Jiparis Jiparis komentáře u knih

Kudy vchází světlo Kudy vchází světlo Louise Penny

Kniha má několik poloh a řeší paralelně různé problémy.Mě nejvíce zaujala propletenost politiky, policie a byznysu. Jen to konečné řešení mi připadalo dost nepravděpodobné.

26.09.2019 4 z 5

Stín pochybnosti Stín pochybnosti Simon Booker

Tak tohle se mi moc libilo.Milovat, nenavidet a stale pochybovat.

26.07.2019 5 z 5

Náhradní řešení Náhradní řešení Val McDermid

Napinave, misty velmi krute a s nepredvidatelnym zaverem.

16.07.2019 5 z 5

Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Zvrhly klub zoufalych rodicu,kteri se svymi ciny snazi pritahnout pozornost k sikane a jejim dusledkum. Skvele napsane.

05.07.2019 5 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Protoze mam Deavera rada, cekala jsem napinavy pribeh. Uvitala bych strucnejsi uvod, konec byl jak se patri.

06.04.2019 4 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Zajímavý námět, jen jsem trochu zklamaná z konce.

18.03.2019 4 z 5

Obeť bez tváre Obeť bez tváre Stefan Ahnhem

Napinave cteni, obcas predvidatelne zapletky, oddechova cetba.

31.12.2018 4 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Krásná a pravdivá kniha. Moc mi pomohla.

22.11.2018 5 z 5

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Skvela detektivka,desiva,nemohla jsem se od ni odtrhnout.

06.07.2018 5 z 5

Známky života Známky života Robin Cook

Zpocatku napinave, ve druhe casti prekombinovane a konec predvidatelny.Bohuzel zatim nejslabsi Cook, ktereho jsem cetla.

07.08.2017 3 z 5

Hodinářův trik Hodinářův trik Jeffery Deaver

Obdivuju mozek J.Deavera, ktrerý umí vymyslet velmi komplikované, sofistikované zápletky, kterým ani kvůli technickým detailům nerozumím, ale vtáhnou do děje a zaměstnají fantazii.

10.11.2024 5 z 5

Hra na kočku a myš Hra na kočku a myš Michele Campbell

Zajímavé, velmi napínavé do třetí čtvrtiny. Závěr bych uvítala propracovanější a více uvěřitelný.

29.10.2024 4 z 5

Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Hodně kruté zacházení s oběťmi jako důsledek prodělaných traumat v dětství. Obvyklá šablona, snad jen chování sokolníka bylo neobvyklé.

29.08.2024 4 z 5

Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

Dočetla jsem trilogii. Poslední díl byl nejvíce podobný červené knihovně, ale pěkně jsem si u něj odpočinula.

25.08.2024 4 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Je těžké vyrovnat se se skutečností, že zločin nebyl řádně potrestán. Má ale taková situace nějaké řešení?

29.07.2024 4 z 5

Podivná Sally Diamondová Podivná Sally Diamondová Liz Nugent

Hodně zajímavá sonda do života lidí, kterým ublížila nelidská výchova.

11.07.2024 5 z 5

Na dně Temné řeky Na dně Temné řeky Leslie Wolfe

Skvělá detektivka, doporučuji.

11.06.2024 5 z 5

Pavučina lstí Pavučina lstí Julie Clark

Jsou všechny podvody motivovány jen přízemními důvody a chamtivostí. Dá se takovému člověku fandit, aby uspěl?

23.05.2024 4 z 5

Půlnoc opět přichází Půlnoc opět přichází Dana Stabenow

(SPOILER) Zajímavé prostředí Aljašky, spletité pátrání po Rusy pašovaném zboží a smrtelné nebezpečí hlavních hrdinů, kteří ale vše zvládnou.

21.05.2024 4 z 5

Otcova oběť Otcova oběť Santiago Díaz

Pro mě nové prostředí Španělska, jeho problémy jsou ale shodné s našimi. Zajímavé zpracování otázky viny, pomsty.

06.04.2024 4 z 5