jiri77 komentáře u knih
Řekl jsem si ,že si půjčím nějaký příběh pro děti, abych se trochu odreagoval ,ale nečekal jsem ,že mě to bude tak bavit. Parádně jsem se u četby pobavil i trochu zasmál. Určitě se pustím i do dalšího dílu.
Dlouho mi trvalo ,než jsem se do knihy začetl, nějak jsem nemohl najít tu správnou náladu. Kniha mě začala pořádněji bavit ,až v druhé polovině ,to už jsem si knihu užil. Také mám rád přírodu, a rád se dívám na balkon, jak se slétávají ptáčci na krmítko.
Karika je poslední dobou, jeden z mých nejoblíbenějších autorů, tak jsem šáhl po ,,Propasti'' a musím s lítosti říci, že je to zatím nejhorší autorův počin. Děj se pořád točí v kruhu, tak z větší části knihy ,se čte to samé dokola, absolutní nuda.
Hodnotím pouze dvěma hvězdičkami.
Kniha ,která mě bavila jen tak napůl. Vůbec mi nesedl styl, jakým je kniha napsaná a dlouho jsem se příběhem prokousával. Nakonec nevím ,co si mám z příběhu odnést, jsem z příběhu celkově zmatený. Jednou stačilo a už to číst nebudu.
Stručně, rychle a přehledně napsaná knížečka o trestním právu, mučírnách a katovnách. Někdy opravdu zajímavé informace.
Naprosto nádherné básničky ,u kterých jsem se krásně pobavil.
Bludičky prý obloudí
jen toho, kdo zabloudí.
Proto nechod' tam a sem,
nýbrž rovnou za nosem.
Jen když v cestě stojí jedle,
uhni s nosem kousek vedle.
Tak tohle mě opravdu nebavilo. Nezáživné ,bez děje ,jen nějaké tlachání a úplně zbytečné popisy, které mě tak nudily ,že jsem chvílemi ani nevěděl ,co čtu. Za mě teda velké zklamání a myslím si ,že po knize od Austenové dlouho nešáhnu.
Budu asi jeden z mála, ale mě tahle sbírka básní moc neoslovila, až na pár momentů.
Já teda nevím, asi jsem četl jinou knihu než ostatní. Kniha mě moc nebavila a dočetl jsem ji s vypětím všech sil . Hodně mi vadilo ,jak se kluci chovali ke zvířatům, nebylo to pro mě zrovna příjemné čtení. Kniha nesplnila mé očekávání.
Krásná kniha o starověkém Egyptě, která přehledně popisuje náboženství a vše, co k tomu patřilo, plus plno fotografií. Doporučuji.
Knihu jsem si koupil někde ve výprodeji ,a přes ne moc přitažlivou obálku a název, jsem se pustil do čtení. Musím říci, že jsem se ještě nesetkal s takovým stylem psaní, na který jsem si ale po chvilce zvykl. Příběh je hodně drsný ,možná chvílemi až perverzní ,přesto je hodně čtivý. Knihu můžu doporučit ale ne pro slabší povahy.
Velmi krásná kniha se zajímavým nápadem, nafotit příbytky a napsat o tom knihu,kde žili a tvořili skladatelé klasické hudby. Kniha se mi líbila ,jen mě zamrzelo ,že tam chybí skladatelé Antonín Dvořák a Petr Iljič Čajkovskij ,jinak jsem s knihou spokojen.
Česká klasická literatura, ke které jsem se dostal až v dospělosti a to jsem rád, protože nevím ,jak bych si s touhle knihou ,jako dítě poradil. Půjdu asi proti proudu, ale mě toto dílko moc nenadchlo a byl jsem rád ,že jsem ho vůbec dočetl. Nejlepší povídka z celé knihy pro mě byla ,,Svatováclavská mše''.
Živý pramen je naprosto skvělá kniha ,která čtenáře provede českou a slovenskou lidovou poezií. Kniha je tematicky rozdělená na části ,,U kolébky'', dále na ,,Stoletý kalendář'' ,který se dál rozděluje na roční období a měsíce, dále ,,Zlatá brána'' , která dá nakouknout na hry ,a dál pokračuje ,,Milostné čarování'' , něco z poezii o lásce, pak si může čtenář přečíst něco z poezie o práci v části ,,Člověk a práce''. Kniha pak pokračuje tématy ,,V tanečním reji'', ,,Vojenský život'', ,,Chlapci v horách, dál ,,Co vyprávěli hudci'' a nakonec se zaměří na smrt v části ,,Odvanutý lístek''. Úplně nakonec kniha ještě obsahuje básně známých básníků , např. A.V.M z Otradovic, J.A. Komenský ,F.L. Čelakovský, K.H. Mácha, K.J. Erben, K.H Borovský, J. Neruda a další.
S knihou jsem byl naprosto spokojen a rád jsem si přečetl ,něco z české lidové poezie, her a říkadel.
Příběh dvou sester(dvojčat) a jednoho mladíka z Burundi. Příběh je vyprávěn z pohledu Augusty a Parfaita. Hodně se mi líbilo, jak si Augusta hrála se slovy. Hodně zajímavý příběh, který ukazuje ,jak se mohou zdánlivě neslučitelné události, změnit v zajímavý celek. Knihu jsem si půjčil v knihovně ,jen tak naslepo,a musím říci ,že mě bavila a jsem spokojen. Doporučuji.
Napětí ,tajemno ,hororová atmosféra, erotika ,ale i humorné okamžiky. To vše se dá najít v této čtivé knížce. Kniha mě velmi bavila.
Kniha tří povídek ze které se mi nejvíce líbila ta titulní. Kniha se mi četla celkem dobře ,ale na druhou stranu mi tam něco chybělo ,co by mě více zatáhlo do atmosféry povídek.
Příběh tří kamarádů, kteří mají společnou minulost a hlavně prostředí, ze kterého pochází. Nakonec je život zavál každého jiným směrem, ale kořenům se velmi špatně uniká ,a tak se opět jejich cesty střetnou. Velmi dobrý psychologický román, který čtenáři přiblíží život v Kodaňském ghettu.
Zatím mě každá kniha od autora velmi bavila, tak jsem si řekl, že zkusím i na autora neobvyklý žánr, který nám tentokrát předložil. A musím říci ,že mě i tentokrát kniha velice bavila. Příběh měl spád, zajímavé téma, myšlenky a nějaké to poselství.
Hodně doporučuji.
Při četbě knihy jsem se mnoho natrápil. Vůbec mi nesedla forma ,jakou je kniha napsaná a příběh se mi nakonec zdál nějak zbytečný. Snad příští kniha bude lepší.