Kája95 komentáře u knih
Klasický ženský román,ale na odpočinek v neděli je fajn
Krásný historický román, ač druhý díl byl slabší oproti tomu prvnímu
Tato kniha nastartovala mnoho změn v mém životě.
Tyhle typy knih nemám ráda,nevím proč jsem se do ní pouštěla
Knihu jsem četla jako povinnou četbu na střední škole, nyní bych asi hodnotila jinak. A tedy jak se v knihovně uvolní,půjdu do ní znova
Old Surehand byla první knížka,kterou jsem cca v 7-8letech přečetla sama , trvalo to asi půl roku než jsem všechno přelouskala, ale tuto knihu bych si vzala na pustý ostrov. Pro mě byla,je a pravděpodobně bude nejlepší "Mayovkou"
Až neuvěřitelné jak to autor všechno napsal.
Tuto knihu by si měl přečíst každý
Krásné básničky,které si dodnes pamatuji a nádherné ilustrace
Konec války pohledem Němky. Kniha nutí k zamyšlení. Svým způsobem krásná a surová
Věřím,že kniha má nízké hodnocení i proto,že ne každý ji pochopil a taky,pravdě se do očí dívá těžko. Mě bavila,byla záživná a vtipná
Autor nás neochuzuje o detaily, množství postav ani o spoustu napětí. Občas jsem si musela udělat poznámku kdo je kdo,ale tím jsem nijak netrpěla. Napínavá, tajuplná, zajímavá
Zajímavý, tvrdý příběh dospívající dívky mnozí znají jako film, v knize můžeme najít i něco víc a to pohled smrti. Konec byl až mrazivý
V tomto příběhu najdete napětí, strach i spád.nic méně závěr se jeví jako zklamání.
Čekala jsem mnohem víc hloubky, 150 stran bez jakékoli myšlenky posledních 20 by se dalo označit za zajímavější.
Na přední straně napsáno "skutečný příběh...." Na další stránce však autor píše" .... volně inspirováno.....autorem upraveny .. v některých případech se jedná o čistou fabulaci ..." Takže co si vybrat.
Kniha je neobvyklá, možná až moc věcí, které zažil jeden člověk a závěr byl trochu uspěchaný i tak 5 hvězdiček
Hartl je milé oddechové čtení,ale člověk se může i zamyslet