Kanylka

Knihy o Němcích a odsunu si pečlivě vybírám...Nejprve jsem se podivila nad stylem psaní, hlavou mi proběhlo, proč tak vysoké hodnocení na Databázi knih....A pak mě ta dlouhatánská souvětí naprosto uchvátila. Autor vás jednoduše vtáhne do svého příběhu....Každý z nás přece aspoň jednou v životě potkal nějakého "hajzla" a zatoužil v skrytu duše po pomstě.

Publikace je stejně krásná jako tvorba Adolfa Loose. Děkuji

Hrozná byla doba, hrozně smutné čtení, knihu všem doporučuji

Nemám co číst, tak mi přišly pod ruku Chaloupky, přečteno potřetí...Drsný kraj, ještě drsnější doba. Díky

Kniha o zatraceně drsném životě. Přečteno 2x a zase si ji někdy moc ráda přečtu.

Jednoduché, elegantní, smutné a naprosto geniálně napsané povídky z pera Josefa Knapa. Moc děkuji

Kniha se mi moc líbila. Objednala jsem hned oba díly, tak jsem měla možnost ihned navázat, což bylo fajn. Jediná malá výtka, chyběl mi tam příběh odsunutých Němců. Autorovi děkuji.

Kniha mě bavila, nudila a tak pořád dokola. Přečteno a jde se na další knížku.

Tyhle knihy moc nečtu. Výjimka potvrzuje pravidlo. Dobrá oddechovka.

Naprosto skvělá kniha- taky moc smutná, poučná.

Kniha se četla dobře, žádný zázrak ovšem nečekejte, i když sem tam mě při čtení zamrazilo.

O velkokněžnách toho moc napsáno nebylo, těšila jsem se, ale žádné nové informace z knihy nenačerpány. Autorka pojala knihu jako historický román, vložila zvučná jména a kniha je na světě.

Co čekat od autora, který chtěl emigrovat do Ruska a pak z NSR odešel do NDR. Přečteno a jde se dál.

Kniha plna smutku a bolesti