Jittush Jittush komentáře u knih

☰ menu

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Souhlasím s názorem, že druhý díl je tak trochu "vycpávka". Oceňuji začlenění Lýdie, její postavu v knize mám ráda (možná víc než třeba Ruby). Druhým kdo do příběhu přibyl, byla Ember (sestra Ruby), její příběh mi nevadil alespoň ji člověk také více poznal.

10.07.2024 3 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Kolem této série jsem kroužila dlouho. Od Mony jsem četla "Znovu" a poslední z nich jsem nedočetla, takže jsem z téhle série měla obavy, že mě též nebude bavit. Díky seriálu, který jsem si s knihami samozřejmě nejdřív nespojila jsem se ke knize vrátila.
Musím přiznat, že první díl Zachraň se mi líbil, bylo to takové uvedení do děje a "kočkování" mezi Ruby a Jamesem mě bavilo. Závěr překvapivý a člověka to "donutí" vrhnout se do dalšího dílu :)

10.07.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Moje první kniha od Ali a musím říct, že příběh Olive a Adama pro mě byl příjemným čtením. Už při ,,toaletní" scéně jsem věděla odkud vítr vane, ale vůbec to nevadilo.

21.03.2024 5 z 5


Tíživá lehkost lásky Tíživá lehkost lásky Lena Kiefer

Po delší době kniha o které můžu říct, že ji zbožňuju. Chemie mezi Helenou a Jessem je na můj vkus perfektní. Příběh v pozadí o sourozencích, už tak vzájemně nenáviděných rodin, kteří zemřeli. Helena vydávající se na ,,pouť" aby zjistila pravdu co se ten večer její sestře stalo, kdy potkává bratra přítele své sestry a city, které ani jeden nepopřou i když vědí, že s jejích jmény, jsou odsouzeny k zániku. Pojetí ,,novodobého" Romea a Julie, láska dalších sourozeneckých dvojic odehrávající se na NY Upper East Side.
Pecka! Na konci jsem se dozvěděla prd, protože je to trilogie a jako neznalec germánského jazyka si musím počkat na překlad, ale už teď vím, že si další 2 knihy přečtu a budu nažhaveně čekat :D

21.03.2024 5 z 5


Hádka Hádka Victoria Jenkins

Strhující? No nevím. Samozřejmě začátek je pomalý, chvílemi mi připadal až zmatený (pochopitelně aby autorka neprozradila co se děje). Do půlky knihy jsem vůbec nevěděla co od toho čekat, potom když se děj začal rozjíždět jsem si stále říkala ,,Cože?" a konec mě teda překvapil.

19.01.2024 3 z 5


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Na tuhle knihu jsem se těšila, protože mám styl manželů Ahndorilových ráda a knihy s J.Linnou jsou mé nejoblíbenější. V této knize člověk nějakým způsobem čeká komorní atmosféru. Samozřejmě jsem se snažila vytipovat během čtení vraha a teda bohužel :D Kniha měla dobré tempo, nebylo zde moc postav (když srovnám knihy co píší jako Kepler, kde mi přijde, že postav bývá na jednu knihu víc). Navíc v orientaci i pomáhal rodokmen na začátku knihy. Za mě spokojenost, závěr knihy překvapivý a jsem zvědavá na další knihy v této sérii

19.01.2024 5 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Koupila jsem knihu nejen kvůli obálce, ale i anotace mě zaujala. Byla to chuťovka přečtená během dvou dní, navíc střídání kapitol z pohledů obou hrdinů knihu "urychlovalo". Příběh je milý, tempo ubíhá a jak Franny tak Hayes se mi líbili - takový střet jejich světů.

07.09.2023 4 z 5


Predstava o tebe Predstava o tebe Robinne Lee

No, mám z knihy smíšené pocity - to je asi dobře. Když se člověk do hlavní hrdinky Solen vžije, její jednání chápu. Kniha je takovou sondou do života slavných, mladých lidí a do toho zamilovanost dospělé ženy. Samozřejmě jsem si ji přečetla kvůli chystanému filmovému zpracování. Asi jsem už cílová skupina na typ těchto knih. Kniha je milá, naivní, nereálná - každý si v ní najde něco jiného. Oceňuji narážku na One direction a zálibu Harryho Stylese ve starších ženách.
Můj osobní názor je ale takový, že kniha mi ke konci už lezla na nervy. Ano chápu, že byla zamilovaná, chápu, že ty city mění rozumnou ženu v "blbku" co se vyžívá v š**ání s mladým zpěvákem, když její dcera (ještě k tomu jeho fanynka) tím trpí. Jako matka tohle třeba nepochopím, zvlášť když to oběma komplikovalo život. Všichni ji to přáli, i když i ostatním to zasahovalo do života. Konec mě asi nepřekvapil, hořkosladké. Jednou stačilo, dávám jen 2* protože jsou knihy, které mě zaujaly víc než tato.

