Jura999 komentáře u knih
Zajímavě zpracováno, dává poznat také dějiny každodennosti. Doporučuji!
Čtivé. Je ale nutná aspoň základní znalost dějin Říma, jinak se to může zdát nepřehledné.
Po přečtení se divím, že Viewegh je adorován a Rudiše zdaleka nezná tolik lidí. Je to škoda! Číst Rudiše je mnohem přínosnější než číst Viewegha!
Skvělá kniha! Irving je odborník tklivé scény - jeho perem nejsou tklivé, dojemné scény kvalitě na přítěž, naopak! Dělají z Irvingova díla dílo kanonické.
“Té noci vstal a šel se podívat do chlapeckého oddělení; ve velké ložnici, kde už všichni chlapci spali, snad hledal vlastní minulost, ale místo toho našel dr. Larche, jak pozdě v noci chlapce obchází a všechny je líbá. Homer si v tu chvíli představil, že takhle dr. Larch líbal i jeho, když byl malý; nemohl tušit, že právě tyto polibky, přestože rozdávané až v této době, jsou určeny jemu. Byly to polibky, jimž dr. Larch hledal Homera Wellse.”
Tento Kunderův román je absolutní špice! Doporučuji přečíst všem milovníkům náročnější četby!
Průměrná klasika. Vtipné, zábavné, čtivé. Ale žádné ohromné dílo. Po optimistickém konci se objevuje hořká pachuť...
Nijak dechberoucí dojem to na mě neudělalo. Ale kniha byla skvělá. Byla čtivá, skvěle propracované postavy a mnoho vedlejších dějů. Za mě skvělá věc!
Čapkovo strhující drama popisující odlišné pohledy na svět, hodnoty i smrt. Pro mě, jakožto pro muže, velmi neobvyklý pohled na celou věc z hlediska matky, ale zároveň zcela logický a ,,normálnější" než pohled kohokoli jiného.
,,Kdyby se za čest, za pravdu, za svobodu neplatilo životem, neměly by tu ohromnou, tu strašnou cenu."
Nevím...tím, že je to taková klasika, tak jsem od toho čekal trochu víc...ale příjemné počteníčko
,,Komu se smějete? Sami sobě se smějete!"
Natolik bizarní, až mi to dělá dobře =D ani na jednu stranu není pohlíženo jako na tu ,,dobrou." Místy nudné, místy překvapivé natolik, že se mi hnaly slzy do očí
Subjektivní popis dění a historie jednoho z nejvýznamnějších kytaristů na jednu z nejvýznamnějších kapel. Dost podrobné, místy zdlouhavé.
Super! Nijak podrobný popis Stounů. Tak akorát pro to je pochopit(částečně) a poznat. Před přečtením knihy ovšem doporučuju poznat více hudby než Satisfaction :DD
Od této dlouhé diskografie nečekejme jen samou chválu na George Harrisona - na rozpůlenou osobnost(tím myslím asketického a zároveň požitkářského) George je pohlíženo naprosto objektivně a s odstupem. Děkuju za to!
I takto lze pojmout historii. A nesmím této knize odepřít jednu nespornou zásluhu - učí se z ní líp než z učebnic
Hodně jsem se nasmál u deníku tohoto mladého intelektuála :D