julliette komentáře u knih
No, tak tohle je naprostá bomba.Linda přišla na to, že je experiment, který bude město využívat jako zásobu energie, obnovitelná, která tam visela na skelných drátkách jí řekla, kam má utéct, a tak utekla, než skončí jako ona. Cestou narazila na divokého chlapce jménem Oren, který jí už hodněkrát zachránil život, nedokáže být od ní daleko, přitahuje ho její energie. S jeho pomocí se dostala do Železného lesa, kde jsou lidi s obnovitelnou energií. Ale navštívil ji tam Kris z Ústavu, který se o ní starala, a vyšlo najevo, že on je obnovitelný, ale jeho rodiče to skryli. Chtěl ji vzít zpět do ústavu, ale ona nechtěla, nemohla, bránila se mu a její kamarádka, stroj bzučilka mu píchla žihadlo do krku. Nakonec tam za ní přišel i Oren, kterého ale považovali za netvora, a také byl, jenom to on a Linda netušili, její energie ho držela v lidské podobě. A tak ho zavřeli do klece i přes její protesty, i když se změnil na to co je. Ona s ním mluvila každý večer, říkala, že ho odsud dostane a to taky dokázala, její energie byla slabá na roztržení zámku, ale nějak do sebe vstřebala kouzelnou energii všech spících lidí. Orena pustila, a plakala, když musel odejít aby ho nepopravili, chtěla ho u sebe a on chtěl mít u sebe ji. Nakonec ho přemluvila a on se vydal pryč. Stejně pak sama utekla, pryč, aby našla svého ztraceného bratra Badyána, ale bude trvat asi dlouho až ho najde, a kdoví kde bude muset hledat. A musí najít pravdu o tom, co je za btost, když ne obnovitelná tak co?, její energie se neobnovuje, ale vysává ji z okolí, z lidí, ze všeho co kouzelnou energii obsahuje.
To se to pěkně vyvinulo. Klea dostala Yuki zpět k sobě. Trollové útočí na Avalon. Klea je Lektváč a a tak vyvinula různé jedy, které zabíjí flory. Florové a David, který získal exculiber pozabíjeli trolly, ale proti jedu, kterým se nakazila Yuki, Tamani i samotná Klea, nezmůžou nic. Ale Klea má protilátku a chce využít Laurel, prý dostane protilátku když se k ní přidá, ona to přijme, protože Tamani umírá. Ale podaří se jí vyrobit tu samou protilátku, i když se taky nakazila, když se dotkla Tamaniho, aby identifikovala složení jedu. Sama se vyléčila, ale Yuki umírá, ale před tím ještě využila zbytek svých sil k vyrobení klíče k bráně vedoucí z Avalonu. Tamaniho zachrání na poslední chvíli a uvědomila si, když málem viděla umírat Tama, co pro ni znamená, že ho miluje. Klea umřela. I přes velké ztráty hodně florů přežilo. Laurel se definitivně rozešla s Davidem a řekla mu, ať se dá dohromady s Chelsea. Královna chtěla uvěznit Davida jakožto nositele exculiberu a Laurel jako nadanou Podzimní florelu v Avalonu, ale Tamani má ten klíč a tak se všichni vzbouří královně, na jejíž místo pak nastoupí Yasmine, a odejdou zpět do Kalifornie. Tamani zprvu nechtěl jít, ale Laurel ho přemluvila, řekla mu, co k němu cítí a že ho potřebuje a chce s ním být už navždy, což bude hodně dlouho, protože florové stárnou strašně pomalu. :DD
Nádherná kniha. Jen jsem začala číst a už první stránka mě chytla. Pak už to bylo čím dál lepší. Dez je šifter, sibiřský tygr. Caleb je vyvolávač stínů. Zamilují se. Utíkají před Tribunálem, který zabíjí tyto nadpřirozené bytosti. Dojdou až do školy pro šiftery, přijmou je. Jsou tam šifteři každý jiného druhu, orel, krsa, vlk, medvěd. Dez neví, kdo jsou její praví rodiče, ale Tribunál to může vědět, protože jí sledovali. Caleb něco důležitého zatajil, že dva členové Tribunálu jsou její nevlastní bratr a vlastní sestra, ale on se radši stal zrádcem, než jim sloužit. Calebův otec Ximon vyhrožuje, že zabije Amaru, jeho sestru, ale neudělal to. Chtěl s ní odletět vrtulníkem, ale Amara vyskočila na zem. Caleb proti svému otci vyvolal démona, který se ale zmocnil Calebova těla. Dez ví, jak má Caleba přivolat zpátky, řekla mu, že ho miluje a on se opravdu vrátil. Šifteři jsou v bezpečí, prozatím, Dez s Calebem prožívají velkou lásku, ale Tribunál s nimi ještě neskončil.
Byl to takový střední horor. Sem-tam to ve mě vyvolalo nějaký strach, ale jinak nic moc. I když bernardýna se vzteklinou bych fakt nechtěla mít doma.
