katerina9455 komentáře u knih
Miluji knihy z afrického prostředí a tato kniha byla skvělá. Povídky se četly velmi dobře, rychle a především jsem se moc nasmála! :-)
Miluju Pána prstenů, mám ho přečteného dvakrát a poprvé to bylo náročné čtení, ale po druhé to bylo už skvělé a vychutnávala jsem si to. Po Hobitovi jsem šáhla až nyní a byla jsem překvapená jak se od Pána prstenů liší. Pán prstenů je napsán mnohem propracovaněji, také byl psán až po Hobitovi a byl už určen pro starší čtenáře, kdežto Hobit je opravdu krásnou fantasy knihou spíše pro děti. A dost mě překvapilo i to, jak se filmové zpracování liší. U Pána prstenů se Peter Jackson přece je mnohem více držel děje z knihy.
Nakonec abych to shrnula musím říct jen jedno MILUJI FANTASY A MILUJI TOLKIENA!!! :)
Mám ráda knihy s období druhé světové války a tato patří mezi nejlepší, co jsem doposud přečetla! Knihu jsem přečetla jedním dechem. Občas mě mrazilo a to znamená, že je kniha skvělá! Nejvíc se mi na knize líbí jak realisticky je líčená a autor se nebojí silných výrazů.
Povídky z jedné a druhé kapsy jsou moc příjemné a zábavné čtení. Kriminální případy v podání Čapka jsou moc moc fajn!
Štorcha jsem jako malá milovala a do dnes ho mám ráda. Lovce mamutů a Osadu Havranů jsem přečetla několikrát dokola! :) A to že je kniha plná obrázků od Buriana, tak to je další velké plus!
Knihu jsem přečetla kvůli povinné četbě, ale opravdu mě moc nebavila. Divadelní verze, kterou jsem viděla mě bavila mnohem víc :)
Krásná knížka, ale se smutným koncem... Bohužel reálný obraz té doby,
Knížka se skvěle četla díky deníkové formě! Nejvíc se mi líbí to jak Anne dospěla během té doby co psala deník na začátku a na konci je to úplně jiná dívka! :)
Některým dětem máma čte pohádky od Boženy Němcové, mně maminka četla už od malička Kytici. Do dnes je to moje nejoblíbenější básnická sbírka. A často si ji čtu znovu a znovu! Mezi mé nejoblíbenější balady patří: Svatební košile, Zlatý kolovrat a Lilie.
Můj vůbec nejoblíbenější díl Harryho. Vždy tento díl přečtu nejrychleji ze všech i přesto, že je obsáhlejší než ty předešlé! :))
Je to četba pro děti jak si mnozí mohou myslet, ale já prostě Harryho miluju a stále se k němu ráda vracím! Filmová verze také super, ale knižní podaní má přece jen něco do sebe! Harry Potter je oddechové čtení, které mě vždy přenese do kouzelného světa a jsem vždy nucena přečíst celou sérii naráz! Často mi pak trvá než se zase zadaptuji na realitu a jinou četbu :D
První díl je skvělý v tom, jak "obyčejný" chlapec objevuje nový svět, kamarády a poznává vlastně vůbec sám sebe, Bradavice a všechna kouzla...
Tohle není žánr, který obyčejně vyhledávám, ale knihy od Jane Austenové jsou jednou za čas skvělým počtením na relax a přenesení se do úplně jiné doby. Navíc ten jazyk, vyjadřování a vůbec prosazování ženského pohlaví to vše se mi na knihách Jane Austenové tak líbí! Ráda prožívám pocity s hlavními hrdinkami a knihu Pýcha a předsudek jsem přečetla jedním dechem stejně jako Rozum a cit! Musím se přiznat, že i filmovou verzi této knihy jsem viděla nesčetněkrát :D