Jury Jury komentáře u knih

Cesta kolem světa za osmdesát dní Cesta kolem světa za osmdesát dní Jules Verne

Lituju, že se mi ta kniha nedostala do ruky v mladším věku…bylo to fakt příjemné víkendové čtení…žádné protahování, krátké kapitoly k věci a supr popisy míst kidy se projíždělo…rozhodně zkusím další knihu autora :)

21.09.2022 4 z 5

Muž na úteku Muž na úteku Richard Bachman (p)

Velká spokojenost. U Kinga sem míval vždycky problém, že ve knihách až přeháněl detajlní popisování věcí. Tady ne, tady to je jak má být, zhltl sem to za 3 dny. Kniha začne a nepustí, je to svižné, akční a kruté. Doporučuju !

26.08.2024 5 z 5

Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Tak rozhodně je to lepší než to co vyplodil Netflix, dobře se to čte a děj jede celou dobu, žádné hluché a nudné kapitoly…Problém je, že se autor nechal unést a to co Sierra 6 vydrží je prostě úlet…ale jak to prehlídnete, že je snad nesmrtelný a vždycky přežije tak je to dobré čtení, rozhodně zkusím 2 díl :)

10.09.2022 4 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Četlo se to fakt dobře, od tohoto autora si vždy přečtu cokoli. Hlavní hrdinka byla sympatická a příběh ušel. Je to ideální víkendové čtení pro ty, které baví tématika vesmíru ale na Marťana a Spasitele to nemá i tak kdo se do této knížky pustí bude spokojen.

09.10.2024 3 z 5

Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Bylo to o něco lepší než první díl, když to přetrpíte až po kapitolu Temný les tak jste za vodou a pak už to šlape. Mrzí mě ale, že mám za sebou dva díly a pořád nepadl popis toho jak ti šmejdi z vesmíru vypadají, no snad poslední díl na všecko odpoví a nějak rozumně se to uzavře.

12.05.2024 3 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Bylo to zmatené ale kupodivu se to četlo dobře, je třeba se dokousat cca k straně 280 a pak to začne všecko do sebe zapadat. Bylo to originální a sci-fi v podobném stylu jsem zatím nečetl a hned jdu na druhý díl a pak určitě na 3 část. Plný počet hvězd nedávám kvůli cca 25% knihy, která byla vyplněná zbytečnýma kapitolama a další hvězda dole je za ty stupidní čínské jména, kazí orientaci kdo je kdo a měl sem s tím celou knihu problémy.

06.03.2024 3 z 5

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Takže asi tak, svého času kdy lidé neměli povědomí o světě jako dnes a ta kniha vyšla tak to sálodlouhé popisování kompletně všeho co Vás napadne muselo být pro lidi něco mega protože nikdy třeba ani neslyšeli o propasti svatého Vavřince a Verne jím to dokonale popsal a mnoho dalšího…každopádně obrovský respekt za jeho fantazii, fakt něco nepopsatelného co dokázal vymyslet…bohužel, pro mě bylo opravdu super cca prvních 150 stran kdy to vážne skvěle šlapalo a hltal sem každou stranu, ale pak nastal zlom a zbytek knihy se to vše zaměřovali na ono nekonečné popisování všeho…škoda, být celá kniha ve stylu prvních cca 150 stran tak dám plný počet

01.10.2022 3 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Marťan zustava neporazen…melo to dobry napad, ale kniha ztratila kouzlo tim ze byla vlastne ze 3/4 zasekla na jednom miste (bacha spoiler…v prechodovce s mimozemstanem kde probihalo seznamovani atd + strasnym kvantem technickych informaci,ve kterych se clovek casem stejne ztratil a prestal se je snazit chapat)…celkove vzato, prijemny protagonista…neokoukany napad na konec zivota na zemi a taky na jinem svete…za co mozna jeste dam hvezdicku dolu je neuzavreny konec coz vylozene nesnasim na pribehu kde se nechava prostor aby si to kazdy domyslel po svem jak to skonci…

18.03.2022 3 z 5

SAS - Příručka jak přežít SAS - Příručka jak přežít John Wiseman

Tohle by doma mel mit v dnesni dobe asi kazdy. Nejen kvuli technikam jak prezit, ale kvuli dobre vysvetlene zdravotni priprave, prvni pomoci, priprave zasob a mnoho dalsiho co se muze v jakekoli krizi hodit... Lepsi komplexni kniha, ktera obsahuje veci od A do Z na trhu neni. Doporucuju vsem, zalesakum i beznym lidem :)

26.07.2020 5 z 5

Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Kazdy by si mel precist o tehle lidske demenci... Zas ale nerikam ze carodejnice nejsou ????????

