Jiparis komentáře u knih
Kniha má několik poloh a řeší paralelně různé problémy.Mě nejvíce zaujala propletenost politiky, policie a byznysu. Jen to konečné řešení mi připadalo dost nepravděpodobné.
Tak tohle se mi moc libilo.Milovat, nenavidet a stale pochybovat.
Zvrhly klub zoufalych rodicu,kteri se svymi ciny snazi pritahnout pozornost k sikane a jejim dusledkum. Skvele napsane.
Protoze mam Deavera rada, cekala jsem napinavy pribeh. Uvitala bych strucnejsi uvod, konec byl jak se patri.
Napinave cteni, obcas predvidatelne zapletky, oddechova cetba.
Zpocatku napinave, ve druhe casti prekombinovane a konec predvidatelny.Bohuzel zatim nejslabsi Cook, ktereho jsem cetla.
Obdivuju mozek J.Deavera, ktrerý umí vymyslet velmi komplikované, sofistikované zápletky, kterým ani kvůli technickým detailům nerozumím, ale vtáhnou do děje a zaměstnají fantazii.
Zajímavé, velmi napínavé do třetí čtvrtiny. Závěr bych uvítala propracovanější a více uvěřitelný.
Hodně kruté zacházení s oběťmi jako důsledek prodělaných traumat v dětství. Obvyklá šablona, snad jen chování sokolníka bylo neobvyklé.
Dočetla jsem trilogii. Poslední díl byl nejvíce podobný červené knihovně, ale pěkně jsem si u něj odpočinula.
Je těžké vyrovnat se se skutečností, že zločin nebyl řádně potrestán. Má ale taková situace nějaké řešení?
Hodně zajímavá sonda do života lidí, kterým ublížila nelidská výchova.
Jsou všechny podvody motivovány jen přízemními důvody a chamtivostí. Dá se takovému člověku fandit, aby uspěl?
(SPOILER) Zajímavé prostředí Aljašky, spletité pátrání po Rusy pašovaném zboží a smrtelné nebezpečí hlavních hrdinů, kteří ale vše zvládnou.
Pro mě nové prostředí Španělska, jeho problémy jsou ale shodné s našimi. Zajímavé zpracování otázky viny, pomsty.