karolina5333 komentáře u knih
Nevím, nevím, nevím...Když já se na tuhle knížku strašně těšila, a to se pak lehce dostaví zklamání.
Nesouhlasím s paní recenzentkou z přebalu knihy, že co je slabinou Malin, je silnou stránkou románu. Proč taky každý severský kriminalista musí chlastat? Odpouštím to jen Harrymu, ten byl aspoň první...
Těch rádoby moudrých duchovních popisů je tam moc, zkrátila bych to celé, ale závěr celkem strhující, to ano.
Nu což, dám ti na jaro zase šanci Monsi.
Nádherné ilustrace, skvělý až dojemný příběh, který se mi líbil snad ještě víc než v prvním díle. Perfektní útěk z reality!
Stále velice dobré, Axel i Kodaň baví, těším se na další díl :)
70% a velké váhání mezi 3 a 4 hvězdami.
Prvních 100 stran se četlo samo, Kodaň je zajímavou kulisou, Axel mně celou dobu přišel jako sympaťák, začátek zápletky v dobrém slova smyslu netradiční. Pak se dalších asi 100 stran nic moc neděje...nuda všedního dne naštvaného vyšetřovatele. Za polovinou knihy to už ale zase frčí jak má, a to v podstatě až do konce.
Souhlasím s názorem, že o pár desítek stran méně by knize slušelo, ale nepopřu, že mě to bavilo a těším se na další díl.
Zábavné, napínavé, vtipné, vypointované...Všechno tam je! Jenže na druhou stranu, mi tam chybí "něco", díky čemu by se kniha zařadila k mým milovaným. Nevím, snad pomalý rozjezd, postavy, se kterými jsem zas tak nesympatizovala, extrémní neuvěřitelnost...
70%
Prvních sto stran je strašná slepičárna, naštěstí to později nabere úplně jiný směr. Dobře popsané pocity žen, do všech z nich jsem se dokázala velmi dobře vcítit. Skvěle vylíčené eskalující násilí. Překvapivý konec. Kniha je ale opravdu rozvleklá, a to jak se v ní (ne)řeší školní šikana mě neskutečně vytáčelo.
Nicméně se těším na seriál, který mám teď v plánu shlédnout :) Nesedí Nicole Kidman do role Celeste jenom mně?? :D
Přečteno v rámci Knižní výzvy a určitě budu v sérii pokračovat dál. Dobrý námět, zajímavé postavy i "promlouvání" oběti mě bavilo. Doporučuju číst v zimě, myslím, že mínusové teploty posledních dvou týdnů mi pomohly se vžít do děje ještě trochu více :)
Zápletky jednotlivých novel by samy o sobě nebyly špatné, a po čtení pět seti stránkových severských detektivek je celkem fajn znát vraha už po sto stranách. Přesto nemůžu dát víc jak dvě hvězdy. Strašně špatně se postavám jejich chování a průpovídky věří, hlavně asi proto, že mluví jak za dob první republiky, i když se vlastně ani nedá poznat, v jaké době se který příběh odehrává. Matou mě i jména. Jak se v jednom příběhu mohou postavy jmenovat Adéla, Kuba a Míca (ne, to není kočka, ale dívka) na jedné straně,a na straně druhé Norton, Sibyla, Gustl, Rolf? Tak jsme v Rakousku, u nás nebo kde? Chápu, že paní spisovatelka má svůj věk, ale tohle je na mě tak nějak moc. Přestože jsem knihu ve finále přečetla rychle a do určité míry mě svou jemnou bizarností bavila, po další knize od paní autorky už nesáhnu. A to jsem i pominula skutečnost, že jedna novela se v hotelu vůbec neodehrává :D
Opravdu nic přelomového. Manžel hloupý nevěrník a žena, která musí po rozvodu začít znovu žít. Nic víc, nic míň, byť se o nějaké "víc" autorka asi snažila.
Bábovky jsou prudce čtivé, ale (nebo protože?) jsou celkem o ničem :) Kéž by takový boom, jako byl kolem nich, byl i kolem jiných knih...
Poslechnuto jako audiozpracování od Českého rozhlasu. Bavilo, příjemné oddechovky, některé se super originálním nápadem.
Krásné, jako každé čtení Malého prince!
I když pocházím z Valašska, tak mi chvílu trvalo sa začíst, ale za chvílu, už to bylo dobré :) Moc se mi líbily i ilustrace.
Nemám chuť přečíst si další knihu o Holmesovi, ale mám velkou chuť se podívat na seriálové zpracování.
Za mě zkrátka kniha, která dává dokonalý základ pro moderní zpracování.
70%
Tentokrát mi to sedlo. Střízlivá Malin je fajn, zápletka zajímavá.
Bajky moc pěkné. Brumbálovy poznámky mě trochu rušily a někdy byly zdlouhavé, i když zajímavé. Ta poslední se mi ale zdá v rozporu s celým koncem boje proti Voldemortovi...
Nedivím se, že právě tenhle díl byl zfilmovaný...Bylo to takové "americké" a komplikované. Na můj vkus možná až moc.
No...přečíst se to dalo, i když jsem s tím bojovala přes čtvrt roku.
Mia mi není sympatická ani trochu, všichni jsou z ní nadšení, já nevím proč, když ta postava vlastně nevykazuje žádný charakter. Dialogy šílené, nějaká literární úroveň nikde...Erotické scény většinou fajn, jasně, do reality to má daleko, ale to nás u tohohle žánru trápit nemá :)
Já nejsem žádný odborník na ženské erotické romány, takže by mě zajímalo - existuje takový, který by nebyl hloupý, plný klišé a měl solidní jazykovou a stylistickou úroveň?
Knihy popisující osudy jedné rodiny v průběhu let mě moc baví, nutno říct, že K moři od Soukupové mě ale "něčím" nadchlo více. Hotýlek je lehce "bezpoinťák", i když vypravěčské schopnosti Mornštajnove jsou pecka a kniha se čte moc dobře.