Kathii Kathii komentáře u knih

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Grandiózní!!! Bude se mi stýskat...ještě by to chtělo tak 10 dílů a každý na 700 stran minimálně. Víc rozepsat život v Bradavicích, život studentů, vztahy, škola, famfrpál...celý HP svět má obrovský potenciál:D to se do sedmi dílů prostě nevejde :D

05.05.2021 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Klasika

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Oddechovka, která pobaví. Příjemné rozptýlení na mateřské. Doporučuji

26.02.2019 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Škoda, že jsem začala číst HP až skoro ve třiceti, ale i tak pořád perfektní! :)

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Určitě velký přínos do literárního světa, nicméně jsem ráda, že mám přečteno!
Pochmurný děj, úzkost,nespravedlnost, křivda, sobectví, hněv a pomsta v kabátu lásky.

29.02.2024 3 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Závěr mi vyrazil dech. Nemohla jsem kvůli tomu spát a pořád si děj přemítala znovu a znovu. Napínavé od začátku do konce.

17.11.2018 4 z 5

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

(SPOILER) Příjemná kniha, čtivá. Autorku mám ráda a líbí se mi, že tady zajela až na hlubinu duše. Za mě zatím nejvíc procítěná kniha. Jediné co mi nesedlo byli ti psi. Tohle bych asi nepřežila, kdyby mi někdo strčil psa ve stylu na a starej se. Jsem ten typ člověka co si psa nikdy dobrovolně nepořídí a po přečtení knihy tím tuplem ne.

03.10.2024 4 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Zatím nejlepší díl! :)

14.04.2021 5 z 5

Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády Holly Martin

(SPOILER) SPOILER
Miluji romantické knihy i filmy, bohužel tato kniha mě šíleně nudila. Omlouvám se všem, kterým touto recenzí pohnu žlučí...
Úvod normálka bez problémů, střed naprostá katastrofa a závěr jsem vůbec nechápala a říkala jsem si PROČ!?
Možná jsem těch romantických knih nečetla mnoho, nebo mám velké nároky na tento žánr obecně...upřímně, myslela jsem si, že kniha patří k "Béčkové romanťárně" (autorku jsem doposud neznala), hodnocení 80 % mě dost překvapilo.
Vysvětlím...
Šíleně mě iritovalo, jak autorka na každé druhé stránce připomínala, že Clover i Angel nechtějí vážný vztah, dokonce takovým způsobem, že jsem chtěla knihu rozčilením odhodit. Chybějící děj, pořád se řešilo to samé...Clover se zamilovala do expartnera, který ji zradil, zranil a vyhrožoval (žádné drama kolem toho, bylo to tam pouze vysvětlené, co se tenkrát stalo) a ona se bojí (a myslí si), že nedokáže navázat další vážný vztah.
Chápu, že hlavní hrdinka má problém, ale ty její úvahy byly slabě pojaté a stále na jedno brdo. Autorka to mohla lépe rozvinout nebo se alespoň pořád neopakovat. Celé to bylo v podstatě o tomhle a to je na 244 stran prostě slabé.
A ten závěr, kdy k ní Angel přijede a vyzná jí lásku..."Miluji Tě" asi 5x
Po čemž ona celou dobu touží a neřekla mu, že to s ním myslí vážně, protože si myslela, že on to s ní vážně nemyslí- nechápu jak na to ta hrdinka přišla, páč z jeho chování by i blbce trklo, že to s ní myslí vážně...no a když on jí konečně řekne, co chce od něj slyšet, tak dělá Zagorku a opět autorka vytáhne větu "nevím jestli budu někdy schopná navázat vztah", a to předtím brečela před ségrama, že ho miluje atd...
To bylo tak do očí bijící, až to svou absurditou zabilo veškerou romantiku o kterou se autorka pokoušela.

06.01.2024 2 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Čtivé.

01.03.2021 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

4 zatím nejlepší, uvidíme co nabídnou další díly.

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Příjemné počteníčko!????

13.03.2019 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Pobaví, ale první díl zatím vede na plné čáře.

28.02.2019 4 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Sci-fi není zrovna můj oblíbený žánr, ale kniha mě svým dějem překvapila. Někdy možná trochu zbytečně vulgární, ale to je věc názorů a k hrdince to dle charakteru sedí.

12.12.2018 4 z 5

Zkrátka se zamilujte Zkrátka se zamilujte Ali Berg

Příjemné oddechové čtení. Děj poutavý, ale už na začátku víte jak to dopadne. S tím blokem zajímavá myšlenka, to se mi líbilo moc, bez toho by to bylo nemastné neslané.

09.10.2020 3 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Pro mě jedna z nejlepších knih! :)

15.03.2019 5 z 5