Kabátice Kabátice komentáře u knih

Toulavý autobus Toulavý autobus John Steinbeck

Moje první kniha od Steinbecka, kterou jsem kdy přečetla. Moc se mi líbilo psychologické zpracování osob a vyostřený závěr byl přímo senzační. Vůbec jsem to, po trošku slabším začátku, nečekala. Určitě nezůstanu jen u této knihy :-)

01.06.2013 4 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Pohodové čtení k odpočinku a skleničce vínečka, které pohladí.

16.02.2021 5 z 5

5 podezřelých 5 podezřelých Bohuslav Novotný

Zápletka se mi líbila, ale celkově to byl průměr, určený k oddechu na jeden, max dva večery.

19.11.2020 3 z 5

Pivo na Loiře Pivo na Loiře Tommy Barnes

Tahle kniha mě velmi bavila. Hlavně ta fantazie, jako třeba ty názvy kapel, kterého napadaly :-) Hlavního hrdinu ztotožňuji s jedním známým, který také vaří pivo v hrncích a myslím, že ho kniha pobaví, ještě víc než mě. Hodně mi ho to připomnělo :-)

25.09.2020 5 z 5

Hodina mrtvých očí Hodina mrtvých očí Harry Thürk

Pěkné čtení o nepěkných věcech. Autor, dle mého názoru, naprosto perfektně zachytil duševní rozpoložení výsadkářů jedné německé jednotky.

18.08.2020 5 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Milé a odpočinkové čtení!

03.01.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Zatím nejslabší kniha. V postavách jsem se chvíli nemohla zorientovat a na konci jsem čekala něco víc.

19.12.2018 3 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Pěkná a poučná pohádka :)

26.10.2018 5 z 5

Vysoké okno Vysoké okno Raymond Chandler

Kniha mě vážně bavila. Suchý a drsný humor detektiva Marlowa mě nadchnul. I když je fakt, že málokomu tento typ humoru sedne. A konečně vím, čím je inspirován můj oblíbený film Mazaný Filip. Některé hlášky a atmosféra seděly do puntíku.

03.09.2018 4 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Lehké, příjemné čtení, ze kterého si člověk udělá obrázek o Anině postoji k životu. Místy jsem se vážně bavila. Aňa je prostě živel! Nejvíc mě ale zaujalo celkové grafické zpracování knížky, které je tak trošku střelené, jako sama autorka.

26.03.2018 3 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Čtivé a zábavné čtení. Akorát, když se člověk po dočtení knihy zamyslí a uvědomí si, že to takhle opravdu funguje v reálu, tak docela posmutní.

14.09.2017 4 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

To docela časté přeskakování v čase mi dalo zabrat, ale musím uznat, že celkově byl závěr vydařený. Zaklínače zařazuji mezi své srdcovky

27.06.2017 4 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Prostě super odpočinkové čtivo :-)

24.03.2017 5 z 5

Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Tak tahle kniha opravdu stála za to. Ani nedokáži popsat, jak dobře se mi četla a jak moc mě zasáhla. Skvěle vykreslená psychologie postav i prostředí. Věřila jsem autorovi úplně vše a nemohla se odtrhnout. Nechápu, že jsem knihy od Steinbecka objevila až teď.

02.09.2016 5 z 5

Timur a jeho parta Timur a jeho parta Arkadij Gajdar (p)

Jak úsměvně na mě dnes působí tajné dobré skutky čestného Timura a jeho party... Ale bavilo mě to a zavzpomínala jsem na dětství a plnění bobříků odvahy.

27.02.2016 3 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Strhující, smutný, ale zároveň krásný příběh...

02.09.2013 5 z 5

Jako obhájce: Perry Mason Jako obhájce: Perry Mason Erle Stanley Gardner

Skvělé, napínavé a propracované příběhy, které ocení každý, kdo miluje detektivky.

06.07.2013 5 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Kdyby nebylo čtenářské výzvy, zřejmě bych se nikdy neodhodlala tuto knihu číst. Krásná květnatá slova popisují dost šílený příběh, který by mohl být zajímavější, kdyby byl o hodně, hodně, hodně moc kratší. První půle byla alespoň trochu zajímavá, ve druhé jsem se už doslova nudila a čekala co z toho všeho vzejde. Konec mě sice překvapil, ale přišel mi dost praštěný.

09.09.2021 3 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Velká paráda!

19.02.2020 5 z 5

Denik Ostravaka 1 Denik Ostravaka 1 Ostravak Ostravski

Musím říct, že za mě nic moc. Myslela jsem, že si přečtu něco vtipného, ale po pár stránkách mě to přestalo bavit. Hlavní postava mě naprosto otrávila. Jak už tady někdo přede mnou napsal, asi jsem na takové čtení stará. Ale upřímně musím říct, že jestli tohle přijde vtipné té mladší generaci, tak by mě zajímalo, kam ten svět spěje. Jednu hvězdu dávám za ten supr ostravský dialekt, který mě jediný bavil.

31.12.2019 1 z 5