Kája95 komentáře u knih
Chápu, že pro mnohé je kniha nezajímavá a neaktuální. Ano Hugo není současný populární autor,kterých je teď až moc, ale tuto knihu , narozdíl od jiných,si budete pamatovat.
Krásná naivita zamilované Esmeraldy ukazuje nevědomost a nevinnost mladí která patří do této doby. Kniha se mi líbila ,je to klasika a pořád moc hezká
Perfektní,už jsem měla dost "severských detektivek" plných brutality a oslnivě chytrých, silných a dokonalých detektivů a zbytečných detailů z jejich života. Tato kniha je uvěřitelná, napínavá a ze začátku jsem se i bála. Dej příjemně plyne a nedá se přestat číst. Doporučuji
Bezpochyby je knihy známá a má několik myšlenek.Ale nezaujala mně ,děj mi přišel příliš smyšlený a nereálný,stran toho jak zajatci vzdorovali velitelům a kolik měli sil, když prakticky neměli co jíst. Nic méně o stavbě mostu jsem se dozvěděla dosti,o to jsem však nestála
Úžasný vývoj postav, na každou stránku jsem se těšila. Jedna z nejlepších knih
Že začátku jsem se docela dobře bavila po proměně Baryka v Barykova mě až mrazilo. Co my můžeme vědět zda se autor inspiroval fantazii či se někde něco podobného stalo/děje ?!
Ač se to může zdát z počátku neuvěřitelné Britt-Marii si prostě zamilujete.
Kdo už něco četl od Backmama ví že se může těšit na humor,ale i hlubokou myšlenku,jinak než 5ti hvězdičkami hodnotit nelze
Jedná se o srovnání několika zdrojů. Lída Baarová se stala již pojmem ,hodně lidí ji zná spíše pro její lásku/aféru (nazvěte si to jak chcete) s Goebbelsem. V knize pak vidíme reakce mnoha lidí na stejnou ženu,ale .... Jakoby snad každý mluvil o úplně jiné ženě. Jaká tedy vlastně byla ,nejspíš opravdu naivní a tak trochu snílek, v mládí krásná a obletovaná, ve stáří pak opomenutá a mnohými nenáviděná. I podle dalších pramenů - hodně věcí si přikrášlila a měnila jak potřebovala. Nebo to bylo tím, že ve stáří má člověk spoustu času na přemýšlení a pak, aby se očistil říká věci,které se staly jinak ?
Nesuďme Baarovou, zde máme posuzovat knihu a ta je určitě zajímavá a čtivá
Vyjít za hranice svých stereotypních možností a udělat svět hezčím místem pro všechny.
Myšlenka krásná jako takhle kniha.
Trochu sentimentu,romantiky a pohádkaření před Vánocemi přece nemůže být na škodu
Čekala jsem mnohem více dostala jsem mnohem méně. Prvních cca 150stran je prakticky o ničem.... Kniha mě nezaujala až odradila
Neobvyklé téma za to dávám+
Ale! Na první stránce se v podstatě dozvíte,o co v knize půjde a následně jsem neobjevila nějaký vývoj-zapletku. Děj pozvolna plyne a od začátku je více méně jasné jak to dopadne.
Název mě trochu odrazoval,říkala jsem si ,co to asi bude.
Knížka byla neskutečně krásná,chvílemi jsem se smála a chvílemi se mi chtělo brečet. Moc hezké,ale i napínavé čtení
Příběh Vianne byl zajímavý, rozvoj postavy ,utrpení a naděje. Taky se zde objevuje v podstatě to o co se jedná v každé válce a to boj o přežití.
Příběh sestry byl odlišný,ta měla potřebu vše změnit ,bojovat. Řekněme si proč jsou dvě sestry tak odlišné, protože jedna je matkou a má zodpovědnost i za dítě a druhá je jen dítě bez zkušeností a je to tak trochu sobec ?
Kniha se mi líbila z hlediska přiblížení doby,kdy se co dělo atd.
Příběh samotný mi přišel zdlouhavý s opakujícími se motivy a jen málo pravděpodobný
Jojo když už nevíš o čem psát nech obživnout něčí mrtvolu/ posedlost a zase je tu námět.
Nekonečné pasáže typu: napila se, podívala se na něj,na rty si nanesla rtěnku.... Popis vlastně ničeho
Příběh dob minulých byl poutavý,ale příběh dívky s jizvou dost předvídatelný
Knihu jsem četla cca ve 12ti. Tehdy jsem litovala každého pejska. Kniha je zajímavá, a zaměřuje se na válečné hrdiny, které opomíjíme,protože o svém hrdinství nemohou mluvit
Moje první knížka od Švandrlíka, není to literární skvost,ale pobaví. A i to někdy člověk hledá v knize