho a víceméně s přemáháním,abych se nakonec pročetla k nezdařilému, takřka nudnému závěru. Velmi nepravděpodobný příběh, sepsaný navíc málo dynamickým a nečtivým stylem. K téhle detektivce se už nikdy nevrátím. Tři hvězdičky autorovi za snahu.

Nerada jsem takhle radikální,ale tohle se opravdu hodně nepodařilo. Celé velmi nečtivé,přesto jsem věřila v nějaký zajímavý závěr,který ale nepřišel. Náhody,chaos,nesmyslnost...celá kniha velká zbytečnost...Nejzajímavější pasáž se týkala církevních restitucí - bohužel málo při očekávání detektivního příběhu..