Kami33 komentáře u knih
Měla jsem ráda Eriku a mám ráda i Kate. Napínavé, čtivé, zábavné. Prostě super
Opuštěné miminko, prostituce, manipulace... opět napínavé a čtivé. Jen mě není jasné, proč si Kim a Bryant většinou vykají a jen výjimečně tykají. Opravdu to tak autorka myslela nebo je to jen věc překladu? (Myslím, že v tomto díle si vykali celou dobu.)
Nemá cenu přidávat další komentáře, protože většinu z toho, co bych mohla ke knize říci, je zde už napsáno. A nutno dodat, že moc pěkně. Takže ve zkratce: skvělý příběh, čtivost, překvapení, prolínání s minulostí a perfektní sympaťák Harry Hole. Prostě super
Je to jedna z těch knih, které se čtou skoro samy. Erika to nemá jednoduché, ale nebojte, ona to zvládne.
Hezká knížka, ale série s Bergmanem se mi líbí víc. Tady mi přijde, že potenciál knihy nebyl dostatečně využitý. A ne zcela souhlasím s chválou na vykreslení charakteru jednotlivých postav - naopak všichni mi přišli dost jednostranně vykreslení.
Děj rychle ubíhá a než se nadějete je konec. Možná se dá číst i bez znalosti předchozích dílů, ale určitě je lepší číst tuto sérii s Martinem Servazem postupně.
Už mám za sebou Vražedné pohádky, které se mi líbily. Toto je první díl série a za mě také velmi povedený thriller.
Je to milé čtení, které má své kouzlo. Všichni obyvatelé Three Pines mají svá tajemství, touhy, obavy a radosti... A každý z nich se občas malounko nepatrně dotkne vašeho srdce. Ale opravdu jen lehce, takže to nepůsobí nijak melodramaticky, pouze to ve vás zanechá pocit - ach ano, tomu rozumím.
Knížka je poměrně obsáhlá, ale při čtení vám to vůbec nepřijde. Děj příjemně ubíhá a než se člověk naděje, je tu rozuzlení. Byla jsem spokojená a určitě si přečtu další knihy autorky.
Opět jiná destinace a jiné téma, ale stále čtivé a zábavné.
Tak to vypadá, že na knížky paní Marsons jsou dva různé pohledy. Část čtenářů její knihy miluje (Kim jim přijde zajímavá a děj napínavý) a části lezou na nervy (Kim jim je protivná a děj nic zvláštního).
Já se jednoznačně řadím do první skupiny. Tento díl se mi moc líbil a hned se přesouvám k dalšímu.
Další napínavý příběh (spíše příběhy), které se točí kolem hlavy bez těla a těla bez hlavy. Nakonec se vše rozplete a vás čeká další příjemná Dánovka.
Bylo to smutné čtení. Od začátku bylo jasné, že happyend se konat nebude, pouze že celé vyprávění spěje k zcela jasnému konci. Možná to tak někde chodí, ale nevím... Celé mi to přišlo poněkud černobílé.
Výborné. Děj je asi zbytečné rozebírat, stejně jako je zbytečné opět opakovat jak čtivá, ale zároveň uvěřitelná kniha je. Tak alespoň přidám pochvalu za humor a skvělé dialogy.
Poslouchala jsem jako audioknihu. Pavel Batěk to četl hezky, ale děj mě až zas tak nezaujal. Doktor v krizi středního věku, který tak žije - nežije, pije - nepije...
Bezvadné. Zajímavý pohled na případy psychologické manipulace, ke které není imunní asi nikdo.
Drsné. ale výborné. Za mě dokonce jedna z nejlepších od Cartera. Možná to bude tím námětem, že boží mlýny melou....
Moc hezké, čtivé, napínavé. Sněhulák je zřejmě nejznámější knihou Jo Nesbo a myslím že poměrně zaslouženě. (I když Žízeň a Spasitel se mi také moc líbili).