Je to nádherná kniha. Prvně jsem bla zmatená z toho jejich "představení", ale pak jsem to pochopila. A z hrané lovkyně se stala opravdová, ona je totiž dhampir, neboli dítě upíra stvořené k zabíjení upírů. Takže v městečku pár Vznešených nemrtvých zabila, takže možnost že by mohla s Leesilem žít normální život, zmizela. Upíři a dhampirové jsou přirození nepřátelé, proto za ní budou chodit, aby se ji pokusili zabít.
No, jen jedno slovo na to můžu říct, WOW. Tak tohle, sic to bylo dlouhé, ale neubralo to na poutavosti, byl fakt originální příběh. Fakt bych nechtěla být odříznutá od světa bariérou, skrz kterou pronikne jen vzduch a nerozbije ji vůbec nic. Jejich smůla, že město přišlo o tolik občanů. Zasrali si město a ovzduší zplodinami, vznikly požáry a vraždy. A to všechno kvůli jedné krabičce, která spustila na město kupoli, ale když ji našli, to už bylo jen 32 živých, tak se ta kupole vznesla a konečně se mohl zbytek populace nadechnout čerstvého vzduchu a jsou zase volní.
Je to pěkný příběh. Jak spisovatel poznává život v Edenii, ale nebyla to žádná pecka. Nebylo to moc akční. Mohlo to být lepší.
No, je to docela zajímavé, ale moc mě to nenadchlo. Je to úplně jiný svět, kde mají jiná pravidla a body místo peněz a liftery, kteří je nelegálně mění. Takže takový průměr. Mohlo to být akčnější.
Je to skvělá kniha. Vůbec jsem nemohla odtrhnout oči. Tak Gee se zamilovala do Garyho. Pak se seznámila s jeho rodinou a skamarádila se s Tomem. Dozvěděla se, že jsou upíři a že ona je potomek Lykana, jejího otce George, který se jí bude pokoušet infikovat, aby se proměnila ve vlkodlaka a vyhubila upíry podle proroctví. Její otec ji s jeho podřízenými hledali a ona se s upíry pořád přemisťovali. Gee se neustále seznamovala s novými a dalšími upíry, pak se poznala se Sethem, který ale později umírá, protože ho kousl vlkodlak, ona mu chtěla ulevit, a tak ho musela zabít, což bylo pro ni hrozné, on ji miloval a ona mu to dovolila, párkrát se před jeho smrtí políbili a ona mu pak chtě nechtě usekla hlavu a spálila ho na popel. Jenže George zabil i jejího lidského kamaráda Leoše, pak zabil její mámu, a to bylo dost na to aby se v ní zrodil ještě větší vztek a chce otce zabít. Jenže on ji infikuje. Málem se promění, když v tom tomu zabrání Thomas, vysaje z ní vlkodlačí jed. Tím trochu pomohl, ale trocha jí pořád koluje v žilách, tak ona souhlasí, ať ji přemění, že se ten jed zneutralizuje. Napil se od ní, ona se napila od něj, pak se napila lidské krve a je hotovo. Jenže pak se na Toma vrhne George a kousne ho. Umírá. A pak zaslepená vztekem napadne George a zabije ho. Pak se Gee propadla do dlouhého spánku, ve kterém se promění v upíra. Vzbudila se, podívala do zrcadla a byla jiná, měla světlou pleť, byla vyšší krásnější a měla fialovo-modré oči po Tomovi. Aspoň něco jí po něm zůstalo a taky jeho auto Lorelai. Její život jde dál. Válka mezi upíry a vlkodlaky se zastavila. Teď se ale musí Gee krmit krví. Gee se ale rozhodla, že si chce vzít jiné jméno, a vybrala si jméno Nein. Upíří rodina ji přijala a její vztah s Garym pokračuje bez zábran, protože nemůže otěhotnět.
Je to krásný příběh. Nejdřív, jak se dali do kupy Myst a Wroth, pak Emma a Lachlain. a pak se setkali, protože Emma a Myst jsou příbuzné. Samá láska, vzdory a sex.
Krásné pokračování. Georgina se sice nemůže stýkat s Sethem, ale když do města přišel její kamarád Bastien, inkubus, on na sebe vzal jeho podobu, a ona mu podlehla a ulevila si na něm. On svádí ženy, na rozdíl od ní, ale když měl svést jednu ženu, ona mu ne a ne podlehnout, jeho démon vyhrožoval, že ho potrestá, a tak mu Georgina pomohla, zjistila totiž, že ta žena, je lesba. On byl zachráněn, ale byl stejně přeložen jinam, tak se zase rozloučili, dali si pusu, a doufají že se zase setkají, vždyť jsou kamarádi už věčnost.
Sethovi překvapivě nevadilo, že si to rozdala s Bastienem v jeho podobě.
