Kanimůra2 Kanimůra2 komentáře u knih

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Krásná emotivní kniha. No krásná, bylo to příšerný, protože takových případů se určitě v minulosti stalo mnoho. A ještě se souhlasem rodičů. Příšerný!!
Už mám přečteny všechny knihy a těším se na další

08.07.2022 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Kniha se mi celkově hodně líbila. Jen ten konec mi přišel trochu přes čáru a za to strhnu jednu hvězdičku. Ale určitě budu pokračovat v sérii. první pokus zdrařilé. Čte se moc pěkně a všechny postavy mi byly sympatické.

13.06.2022 4 z 5

Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Co jsem si to zase já, trdlo, půjčila!!! Usnout jsem nemohla! To bych dala jako povinnou četbu na střední školy, aby si děti uvědomily to štěstí, že žijí v míru.
Mám 5 a 6letou vnučku. Jsou to takový živý holčičky, vůbec se neumím představit tu hrůzu, držet je den po dni v tichu zahrabané do sena. Ach jo, krásný, ale strašně těžký kus

09.05.2022 5 z 5

Hejnické pastorále Hejnické pastorále Vlastimil Vondruška

já knihy pana Vondrušky miluju. Všechny.
Dávám 5 hvězdiček, ale trochu cítím, že tohle byl nejslabší díl tetralogie. Ale už v názvu je inzerováno "pastorála" a co tedy čekat jiného. Já jsem ten význam tušila, ale přesto jsem si ho "vyguglila" a ono to přesně sedí. Trochu jsem si přála, aby se někomu už konečně stalo něco ošklivýho, no možná až tragickýho... tak nic, kniha plynula a všichni byli šťastní..a mě se to samozřejmě líbilo. Opravdu líbilo, jen to trochu připomíná červenou knihovnu. Moje hodnocení je trochu zmatený - líbilo -nelíbilo?? Ano, líbilo.

03.10.2021 5 z 5

Vězňova žena Vězňova žena Maggie Brookes

Mě nepřipadala první část tak romantická a sladká, jak psal někdo přede mnou. Já jsem měla především vztek na hlavní hrdinku, že smrtelně ohrozila životy mnoha lidí. Nakonec mě dostala její vytrvalost, statečnost a odvaha. Ještě víc mě zaujala poslední část. Vůbec jsem netušila, kolik bylo zajatých britských vojáků. Nevzpomínám si, že bych četla něco podobného. Silný a krásný příběh. Doporučuju.
Škoda konce, taky bych ráda věděla, jak příběh dopadne.

15.05.2021 5 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

já jsem četla všechny knihy a tahle byla nejlepší. Hltala jsem ji, fandila jedněm, zatracovala druhé a strašně jsem si přála dobrý konec.
Výborná kniha, všem budu doporučovat. Dávám 6*

26.09.2024 5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Přečteno doslova jedním dechem.
Úžasná spisovatelka. Těším se na další

02.06.2024 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Kdyby tahle kniha byla moje první od paní spisovatelky, tak bych ji na straně 100 zavřela a už nikdy bych se pro tuto spisovatelku nerozhodla.
Já jsem měla pocit, že čtu někoho jinýho. Nejdřív to bylo zdlouhavý roztahaný nic a pak se to zvrhlo v neuvěřitelnou splácaninu. A vrah? Tomu dala korunu..
Ani se k tomu dál nechci vyjadřovat. Strašně jsem se na knížku těšila a jsem strašně zklamaná

26.05.2024 1 z 5

Vyděšená k smrti Vyděšená k smrti Rachel Amphlett

Začala jsem s autorkou pěkně od prvního dílu, abych něco nepropásla.
Trochu jsem se lekla, když se poměrně brzy odhalil vrah. To nemám co ráda. Ale pak se to zamotalo, pak ještě jednou... takže dobrý.
Kniha se mi četla dobře, krátký kapitoly, žádný hluchý místo, zdlouhavý popisy.
Prima, tak jdu na další díl

15.04.2024 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Čtení jako na houpačce.
Začátek prima. Hezky se to četlo, domácí paní na facku. Bavilo mě to a byla jsem zvědavá, co bude dál. Když se děj zlomil, byla jsem zklamaná. To ne, to už tu bylo mockrát, říkala jsem si.
Ale konec mě pobavil svojí originalitou. To jsem nečekalo. Dobrá knížka

02.04.2024 4 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

To jsem teda přečetla jedním dechem. A hned jdu na další knihu.

10.02.2024 5 z 5

Zásnubní prsten Zásnubní prsten Vlastimil Vondruška

Pokud se vám líbí styl pana Vondrušky není co řešit.
Historické detektivky jsou moje gusto

23.11.2023 5 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Knížka mě hodně bavila. Trochu mi tam neseděli duši, ale budiž. Překvapivý a originální konec. To jsem teda nečekala.

31.07.2023 5 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Že já blbec se zase nechám nachytat a čtu tak těžký kus. Jsem z toho vždycky smutná, vyděšená a zároveň šťastná, že jsem tuto dobu nezažila. Paní spisovatelka je úžasná. Krásně se to četlo. Příšerně se to četlo...

05.04.2023 4 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Já bych do toho nešťourala. Chtěla bych sice taky vidět tak prázdné sídliště v denní dobu, ale budiž. Kniha je čtivá, hlavní hrdina je mi sympatický. I Eva. A že mluví sprostě (jak si tu někdo stěžoval) ? No to oproti jiným zahraničním detektivům je ještě poměrně umírněná. Celý děj je oproti zahraničním detektivkám umírněný.
Já jdu pokračovat.

17.11.2022 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Už jsem od autorky četla Kavárnu v Kodani, ta se mi líbila. Protože jsem právě dočetla velmi těžkou a smutnou knížku, sáhla jsem záměrně po románku, abych pookřála. No... kdyby se mnou nějakej chlap mluvil tak drze po dobu 6 týdnů, tak bych už na něj nedělala zamilovaný oči, nechvělo by se mi srdéčko touhou, ale vztekem. Dočetla se skřípěním zubů

19.07.2022 2 z 5

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Úžasná knížka. Dala bych 6 hvězdiček.Líbily se mi všechny knihy od této autorky a všem doporučuju. Spousty informací. A zase těžký úděl žen.

06.04.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

souhlasím s Valderou, kniha plná poetiky. Krásně napsané. Popsaná příroda, soužití s přírodou a láska k ní.
Ale jinak ne, samotný příběh mě nezaujal jako ostatní. I ten závěr mě zklamal, čekala jsem víc.

22.02.2022 3 z 5

Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Mě se knížka líbila. Hodně líbila. Ono se dá těžko srovnávat s Dívkou ve vlaku. Protože všichni co hodně čteme víme, že taková knížka se vyskytne jednou za x knížek. Knížka výjimečná. Prostě dokonalá. Nechápu, proč je tak nízko hodnocená. Podle mě se dobře četla a měla i spád. Jen ten závěr - se mi zdál malinko odbytý. Tím myslím případ vyděrače. Zklamalo mě, že to tak vyšumělo. Spíš přešlo, jakoby nic. Ale celkově plný počet

30.12.2021 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Mě byla hlavní hrdinka Josie sympatická. Těším se na pokračování. A za přestupek, za který ji odvolali ze služby by měla dostat pochvalu... Jen mi trochu neseděla postava vrchního inspektora. Nejdřív Josie odvolá, odmítá, pak jí přehnaně věří. Tak co? Myslela jsem si, že je do toho taky zapletený.

09.08.2021 4 z 5