Jupijow komentáře u knih
Víte, co byly jediná čmouha na Městu nebeského ohně? Emma a její příběh. Jak se dalo čekat, autorka si tenkrát dělala prostor pro další sérii... Bohužel ta se ani vzdáleně neblíží Pekelným strojům a už vůbec ne Nástrojům smrti. Většina postav je nudná a plochá, místo akce a děje pořád jen někdo vzdychá a mentálně trpí...a nezachrání to ani už nám dobře známé postavy.
Mozna je to tím, že jsem už přečetla hodně knih s toho tématikou, ale nějak se mě tento příběh nedotknul.
Tento typ humoru mě asi míjí a nepříjde mi vtipný. Nevěra je, podle tého knihy, očividně úplně normální. Dělají to přece všichni....nejsem žádný puritán, ale takhle prosím ne.
Místy trochu zdlouhavé, ale jinak příjemné zakončení celé série. Nejoblíbenější postavy jsou bezesporu Thorne a Cress.
Velký, špatný...otravné postavy, zdlouhavé popisy, nasroubovane dialogy, závěrečné rozuzlení velmi kostrbate
Častý výskyt popisných částí mě nebavil. Celý děj byl strašně jednoduchý a předvídatelný. Plus body za Trinu a Deana Martina :)
Pro mě jedna ze slabších Sandřiných knih. Vadily mi některé formulace a dialogy, místy se zdály dost těžkopádné. Nejsem si jistá, jestli to bylo překladem nebo to tak autorka zamýšlela i v originále. Celý děj byl dost předvídatelný, ale přesto jsem musela číst až do dvou v noci. Takže takových 3,5.
Nimbus byl pro mě více o systému než o postavách, jejích příbězích, životech a motivacích. A to mě vadilo. Když už jsme se dozvěděli něco o nějaké postavě, tak to byl Greyson a jeho dějová linka mě nebavila. Nimbovy úvahy na konci kapitoly naopak nutily k zamyšlení. Navzdory všemu výše řečenému, se těším na třetí díl. Dala bych tak tři a půl hvězdičky.
Nevím, nějak se mě to nedotklo, možná kvůli formě vyprávění....příliš mnoho popisů situací a pocitů, málo děje.
Velmi špatný průvodce. Nepřehledný, bez zajímavých tipů s velmi povrchními informacemi.
První půlka se neskutečně táhla, v druhé se autorka zoufale snažila o nějaky twist v každé druhé kapitole, nicméně vlastní vyústění příběhu bylo neskutečně slabé.
Série měla skončit po třetím díle. Easton jakožto vedlejší postava byl skvělý. Jako hlavní...no jak to říct...příběh o ničem, hrozně nepravděpodobný i na Royaly. Samostatna Hart se změnila na pipinu, která je hotová jen z jeho vzhledu. No a ta posledni kapitola...to už bylo moc.
Tak nějak mě ty pasáže s dětma a jejich výpravama moc nebavily. Vrah a jeho důvody k vraždám mě přišly už fakt přes čáru. Taky moc nechápu tu změnu charakteru u Dany. Nicméně po dosti zdlouhavé první části se to navzdory všemu výše zmíněnému přece jen rozjelo a do čtyřky půjdu s nadějí, že některé věci se konečně uzavřou.
Nelíbilo se mi to. Spousta klišé, zároveň urputna snaha šokovat. Oba příběhy (deník i současnost) totálně přitazene za vlasy.
Vzhledem k poměrně rychlému odhalení hlavního záporáka, kniha ztratila napětí. Hlavní hrdinové nesmrtelní, uvědoměle (americké) dítě, nelogické zvraty...ve své podstatě dost průměrná detektivka.
Z pana Backmana se stal můj nový nejoblíbenější autor. Díky HOSTu za uvedení na český trh.
Tížívé, smutné, pravdivé. Tleskám.