katerina5544
![Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402605/pamatuj-na-smrt-C5h-402605.jpg?v=1570650961)
Klobouk dolu pred mladym autorem a jeho vynikajici prvotinou. Pribeh byl ctivy a byla tam spousta vybornych hlasek hlavni postavy. Akorat bych netvrdila ze je to thriller, spise detektivka. Mozna pro mladsi ctenare i desiva, pro me uz ne :) vrele doporucuji k precteni. Vraha jsem neuhodla a prekvapilo me to - vysvetleni se mi libilo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262619/divka-ve-vlaku-IOv-262619.jpg?v=1442479641)
Za mě totální zklamání! Jedna z nejhloupějších knih co jsem kdy četla, hrozný boom, super trailer, celou knihu čekám že přijde "rozuzlení" a nakonec jenom nuda (bohužel bych jinak vyzradila zápletku....) ono celkově to byla nuda, hlavní hrdinka je buď opilá nebo s kocovinou....jenom jsem ráda,že jsem knihu měla půjčenou, jinak bych litovala pěnez.
![Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29794/harry-potter-a-kamen-mudrcu-cL0-29794.jpg?v=1566590180)
Jsem generace x let pred HP takze me to uplne minulo. Videla jsem film - prvni dil, ktery se mi libil, ale extra wow to nebylo tudiz jsem od knihy moc necekala. Jak ja se spletla :) pribeh je to fakt kouzelny, vtipny a chapu proc je tak oblibeny. Skvela pohadka :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hana Hana](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324332/hana-VSx-324332.jpg?v=1601551443)
Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla!!! Podobně na mě zapůsobila Světla, která nevidíme a Zlodějka knih. Velice silný lidský příběh, který je neuvěřitelně smutný a já knihu rozdýchávala několik hodin. Měla by být v povinné četbě, hrůzy holokaustu by neměly být zapomenuty. Jsem nadšená a pořídím si další knihy od paní autorky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deset malých černoušků Deset malých černoušků](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328032/deset-malych-cernousku-gVr-328032.png?v=1633641917)
Opět mě Agatha přelstila :-) četla se sama, super detektivka. Nemá hluché místo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Než vystydne káva Než vystydne káva](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403542/nez-vystydne-kava-APv-403542.png?v=1634201060)
Za mě tato kniha určitě ano - moc se mi líbilo téma cestování časem to jak je kniha komorní. Poslední dvě povídky byly hodně emotivní. Ze začátku jsem měla problém se jmény,ale pak už to šlo :) Doporučuji k přečtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Platforma Platforma](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428526/platforma-gb1-428526.jpg?v=1576522854)
Musim tuto knihu a jeji konec rozdychat. Hlavni hrdina nebyl nijak sympaticky,ale prala jsem mu stesti a stacilo tak malo...malem jsem i slzu ukapla. Kniha je naprosto skvela, nasla jsem nekolik hlášek,ktere si vypíšu (prvni kniha u ktere to udelam) protoze jsou uzasne trefne. Dlouho jsem se autorovi vyhybala ale po precteni ukazky Platformy jsem ji musela precist celou. Autorova kritika, humor a to,ze se s nicim nes....mi naprosto sedlo. Knihu vřele doporučuji ale počítejte s tím, že vás dostane. Až se uklidním něčím veselym tak jdu na další jeho knihu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Selfies Selfies](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342751/selfies-Gto-342751.jpg?v=1547922921)
Super, naprostá spokojenost!! Miluju oddělení Q a miluju jak Olsen píše. Každý případ je úplně jiný,originální, v každém je humor. Příběhy jsou lidské, silné. V tomto díle nebylo tolik vtipných okamžiků jako v ostatních nicméně kniha je tak dobře napsaná, že žijete s postavami. Je mi celkem jedno jakou má Asad historii, chápu, že některým čtenářům vadí, že to Olsen stále neprozradil, ale pokud máte za sebou všech 7 knih tak to musí být snad i jasné co tam asi mohlo proběhnout... jediný zápor této série je to,že vždy čekám dost dlouho na další díl :-D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549/jak-jsem-vyhral-valk.jpg?v=1366908693)