03.01.2020 4 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Byl jsem ve Verone... Videl film s Di Capriem :D a musel jsem dat do 3tice i knihu a bylo to fajn... Par versu mam v hlave do ted a rozhodne zkusim i jina dila od W.S :)

22.09.2019 5 z 5

Ostrov pokladů Ostrov pokladů Robert Louis Stevenson

No, byt mi 12 let asi bych to zral vic ale uz sem na to asi holt stary :D kazdopadne pekne cteni :)

30.11.2018 3 z 5

Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Tak tady byl film u me proste lepsi...kniha byla nesmyslne natahovana tak, ze se v ni i clovek nekdy ztracel...slo to vklidu o 200 stran omacky zkratit a dostalo by to 4 hvezdy...3 hvezdy tomu davam jako uznani za autorovu megafantazii...

14.09.2016 3 z 5

Anatomie lži Anatomie lži Dan Brown

Wow...tak tohle jsem necekal ani nahodou...k tehle knize jsem pristupoval s obavami, ze bez profesora R. Langdona to bude nuda a bude to o nicem...spletl jsem se na plne care...byla to pecka a doufam ve sfilmovani !!! Doporucuju vsem co maji radi thillery, konspiracni teorie a pribehy o lidech co jsou v pozadi a tahaji za nitky ;)

02.12.2015 5 z 5

Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

Takže, když se člověk prokouše přes prvních cca 200 stran, které jsou totální mišmaš tak se pak kniha čte nejlépe ze všech dílů. Bohužel i tady budete narážet na nepřehlednost v obdobích a jménech protagonistů v kombinaci s tím, že autor se hodně nechal unést a dal do kupy scifi, které se dá přirovnat k totální fantas magorii ale nějakým způsobem se mu to povedlo podat uvěřitelně. Nakonec u mě tato kniha i padá na hodně nedořešených věcech a nedokončenému konci. Vědět, že trilogie bude taková nezačínal bych s ní. Bacha SPOILER ! Nasere, že po 3 knihách hlavní enemáci (Trisolorané) nebyli ani jednou popsáni jak vypadaji.

30.07.2024 3 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

No byly tam kapitoly, od kterych se nedalo odtrhnout, ale i kapitoly, ktere sem se musel nutit cist…ve vysledku je to celkem povedene vykresleni pekla a.k.a 1.s.v…kazdopadne mrzi me, ze jsem tuhle knihu v povinne cetbe na stredni vynechal

16.11.2022 3 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Bohužel to musím hodnotit nízko…chápu, že je to klasika a pár dobrých myšlenek tam bylo ale jinak je to prostě krátká nudná povídka…u které Vás naštve nedokončený konec za mě.

03.06.2021 2 z 5

Hrabě Monte Cristo Hrabě Monte Cristo Alexandre Dumas, st.

Takze, muj vytisk je rozdelen na 2 dily...dokousal jsem se na konec 1 dilu a dal nejdu...nechapu to hodnoceni co kniha ma...chapal bych ho kdyby cela kniha byla psana ve stejnem stylu jako cca prvnich 140 stran kdy se pripravoval utek z vezeni a po sleze nasel poklad , to sem byl nadseny a nemoh se od knihy odtrhnout ale pak se to cele nak skopalo kdy se zacli resit jine postavy a nezajimave veci co sou k nicemu vsecko jen ne pomsta protoze sem se v tom uplne ztratil a bylo to mimo...skoda

21.03.2021 1 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Tak,posledni dil je za mnou a cet se asi nejlip i kdyz na film nema ani zdaleka...ma stejne problemy jako prvni dva dily ale co uz...vsechna cest Peteru Jacksonovi ze dokazal z tak podle me podprumerneho fantasy udelat takove mistrovske filmove dilo ;)

01.02.2021 3 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Takze,film se mi libil vice,vykresloval lepsi chemii mezi postavama a pribeh byl ve filmu o dost lepsi...kniha byla hrozne natahovana a nektere pasaze byli okate na vic nemluve o zbytecnych popisovanich kazdeho detajlu...sem zvedavy jake bude pokracovani Dve Veze

18.12.2020 3 z 5