Kaja1 Kaja1 komentáře u knih

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Příběh tragédie v Životicích se odehrává ve dvou časových rovinách. Sledujeme pátrání po historii života tchyně hlavni hrdinky. Pokud jste četli Životice od Karin Lednické, tato kniha vám tragédii přiblíží více románovou formou. Ptejme se na minulost našich rodičů a prarodičů, dokud máme se ještě koho ptát.

01.02.2023 4 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Jako vždy pobavilo. Dobrá četba na odreagování.

19.01.2023 3 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Jako všechny knihy této série děj ubíhal sám. Člověk se nenadál a byl konec. Po přečtení mám chuť se vydat do Skotska a toulat se zdejší krajinou. Líbilo se mi, že tentokrát to nebylo jenom o hlavních hrdinech, ale i těch okolo nich.Ja vím, je to pohádka, ale co by byl život bez pohádek:))

05.01.2023 5 z 5

Případy Augustina Velikého & spol. 1+2 Případy Augustina Velikého & spol. 1+2 Jaroslav Velinský

Knihu mi půjčila kamarádka, a jsem za to velmi ráda. Autora jsem neznala. I když to byly pořádné bichle, měla jsem to celkem brzy přečteno. Líbil se mi neobvyklý tým "vyšetřovatelů", na to, že se příběhy odehrávají v 50. a 60.letech to nic neztratilo na aktuálnosti. Jednotlivé případy nejsou žádné krváky, ale jsou to příběhy s trochou tajemna, a to mě bavilo. Augustin Veliký a jeho stvořitel Jaroslav Velinský, by si zasloužili větší popularizaci.

15.12.2022 5 z 5

Nalezení Nalezení Jiří Březina

Někteří českými detektivkami opovrhují,ale dělají chybu. Má to spád, pořád se něco děje, českým názvům vesnic člověk rozumí. Líbilo se mi propojení se starým případem a dvou vyšetřovatelů Volfa a Evy, snad se ti dva ještě někdy setkají.

06.11.2022 5 z 5

Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

Byla to taková pěkná úniková hra, která vás po rozluštění všech indicií dovede na konec, kde vás čeká vrah. Peter May mě baví, jen jsem tu sérii nevzala od začátku, ale od konce, a to je škoda:((

03.11.2022 4 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Je to silný příběh a ten konec, i když se to dalo tušit, rozum tomu věřit nechce. Obdivuji všechny ty bezejmenné hrdiny, proti Rumunům jsme se měli královsky. Ceausescu bez vzdělání, Hitler malíř pokojů a kolik zla dokázali napáchat, kde se to v těch lidech bere? Ruta Sepetys je pro mne paní spisovatelka.

31.10.2022 5 z 5

Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Nádherná kniha plná krásných myšlenek. Klobouk dolů před tím, co všechno autorka navzdory osudu dokázala. Musí to být neuvěřitelně silná žena.

18.08.2022 5 z 5

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Zajímavý pohled na práci policejní potápěčky. Jo je v tom ta Amerika, kdy bojují proti všem tajným silám celé země, ale čte se to, díky krátkým kapitolám, dobře. Jsou zajímavé komentáře k této knize, všichni píšou jak je to špatné, ale všichni to dočetli, no nevím, já bych knihu, která mě nebaví, nedočetla.

15.07.2022 4 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Musím říct, že se mi kniha, kvůli vloženým dopisům, přepisům různých dokumentů nečetla lehce. Četla jsem pomalu, aby mi neunikly návaznosti na děj románu. Osudy řeholnic byly opravdu nelehké, režim si s nimi nepěkně zahrával, snad se jim už teď blýská na lepší časy. Ale jak člověk vidí, všechno je to v lidech. Kde se to zlo v nich bere, člověk to nechápe. Rozhodně paní Tučkové patří dík za to, že tuto problematiku přiblížila nám, svým čtenářům.

16.05.2022 4 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Není to lehké čtení, už kvůli velkému množství postav, které se přelínají z jedné země do druhé. Ale přečtení určitě stojí za to. Díky Follettovi objevuji krásu historie.

09.05.2022 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Kniha měla spád a dobře se četla. Spojení Tilly a Poa dodalo vyšetřování lidský rozměr. Za mě stojí za přečtení.

31.03.2022 4 z 5

Zima světa Zima světa Ken Follett

Přestože jsou knihy Kena Folletta objemné čtou se samy. Člověk hltá stránku za stránkou, aby se dověděl jak příběhy jednotlivých rodin skončí. Je hrozné, že na východ od nás znovu po letech znovu ruská zlovůle udeřila. Je mi z toho smutno.

04.03.2022 5 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

Servaz je moje srdcovka. Bylo to jako vždy napínavé, pachatelé byli nečekaní, i když hybatel hrůznými událostmi, byl víceméně jasný. Znovu se ukazuje, že počítačové hry jsou nebezpečné. Už se těším na Lov.

14.02.2022 5 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Napětí od začátku do konce. Kniha se četla dobře, chvílemi jsem se o Davida bála, ale vím, že přežije, protože série určitě pokračuje. Už se dívám po dalších Weaverových knihách

29.01.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Tak jsem to slupka jako malinu. Jsou to takové Kukačky po anglicku, ale mnohem, mnohem drsnější. Pořád jsem čekala, jak s tím psychopatem vypořádají, konec překvapil. Kniha se četla dobře i díky krátkým kapitolám.

16.01.2022 5 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

To četlo samo, nepostrádá to napětí, pořád se něco děje. Líbí se mi postava Anny, která není dokonalá, ale nevzdává se. Konec byl překvapivý. Už se těším na další díl a budu doufat, že De La Motte napíše něco dalšího.

04.11.2021 5 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Je to oddychovka, je v ní láska, zrada, problémy s rodiči, zkrátka vše, co člověk od takové knihy čeká.

09.10.2021 3 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Tolik smutku a beznaděje v jedné knize. Nevím, co jiného k tomu dodat. To krásné, co hrdinka zažila přebily dějiny a není to veselé čtení.

07.10.2021 4 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Ze začátku se to rozbíhalo pomalu, jsem si říkala, co z toho vyleze? A pak se to všechno zauzlovalo, a řešení jsem tedy vůbec nečekala. Detektivka akorát na dovolenou.

26.09.2021 5 z 5