Vynikající! Měla jsem trošku strach,aby to nedopadlo jak s Vejce a já a Tři muži ve člunu-kultovní "humorné" knihy,které jsem musela odložit,protože to byla neskutečná nuda. Goodbody mě ale dostal. Ty absurdní situace byly povedené a tuto knihu si ještě několikrát přečtu. Jsem naprosto spokojená :-D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hypnotizér Hypnotizér](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49733/hypnotizer.png?v=1731828243)
TOP a nemusela bych uz nic pridavat. Po Bryndzovi ktery byl plny klise a vubec mne nebavil je prvni kniha od Keplera spravenim chuti. Zadny alkoholik detektiv ani detektiv ubozak s traumatem - diky bohu! Zadna protivna zenska vysetrovatelka! Zadny vztahovy patos v detektivove zivote! Pribeh je originalni a po dlouhe dobe me i děsil. Klobouk dolu, vedle serie Adler-Olsen, Voosen/Danielsson a Chris Carter jsem objevila dalsiho favorita. Vrele doporucuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nutné lži Nutné lži](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408865/nutne-lzi-9tR-408865.jpg?v=1561828828)
Vynikající kniha, která mne naprosto pohltila. Byla tak čtivá a ke konci napínavá, že jsem ji přečetla za jeden den. Silný příběh založený na skutečných událostech. Vřele doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tsunami Tsunami](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500618/tsunami-faB-500618.jpg?v=1660636019)
Pro mě velké překvapení a musím říct, ze se autorce klaním. Jsem čtenář, který vseobecne nemusí takové ty "vztahové" knihy, rozebíráni pocitů, zrady, nevěry atd atd. Nicméně jsem tady udělala výjimku a pane jo, jak mě kniha vtáhla a bavila! Slupla jsem ji jak jednohubku a dávám plný počet! Parádní!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460373/slyset-jeleny-zpivat-tjj-460373.jpg?v=1611399218)
Skvela detektivka/thriller. Nejdrive jsem se nemohla zacist - vysetrovatele mi nebyli sympaticti, ale pak se to rozjelo a byl to tedy masakr...ten konec, ach jo ;( hodnotim plnym poctem, bylo to ctive,napinave,neco uz trosku pres caru,ale to autorovi odpoustim, myslim,ze muze smele konkurovat zahranicnim autorum tohoto zanru. Bolka Polivku jsem tam videla taky :-D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dívka v ledu Dívka v ledu](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318890/divka-v-ledu-u8L-318890.jpg?v=1477931525)
Odlozila jsem, protoze me to vubec nebavilo. Protivna vysetrovatelka! Prvni knihu od RB jsem cetla Kanibala a vsichni tvrdili jak je tato serie lepsi, no potes koste. S Bryndzou koncim. Jsou mnohem lepsi a hlavne originalnejsi serie.
![Vzplanutí Vzplanutí](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396561/vzplanuti-0JC-396561.png?v=1660155294)
Po Polednici a Promlceni moje treti prectena od tohoto autora. Vyborne detektivky! Originalni pribehy, ctive, navic v teto knize genialni propojeni s denikem. Vrele doporucuji a tesim se na dalsi pripad!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Promlčení Promlčení](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256293/promlceni-yzO-256293.jpg?v=1439211008)
Opet jako u Polednice me prekvapuje relativne nizke hodnoceni nez si kniha zaslouzi. Je totiz naprosto skvela! Ja se od ni nemohla odtrhnout! Vraha jsem neuhodla a ve finale to byl vlastne smutny pribeh. Vrele doporucuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Polednice Polednice](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301963/polednice-tsv-301963.jpg?v=1471515172)
Nechapu relativne nizke hodnoceni. Ja jsem byla velmi mile prekvapena. Kniha je ctiva, pribeh zajimavy a originalni. Hlavni postavy sympaticke. Jdu na dalsi dily a vrele doporucuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274391/vysmata-koza-aneb-prizrak-krasne-mo-VAR-274391.jpg?v=1449239205)
Byla to velice ujetá knížka a nevím jak některé věci vůbec mohla paní autorka vymyslet :) nicméně je velmi pohodová, originální a relaxační takže dávám plný počet, i když nemůžu říct,že bych se vyloženě řezala smíchy. Knížka je prostě moc fajn a někdy to stačí :)