Její kamarád Doug se chaval divně, nakonec zjistila že je zdrogovaný, ale ne jen tak něčím, ale potravou Bohů, kterou mu dodával Alec, člen skupiny, a který to dostával od Sola, boha. kterému proudí v žilách. Georgina ho našla, s pomocí anděla, nevycítil její nesmrtelnost a tak se dostala k němu tak blízko, že zabila jeho smrtelnou formu těla.
Je to nádherná kniha. Klasický upíří románek. Tak, Wrath si vzal Beth, přenechal vládnutí Bratrstva svému zástupci a stal se z něj král a z Beth královna. Jak se říká, láska vše překoná, málem by pro sebe umřeli. Jak jejich život asi bude pokračovat dál, když je na světě tolik vrahů a zločinců, oni musí vyšetřovat, vládnout světu a přitom si i užívat, a to ještě v domě, kde bydlí i Bratrstvo.
Je to skvělá kniha. Plná lásky, sexu a překvapení. Sascha je prý nedokonalý Psy, a to ji časem zabije, protože cítí, a to Psyové neumí. Nakonec se zamilovala do alfy Lucase, on si ji označil, stala se jeho životní partnerkou. Taky zjistila, že je E-Psy, čili empatik, který umí vyhledat problémy bolesti, smutek, vztek a nahradit je kladnými emocemi, ale ona ty špatné emoce nepohltí, prostě zmizí. Já jsem se tak lekla, když se Sascha odpojila od PsyNetu a nechtěla se připojit mentálně k Lucasovi, protože se bála, že ho to zabije. Ale když už byla na pokraji smrti, tak se napojila, protože on ji o to prosil. Říkala, že je to oba zabije, že se vysají navzájem do pár měsíců, ale pak zjistili, že si utvořili síť, která se skládá z Lucasovy levhartí smečky. Takže se zásobují navzájem. A tak se stala členkou levhartí smečky, pečovala o ni, uklidňovala rozzlobené. Všichni ji mají rádi a je jim jedno, že je z jiné rasy, měla přeci city.
Nádherné pokračování série. Nedokázala jsem od knihy odtrhnout oči, protože jsem se těšila, jak to bude pokračovat mezi Mercy, Samuelem a Adamem. No, dočkala jsem se zajímavých věcí, třeba že odmítla Samuela, i když ho miluje. S Adamem, alfou, který ji prohlásil za svou družku, měli pár sporů, on na ni byl naštvaný, ale i tak o ni pečoval. A když jí tak trochu znásilnil Tim, od kterého zjistila, že je vrah a sama ho zabila, ale i přesto jí to Adam nevyčítal, nemohla za to. I když se na pár dnů uzavřela do sebe a byla netečná a zraněná, nakonec se vzchopila a hádejte jak to skončilo, vyjela po Adamovi. A tím kniha končí, sice jsem se detaily nedozvěděla, protože to končí tím, že shodila triko na zem. A proto se strašně těším na další díl, už abych přečetla ostatní knihy, abych mohla vyrazit pro další díl. :D
Je to nádherná kniha. Děj byl velmi poutavý. Přečetla jsem ji za dva dny. Tyjo, tak Jaenelle se stala královnou Temnoty a má celou říši Stínů. Saetan, její adoptivní otec, se stal jejím majordomem. Už se těším na další díl, jak to bude s Daemonem, když se teď konečně vyhrabal z Šíleného království.
Je to krásná kniha. Přečetla jsem ji za pět hodin. Má to nádech detektivky. No jo, vždycky se nějakej ten blázen najde, a tady ten zrovna vyvolává démony. Už se těším na další díl, jak to bude pokračovat mezi upírem Henrym a Viky.
Krásná kniha. Ta Charley nemá od mrtvých chvíli pokoj. Vůbec se nedivím, že se, jako smrtka, zamilovala do Reyese, jako Ďáblova syna. Sice když se to dozvěděla, trochu panikařila, ale pak mu stejně podlehla. :D Už abych měla v ruce druhý díl. :D
Georgie přitahuje samé potíže. To je k zbláznění, ona má manžela, ale přitom má sex s kdejakým nadpřirozeným a je naživu díky smrtelníkům. Ještě k tomu se zamiluje do padlého anděla, to dřív nevěděla, ale i když jí to docvaklo, to se stalo, když se líbali a z něj nevycházela žádná životní energie, což u smrtelníků jo, která by ji sytila, stejně se s ním vyspala, ale pak ho udala svému nadřízenému, za což se dost naštval. A aby toho nebylo málo, zamilovala se do smrtelníka, i když ví, že s ním být nemůže, protože by z něj mohla vysát úplně všechnu životní energii. Těším se na další díl, už abych mazala do knihovny. :D
Jak to bude pokračovat mezi 'zlým andílkem' Romanem, Sethem a Georgii. Já bych se ale vůbec nedivila, kdyby Roman zabil Setha, přeci taky miluje Georgii a chtěl by ji mít jen pro sebe.