Kája95 komentáře u knih
Knížka mne zklamala, časem jsem pojala nechuť ke všem hrdinům
Se zatajeným dechem budete fandit všem zločincům
.... proč muž tu na světě
vždy dvě lásky má,
proč jednu zabíjí
a na druhou umírá.
Knížka je známá a není špatná, pro mne však málo uvěřitelná. Pochybuji o tom že by bylo tak snadné se denně stýkat a do tábora se dostat. Je jen opravdu málo lid,kterým se útěk zdařil.Taky nevěřím tomu že 9ti lety chlapec,syn komandanta by nevěděl kdo je Hitler, neznal pojmy jako Židé a dokonce komolik slova jako například "fürer". Malý Bruno mě vyloženě iritoval.Knížka je spíše dětská.
Příběh Reby jsem přeskakovala - byl zbytečně natažený a předvídatelný. Příběh Elsie byl zajímavý,ale drobet přiřazeny za vlasy a to hlavně konec
Tuto knihu bych zařadila do povinné četby.
Jedna z nejlepších "holocaustovych" knih. Pravdivá, stručná a surová
Než jsem knihu četla,pustila jsem si video s paní Sosnarovou i s panem Hradilkem. Možná to byla chyba. Příběh měl,dle mého, značné trhliny .
Řídit kombajn se naučila asi za dva dny ale mluvit rusky se nenaučila za 19 let? Taky mi přišlo, že je tu několik příběhů v jednom.
Veselé i pochmurné příběhy ze života Helenky Součkové. Nic méně Hrdý Budžes se mi líbil o kapku více. Ale určitě můžu doporučit i tuto knihu
Čekala jsem daleko víc. I když se jedná o skutečný příběh přišel mi nepříliš barvitě popsány. Knih na toto téma je spousta,tuto vnímám spíše jako slabší
Budete si říkat:" takový běžný válečný román". Ale ten konec! Dost knížek konci šťastným koncem, tady je konec surový a pravdivý (nejspíš). Myslím, že takhle nějak to bylo a možná ještě hůř
Specifické, morbidní,vtipné i pravdivé- to vše jsem zde našla a možná mnohem víc.
Humorné, zábavné. Kniha, která je a bude stále aktuální
Měla jsem pocit, že jde o knížku spíše pro náctileté, ale nakonec jsem úspěšně dočetla