katallinka katallinka komentáře u knih

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Konečně jsem se dostala k této populární fantasy a jsem příjemně překvapena. Kniha se velmi dobře četla a svět, který autorka vytvořila je skvělý. Jediná výtka je k celkem plytkým postavám, prostě mě nijak nezasáhly a občas jsem jim ty emoce nějak nevěřila.

08.04.2022 4 z 5

Čarodějky malostranské Čarodějky malostranské Petra Kubašková

Největším plusem této knihy je jednoznačně prostředí. Pražské čarodějky a další magické bytosti k malostranským ulicím prostě patří, takže atmosféra parádní. Příběh byl pro mladší čtenáře, ale i když to této kategorie už nepatřím, moc mě čtení (poslouchání) bavilo. Navíc hlas Zuzany Kajnarové mi k této knize dokonale sedl.

05.04.2022 4 z 5

Tokijský ghúl 12 Tokijský ghúl 12 Sui Išida (p)

Tento díl považuji za poměrně zbytečný. Mám pocit, že se tady nic zajímavého nedělo. Pouze neustálé rozhovory, u kterých si nejsem jistá, jestli k něčemu povedou.

05.04.2022 3 z 5

Život na míru Život na míru Marek Rabij

Tahle kniha mě stejně jako ostatní z nakladatelství Absynt neskutečně zasáhla. Na pár stránkách se člověk seznámí s neskutečnou chudobou a utrpením lidí v jiných částech světa a zamyslí se nad svou plnou skříní a potřebou si něco nového koupit. Před čtením jsem měla v košíku u jedné zmíněné značky vybrané oblečení, které teď po přečtení už rozhodně nepotřebuji. Doporučuji všem přečíst!

04.04.2022 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Tak tohle byla skvělá oddechovka na jedno odpoledne. Věděla jsem z nadšených recenzí, že se kniha čte sama, ale i tak jsem neskutečně překvapená, že to bylo až tak dobré. Moc se těším na další díl a doufám, že jsme se s hlavními hrdiny ještě úplně nerozloučili.

03.04.2022 5 z 5

Magie krve Magie krve Ilona Andrews

Tahle série se mi líbí stále víc. Neustále mám problém si představit zdejší upíry, ale ostatní postavy to skvěle vynahradí. Nicméně tahle knížka má ode mě 5* za skvělou romantickou linku. Moc mě to tentokrat bavilo.

02.04.2022 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Opět skvělá kniha od Zapaty. Knížku jsem dlouho odkládala, protože jsem se bála, že bude moc dlouhá a teď… bych chtěla dalších aspoň 200 stran, protože mi připadala krátká. Velmi příjemné prostředí, sympatické postavy a naprosto jedinečný a dokonalý humor, který autorka do svých knížek přidává. Nemůžu se dočkat její další knížky.

01.04.2022 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Myslela jsem si, že mě autorův styl už nepřekvapí, že jsem si možná zvykla. Ale tentokrát to bylo hrozné, u čtení mi bylo hrozně zle a musela jsem si dávat často pauzy. Vraždy v autorových dílech jsou vždy děsivé. Nicméně tentokrát jsem si uvědomila, jak děsivou sílu má internet a znuděná společnost.

28.03.2022 5 z 5

Tokijský ghúl 11 Tokijský ghúl 11 Sui Išida (p)

Opět mám pocit, že kniha neustále skáče od jedné záhady ke druhé, občas se pomíchají, ale nikdy nedostaneme odpovědi jen další otázky.

24.03.2022 3 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Tohle bylo skvělé čtení. Bylo mi těch dětí hrozně líto! Autorka bravurně vystihla téma dětských kanálům a možný dopad pro jejich další život.

22.03.2022 5 z 5

Kočka a město Kočka a město Nick Bradley

Tahle knížka mě zaujala hlavně obálkou a názvem. Nicméně po přečtení jsem velmi spokojená. Jednotlivé povídky byly hodně čtivé a každá něčím zajímavá nebo poučná. Hodně mě bavilo vidět některé části příběhu z pohledu různých postav.

20.03.2022 4 z 5

Chobotnice Chobotnice Paulina Świst

Opět skvělá kniha! Nechybělo zde napětí a ani žhavé momenty mezi hlavními hrdiny. I přestože mám pocit, že se některé prvky opakují, tak jsem si čtení maximálně užila a těším se na další díly.

19.03.2022 4 z 5

Žebrákova pomsta Žebrákova pomsta Pavel Hrdlička

Opět povedený historický příběh. Miluju rozhovory mezi Kateřinou a Václavem.

14.03.2022 4 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Knížka splnila má očekávání, velmi dobře se četla a já jsem se často bála. Svět i postavy byly vytvořeny zajímavě. Nicméně vztahy mezi Dorranem a Clare byl hrozně nepravděpodobné. Navíc na posledních 50 stranách bylo strašně moc nelogičností a oproti zbytku knížky byl děj hodně zrychlený. Rozhodně jsem ráda, že jsem se do tvorby této autorky konečně pustila a těším se na další díl.

13.03.2022 4 z 5

Komisař Komisař Paulina Świst

Stejně jako první díl se knížka četla skvěle. Nicméně hlavní hrdinka byla tentokrát šíleně naivní. Naštěstí jsme se Kingy a Chladného úplně nezbavili, takže kapitoly s nimi opět neměly chybu. 3,5*

11.03.2022 4 z 5

Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

Seriál je mnohem lepší a hlavně s knížkou má naštěstí jen velmi málo společného. Hlavní postavy jsou nesympatické a chování Eleny je naprosto šílené. Do čtení jsem se pustila z nostalgie a čekala jsem rozhodne něco lepšího. 2,5*

07.03.2022 3 z 5

Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

Tahle série je úžasná! Musím uznat, že nové postavy mě tolik nebavily, ale i tak se kniha četla sama a na konci jsem si pobrečela. Velmi oceňuji rozmanitost postav a těžkých osudů. Celkově mám ráda historické knihy, které líčí život obyčejných lidí a jejich život v s pozadím významných historických událostí.

20.02.2022 5 z 5

Cesty rytířů Cesty rytířů František Niedl

Z tohoto dílu mi bylo hrozně smutno. Jestli se jednalo o poslední díl, tak jsem pro všechny chtěla něco lepšího, takže doufám v pokračování. Nicméně celkově je tahle série skvělá! Historické souvislosti odpovídají a Vřesovští jsou rytíři podle mých představ.

20.02.2022 5 z 5

Magie útočí Magie útočí Ilona Andrews

Tohle bylo naprosto dokonalé čtení. Nejasnosti, které mi vadily u předchozích dílů se tady pěkně vyjasnily. Hlavní postavy jsou skvělé a chemie mezi nimi je úžasná. Navíc podobné souboje mám vždy v knížkách velmi ráda.

19.02.2022 5 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Krásně napsaná rodinná sága, velmi zajímavě vykreslující dění v Německu během první světové války.

15.02.2022 4 z 5