jindriskamalovc komentáře u knih
Kniha mě mile překvapila, nevěděla jsem co čekat. Znala jsem díla Kurta Schwitterse, představitele Dadaismu a proto jsem mohla očekávat co to bude. Pánové Novák Choura odvedli krásnou práci.
Ja to sice po pár stránkách nechtěla vzdát, ale dočetla jsem to s nepříjemnou náladou. Nevím jestli se kniha nepovedla, mě nezaujala.
První část knihy nebyla tak zajímavá, ale pak se vše převážilo v zajímavé čtení.
Tohle nelze kritizovat, protože je to bezvadná kniha o životě.
Snažila jsem se u této knihy vytvořit nějakou věcnou kritiku, ale to se u Maye nedá.
Série jsou si podobné a každá má něco do sebe. Zlatá lilie je u mě poklad knih.
Tak po tomhle jsem asi neměla šáhnout, nějak se mi to nedotklo duše.
Jak se zdá nic se dobou nemění, reprodukce je lidem vlastní nehledě na formu. Knížka je krásně napsaná a pro některé naučná.
Chybou bylo, že jsem před tím viděla několik filmových zpracování.
Možná jsem měla čekat, že mě obsahem kniha vyděsí. Netušila jsem ani na chvíli, že bolest a utrpení těchto lidí se mohlo stát pro lidstvo nakonec osudným. Čekala bych, že takovou knihu napíše muž, autorka je prostě skvělá.
Kdyby kniha byla opatřena fotografiemi, těžko by se dala kritizovat. Za některé nové skutečnosti dávám plný počet hvězd.
Nezavrhovala bych knihu až tak docela. Potvrzuji, že překlad není vzorový, ale autor otevírá zajímavé dotazy a v některých částech i odpovědi. Na závěr mohu říci, že jsem nedospěla k novým úsudkům.
Přečetla jsem knihu rychle a to myslím hodně rychle. Příběh je to velmi dramatický a po všech stránkách smutný. Ubírám hvězdičku za trochu rušivý styl psaní.
Docela čtivá detektivka, ale něco mi nesedlo. To bude asi tou snahou opravdu čtenáře za každou cenu šokovat, ale bez úspěchu.
Knihu, kterou moc doporučuji, byla úžasná ....