JJJ007 JJJ007 komentáře u knih

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Šikmý kostel je velmi silný příběh, který bych zařadila do povinné četby studentům.

23.07.2021 5 z 5

Sedm dopisů z lásky Sedm dopisů z lásky Sinéad Moriarty

Velmi silný příběh. Prý podle skutečné události. Tuto knihu si budu velmi dlouho pamatovat.

04.07.2021 5 z 5

Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Trochu jinak psaný příběh z konce války. Divná doba i v Německu. Je to sice romantické vyprávění, ale krutost doby se autorce povedla i tak vylíčit.

17.06.2021 5 z 5

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Nádherná kniha. Čtu ji opakovaně už dvacet let. Život není lehký a nikdo nám lehkost bytí přece nesliboval.
Doporučuji.

23.05.2021 5 z 5

Zámek u řeky Zámek u řeky Chloe Duval

Krásné, pohodové, nenáročné čtení. Skvělé na odreagování se od starostí nebo po nějakém náročnějším čtení. Zajímavě psané dva příběhy lásky.

09.05.2021 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Velmi silný příběh, který se mohl stát naší realitou. Vyrůstala jsem v totalitní době. Při čtení mě mrazilo. Kniha je skvěle napsaná a doporučuji ji.

04.05.2021 5 z 5

Fantom Fantom Susan Kay

Skvěle napsaný příběh, že kterého mrazí. Život není peříčko. Knihu si velmi ráda přečtu znovu a s čistým svědomím ji doporučuji.

01.05.2021 5 z 5

Peníze od Hitlera Peníze od Hitlera Radka Denemarková

Příběh knihy je velmi silný, ale forma se mi nelíbila. Místy děj hodně ředila a to je škoda.

05.04.2021 1 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Moc pěkně napsaný příběh, ne jen rodiny, ale celého města. Líbí se mi propracování postav. Je super, že v knize umí překvapit jakékoliv její část. Těším se na druhý díl.

07.02.2021 5 z 5

Morová rána Morová rána Betty MacDonald

Kniha mi nepřišla ani trochu vtipná. Nemohla jsem se do ní začíst. Tato nemoc je vážné téma. Nepřipadá mi vtipně popsané.

12.01.2021

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Kniha se silným příběhem. Na mě ovšem psaná moc rychle. Je to zase trochu jiný pohled na koncentrační tábory.

01.10.2020 3 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi silný příběh. Tuto knihu bych zařadila do povinné četby. Je psaná s trochu větším odstupem, než jsem čekala.

09.09.2020 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Kniha mě velmi zasáhla.

19.04.2020 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

:-( Silný příběh. Sice rychlý, ale .....
Už dlouho se mi nestalo, že bych četla při práci, místo odpočinku.

29.03.2020 5 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Velmi čtivý, svižně napsaný příběh. Ovšem dalo se předvídat, co se bude dále odehrávat. Odpočinková četba.

11.03.2020 3 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Neskutečně napsaný přiběh. Běhal mi mráz po zádech. Téma knihy je hodně vážné, hodné zamyšlení se. Malé nejasnosti v příběhu jsem přešla.
Určitě se ke knize vratím a přečtu si jí znovu.

19.02.2020 5 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Knihu plnou bolesti, lásky a naděje jsem četla jedním dechem. Je neděle 5.57h a já ji se slzami v očích odkládám, už vím, proč dopisy nikdo nečetl.
Tato kniha bude na mojí první poličce v knihovně.

03.11.2019 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Nádherná kniha, mám ji moc ráda. Je to velmi silný příběh, plný lásky, naděje, života.

27.10.2019 5 z 5

PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Příběh, který se může stát každé z nás, i když mnohé by neměly takové "štěstí" mít tolik času na stesk. Velmi mě překvapilo, jak je film od knihy odlišný, společného mají jen hodně málo. Pro mě je kniha lepší. I když Gerarda Butlera mám ráda.

02.09.2019 2 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Velmi poutavě napsaná kniha. Moc se mi líbilo, jak se v knize střídají dva příběhy. Byla jsem tak nedočkavá, že jsem četla dlouho do noci :-)
PS. Všechni chceme takovou lásku.

02.07.2019 4 z 5