KateCullen komentáře u knih
Takový normální příběh s typickým americkým koncem... Kniha mě nijak zvlášť neuchvátila, ale ani neurazila.
Slabší Romeo a Julie. Ale hezké.
Hezký příběh, ale jaksi postrádal jiskru, která by mě vtáhla do knihy. Osud Martina byl smutný, škoda, že to takhle muselo skončit.
Trochu méně známá hra, ale i tak dobrá. Sice nemá tak silnou katarzi jako u Romea a Julie nebo Hamleta, ale i tak se skvěle čte :)
Pokud můžu soudit, tohle byl zatím nejlepší díl. SPOILER Georgina, která ztratila svoje schopnosti a bojí se jen vystrčit nos z bytu, Seth s černou duší, Roman pod ochranou Jeroma... je to spousta převratů a myslím, že se to rozhodně povedlo!
Po nekonečně dlouhé době jsem to dočetla! Děj to mělo, zaujalo mě to... ale nemohla jsem se do toho začíst. Myslím, že tady je vidět skvělá ukázka, jaký je svět na kolech, co všechno se děje, jak lidé putují od města k městu, aniž by někde měli trvalý domov...
Kdybych tu knížku nedostala jako dárek, tak bych si jí asi nikdy nepřečetla. Ale protože jsem jí dostala, přečetla jsem si jí a musím konstatovat, že mládí géniů jsou mnohdy tak neuvěřitelná... Někdy mi vadilo, že tam není napsané, jak zemřeli nebo jaké byly jejich největší vynálezy nebo díla.
SPOILER: Jude je suprovej, schválně uvidíme, jestli je nesmrtelný nebo ne... Jinak knize nemám co vytknout - snad jen, že autorka pořád upozorňuje na Damenův pižmový pach, a když už to čtu popáté, není to nic moc... :)
Krátká vsuvka mezi ostatní díly Školy noci. A ještě vyjde Lenobiin příběh, takže se máme na co těšit.
Hezký díl, dobře se to četlo... ale první dva díly byly podle mě lepší :)
Rozhodně lepší než první díl - jak autorka popisovala přízraky, ten chlad, led a tajemno - úžasné! Měla jsem z toho až husinu a čekala, že každou chvíli na mě něco zpoza rohu skočí.
Hezká kniha, ale... čekala jsem o toho trochu víc. Nějaký uchvacující závěr, tak, aby z něj zatrnulo, abych si pobrečela, ale... nic. Ale jinak opravdu moc hezké :)
Naprosto úžasná triologie. Dostala jsme se k ní jen náhodou a jsem opravdu ráda, že jsem si ji přečetla. Jen jsem doufala, že to bude šťastný konec, ale... dopadlo to, jak to dopadlo a tím je to ještě krásnější :)
Hezká knížka - jen... nemůžu si pomoct, ale připomínalo mi to Stmívání :)
Čekala jsem nějaký manuál, jak psát, ale byl to vlastně příběh, kde se hlavní hrdinka snažila napsat román a přemýšlelo o těch všech věcech, které k psaní patří.
Jiný pohled na upíry, nejsou vůbec podobní těm od Meyerové. Jen ty obrázky mi naháněly husí kůži! :)
Překvapivě mě legenda zaujala. Na začátku jsem vůbec nevěděla, co od ní čekat - věděla jsem jen, že to bude o sv. Václavovi, Ludmile a jejich smrti, ale jinak nic víc. A musím říct, že se mi to vážně líbilo, i když to bylo psáno tím "těžším" jazykem, který se špatně čte i chápe, takže jsem to louskala asi dvě hodiny, abych se opravdu vžila do děje a všechno pochopila. Byly to vlastně takové dějiny Čech do zavraždění Václava a kupodivu se mi opravdu líbila :)
Jedním slovem: úžasné! Knížka mě vůbec nezklamala, zacož jsem vděčná. Měla rychlý spád, četla se velmi dobře a nedokázala jsem se od ní odtrhnout, takže se není co divit, když jsem ji přečetla za tři hodiny.
Jsem zvědavá na další díl - trochu mě zarazilo, že děj je tak useknutý, ale tak co... netrpělivě čekám na třetí díl! :)