04.09.2023 2 z 5


Bez tebe to není léto Bez tebe to není léto Jenny Han

Druhý díl byl o kousek lepší než díl první, ke třetímu se asi ani nepropracuji, protože chování a jednání jednotlivých postav mě rozčiluje. Jako oddechovka na léto dobrý, další důvod proč jsem knihu četla - pro srovnání se seriálem

25.08.2023 4 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

To, že Kepler jsou mí nejoblíbenější autoři, o tom žádná. Celá tahle série s Joonou Linnou mě nepřestala nikdy bavit. Od dob Hypnotizéra či Svědkyně ohně se knihy hodně vyvíjejí, někomu můžou připadat drsnější nebo popisy až ,,nechutné". Poslední kniha mě nadchla stejně jako předchozí. To, že nad Joonou či Sagou stále ,,visí" Jurek Walter mi vůbec nepřijde mimo. Oba si díky němu prošli nějakým traumatem. Přemýšlela jsem nad tím, kolik třeba Joona obětoval během honby na Jureka a říkala jsem si, že by mě to asi taky poznamenalo. V této knize mně osobně nevadí absence vraha nebo alespoň to, že identitu poznáme až na konci. Kniha mě udržovala v napětí, místy jsem měla strach (přesně jako u Stalkera nebo Lazara) jsem se otáčela, jestli za mnou někdo nestojí. Samozřejmě každému tento styl knih nesedne. Mně osobně nesedla série s H.Holem nebo Milénium S.Larsona. Ke Keplerovi se ráda vrátím a dokonce jsem zvědavá na nový počin z pera Alexandra Ahn­do­rila.

25.08.2023 5 z 5


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

O téhle knize jsem se dozvěděla od velmi dobré kamarádky + že bude i filmové zpracování. Nejdřív jsem tedy samozřejmě viděla film :D a poté se vrhla do knihy. Pecka! Vůbec toho nelituji, zasazení děje do dvou "mocností", objevování vlastní sexuality ze stran Alexe, ten vnitřní boj jak moc to ovlivní jejich životy když se "vyoutují". Miluji knižního i filmového Henryho. Vlastně i když úplně nerozumím politice tak mi toto téma až tak nevadilo. A co teda musím na knize absolutně vyzdvihnout? Emailová konverzace mezi Alexem a Henrym - nejen, že jsem se culila při čtení, ale citace z různých knih a dopisů, mě opravdu nadchly. Doporučuji všemi deseti, dávám plný počet a knihu jsem určitě nečetla naposledy.

23.08.2023 5 z 5


365 dní 365 dní Blanka Lipińska

Uznávám,že jsem měla obavy. Protože jsem první viděla film, tak mě v knize postava Laury překvapila. V dobrém. Mám přečtené Fifty Shades, sérii Božských, takže mi to trochu přijde na podobný způsob. Ale další díly si přečtu, přece jen jsem zvědavá jak to dopadne

05.05.2022 4 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Já prostě jejich knihy miluju. Tahle byla opět napínavá do poslední stránky. Kdo je kdo, nebo kdo je vrah jsem samozřejmě do poslední chvíle vůbec netušila. Takže pro mě byl konec ,,wow efekt". Narážka na další knihu mi otevřela pusu dokořán a už se na ni moc těším

05.05.2022 5 z 5


Den, kdy jsem zahlídla lásku Den, kdy jsem zahlídla lásku Josie Silver

Tahle kniha se nedá zrovna hodnotit jedním slovem. Ze začátku to člověku přijde milé, potkají se,neosloví se. Hledání. Hlavní hrdince jsem v tomhle opravdu fandila. V půlce knihy jsem z vývoje celého příběhu začala být mírně otrávená. A vlastně nakonec se člověk dostane k tomu, v co celý příběh doufá. Nechalo to ve mě spoustu pocitů, takže kniha účel splnila

21.04.2020 4 z 5


Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Díky této knížce jsem si vzpomněla na svoji nejoblíbenější od Lenky Lanczové (Náhradní princ), takže můžu s klidem říct, že je naprosto úžasná. Jsem docela zvědavá na další knihy od této autorky

21.04.2020 5 z 5


Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Ke Kasie West jsem se dostala díky PS Líbíš se mi. Po tvém boku mě příjemně překvapila, milá oddechovka přečtená během dvou dní.

21.04.2020 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Mně tahle kniha zaujala obálkou i názvem. Po přečtení pár stran, jsem uvažovala jestli jsem si nespletla knihu. Bylo to pro mě docela zklamání, chování hlavní hrdinky jsem do jisté míry chápala, ale na konci? Jedno velké ne. Tato kniha mě odradila od čtení dalších knih od autorky.

21.04.2020 1 z 5


Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Čekala jsem erotický román, ale dostala jsem něco navíc. Po přečtení seríi Fifty Shades a Božských se na erotické romány teď dívám vždycky mírně skepticky, ale Ochránce mě docela mile překvapila. Příběh a "zápletka" z erotického románu udělala úplně jiný žánr. Kniha mě vsak vtáhla do děje a vůbec mi absence více sexuálních scén nevadila.

05.12.2019 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Mě tahle kniha nenadchla.

15.03.2019 1 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

"Keplerovky", moje srdcová záležitost. Už název Lazarus (což mi bylo biblicky jasné o co půjde).Ale! Kniha mě nadchla, postavy detektiva Joony Linny a Sagy Bauerové jedoduše zbožňuju. Napínavé jako vždy. U některých částí mi běhal mráz po zádech a občas jsem se i podívala za sebe jestli někdo není za mnou. Těším se na další příběhy téhle autorské dvojce.

15.03.2019 5 z 5