Karcoolka2210 komentáře u knih
"Ukazovat na zlo nestačí. Je trěba se stát jeho alternativou. To je to, co nám chybí. Být reálne jiní a lepší, než jsou ti, na které ukazujeme prstem."
Pre mňa veľké prekvapenie a povzbudenie. Odporúčam.
Lotka je teda riadne číslo a jej príbehy sú super. Astrid Lindgren je jednoducho jedna z naj autoriek pre deti :)
Takže som sa dopracovala k záveru poslednej knihy o ktorej som vedela ako sa skončí. Pre mňa je toto super čítanie, postavy sú skvelé, dej na New Terra, napriek tomu, že som vedela, čo sa stane, bol super, aj keď zas musím podotknúť, že seriál mal mnoho vecí inak a podľa mňa aj lepšie spracované, ale napríklad ma potešilo to, že sa tu v knihe objavil aj taký Havelock :) Skvelá séria. AJ
Veľmi zaujímavé poňatia neba a Boha :) Miestami desivé, mestami vtipné, miestami na hrane, ale stojí za prečítanie. Moja prvá kniha od tohto autora, dufám, že ich bude viac.
Veľmi aktuálne k téme dnes vo svete, najmä v USA. Autorka prepojila svoje osobné skúsenosti so stretnutí s členmi KKK ako aj históriu KKK, o ktorej som toho teda veľa nevedela. Je zaujímavé čítať ako vnímajú sami seba a svoje "poslanie" členovia KKK, teda zaujímavé, ale na druhej strane neuveriteľné a nepochopiteľné ako môžu ľudské bytosti takto zmýšľať. Odporúčam! Skvelá kniha.
Preberanie sa, vyzvedanie a oboznamovanie sa s tým, čo sa stalo, kým boli mimo a cesta za strateným cieľom. Krst ohňom. Ide sa ďalej, čaká na mňa Veža lastovičky:
Nemôžem si pomôcť, ale Nesbo ma zasa dostal :) Po dlhšom čase som zasa čítala niečo brutálnejšie, a v podstate som zistila, že je brutál čítať takéto brutálne knihy v dnešnom brutálnom svete. No Harryho som jednoducho musela dočítať.
Síce jeho posledná kniha, no pre mňa len druhá kniha. Ale bola super. Keď som pred asi 4 rokmi siahla po prvom Pratchettovi, tak mi vôbec nerezol a po pár kapitolách som to vzdala. No k prečítaniu prvej ma priviedol darček na narodeniny a k prečítaniu druhej čitateľská výzva. Myslím, že ostatné si postupne prečítam z vlastnej vôle ;)
Pozoruhodné svedectvo a odvaha a oddanosť tejto mladej ženy a celej jej rodiny. Neuveriteľne krásny a úprimný pohľad na smrť- keď smrť neznamená koniec, ale naplnenie a začiatok niečoho krásneho. Odporúčam :)
Zmiesane pocity. Na jednej strane bol dej napinavy a vyriesili sa urcite problemy. Na druhej strane, pre mna nedostatocny zaver. Mnoho veci nebolo poriadne vysvetlenych a ukoncenych. Niekedy mam pocit pri knihach tohto typu, ze autor pri poslednej casti dochadza stava a predstavivost a zbabru to. Tak ako Hunger Games aj Divergent aj tento koniec bol skor sklamanie.
Myslím, že celkom slušný začiatok trilógie. Dočítala som to s množstvom nezodpovedaných otázok, na ktoré čakám odpovede v nasledujúcich častiach. Celkovo ako nápad ďalšej z mnohých kníh na tému "koniec sveta ako ho poznáme" bolo Wool veľmi zaujímavé. Veľké plus je tiež fakt, že hlavé postavy nemajú sladkých -násť, ale už majú niečo za sebou ;) AJ
5 hviezd bez debaty. Pán Follet to jednoducho napísal skvele. Keďže som nečítala ani jednu z jeho predošlých kníh, tak som nemala problém s tým, že toto je pre neho nový smer. Myslím, že toto sa mu vydarilo na jednotku a vtiahol ma úplne do 12.storočia a mne sa z neho nechcelo odísť. Odporúčam! AJ PS: V angličtine to malo 1076 strán, ale každá jedna stála za to ;)
Krásny a dojímavý príbeh uzdravenia rodiny. Kde je láska a vôľa, tam sa dejú zázraky. A kde sú ešte aj múdre a šikovné dievčatá :)
Keď poviem, že prekvapivo dobrá kniha, prečo prekvapivo? Nuž, pravda je taká, že veľa slovenskej či českej literatúry som nečítala, iba ak to bolo povinné čítanie a aj to nie s radosťou. Ale toto bolo super české sci-fi a ja môžem len odporučiť.
Osobné a veľmi úprimné rozjímanie C.S. Lewisa nad smrťou jeho manželky a nad tým, čo je ďalej pre neho aj pre ňu a akú rolu v tom všetkom hrá Boh. AJ
Super čítanie. Po dlhšej dobe kniha, ktorá sa čítala sama a bolo ťažké pustiť z ruky. Prípad zo známeho prostredia Q, je ďalším skvostom v tejto sérii. Len tak ďalej pán Adler-Olsen. Zasa napätie, miestami aj vtip a známa trojka Carl, Assad a Rose. Pre čitateľov tejto série môžem len a len odporučiť :) AJ
Nemôžem dať tejto knihe menej ako 5 hviezd. O tomto človeku som sa dozvedela, až keď sa začal v médiach propagovať film (ten som ešte nevidela, ale určite si pozriem). A možno keby Louis nebol športovec, ktorý sa dostal na Olympiádu, tak by jeho príbeh niekde zapadol. Ale nezapadol. Louis bol výnimočne obyčajný chlapec, športovec, muž, vojak a pretrpel to, čo pretrpelo niekoľko tisíc ďalších mužov. No jeho príbeh nie len o jeho úspechoch, o jeho utrpení, ale aj o jeho duchovnom znovuzrodení a v tomto je pre mňa tento človek výnimočný. Mne osobne sa detailný štýl písania páčil, pretože som mala pocit, že tohto človeka poznám a takto mi bol ešte viac reálny. A ďalšie plus bolo veľké množstvo informácií o 2.svetovej vojne, ktorá sa odohrávala v Pacifiku, lebo ja osobne som o tom toľko nevedela. 2.svetová vojna sa mne spája s Európou a ešte možno Pearl Harbor, takže bolo to aj z pohľadu histórie zaujímavé čítanie. Môžem len odporučiť. AJ
Bolo to zaujímavé čítanie z takého pochmúrneho obdobia. Ale zaujímavý pohľad na manželstvo, vzťahy a na spoločenské -izmy.