kathla | Komentáře u knih | Databáze knih

kathla kathla komentáře u knih

Nemísta Nemísta Silvie Šeborová

Kniha dle mých očekávání s odkazem na spoustu míst v Brně, doplněné informacemi a fotografiemi, u všech i GPS souřadnice pro lepší nalezení. Některé lokality vhodné navštívit v zimě jiné v létě. Pokud jste brňáci, máte i blízko k urbexu a rádi poznáte Brno i z jiného úhlu, doporučuji. Člověk chodí kolem historie a ani o tom neví :)

28.01.2025 4.5 z 5

Skleněné domy Skleněné domy Louise Penny

Má prvotina od autorky - že to je už 13.díl ze série jsem zprvu netušila a díky tomu bylo horší se orientovat v množství postav... musí se to číst bez pauz. Trochu mi vadilo neustále omývání téhož - nevyřčené obavy Gamache, co nastane, až se stane, jaké to bude mít důsledky... bylo jich celkem dost a přišly mi nadbytečné. Jinak jako detektivka to bylo velmi povedené :)

17.08.2024 4 z 5

Hubert & Hugo 3 Hubert & Hugo 3 Nikkarin (p)

Paráda, jako vždy, kvalita zůstává stejná a příběhy baví i dospělé. Navíc titul podepsaný a s kresbou od autora, co víc si přát :-)

11.04.2024 4 z 5

Trofej Trofej Darby Kane (p)

Poněkud rozvláčné dílo, do kterého jsem se ne a ne začíst. Až v poslední čtvrtině mne to vtáhlo a nakonec i dost překvapilo, jak se děj vyvinul.

11.04.2024 3 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Spíš slabší kus od této autorky, neb se mi téměř nestává, abych knihu odložila i na vícero dní, což se mi u této dělo. Námět zajímavý, ale něco tomu chybělo. Druhá půlka už svižnější, ale nic až tak překvapivého se v ní neudálo, co by se nedalo předem odhadnout. PS: Věty ve francouzštině naprosto nadbytečné...

22.11.2023 3 z 5

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Prostě průměrné...Prostředí bylo zajímavé, nicméně hrdince šlo vše tak na ruku, ač vše řešila bez rozmyslu, nepřipravená a bez výbavy, že už to nebylo uvěřitelné a tím to ztrácí na bodech.

27.03.2022 3 z 5

Lady Susan Lady Susan Jane Austen

Bylo to slabší dílko... Forma dopisů byla zajímavá, nicméně to celé díky tomu nemělo jakousi hloubku, chyběly mi dialogy - v nich je více citů, prožitků. Navíc hrdinka nesympatická manipulátorka. Ke knize se již nevrátím.

29.09.2020 2 z 5

Mansfieldské panství Mansfieldské panství Jane Austen

Poměrně dlouhý román, ale krásně se mi četl, moc mne bavil. Ke konci jsem začala pochybovat, jak se to celé vyvine a tak jsem byla fakt na vážkách. Líbilo se mi i závěrečné nastínění co se dělo dál s postavami, které prošly dějem, vše bylo dořešeno, takže spokojenost!

12.08.2020 4 z 5

Rudá volavka Rudá volavka Jason Matthews

Má první kniha se špiónskou tématikou. Chtěla jsem vidět film, ale nepovedlo se a náhodou se mi do ruk dostala kniha. Ta byla zajímavá a čtivá, ale za srdce mne to nechytlo. Popravdě věřím, že film by se mi líbil víc (dle ukázek). Je to asi jako číst bondovky...

13.04.2020 3 z 5

Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Přečteno jedním dechem. Opět pecka! Sice mne překvapilo hodně postav - to jsem si je raději vypsala na "tahák" abych se v tom neztrácela - nicméně čtivé, krásný námět, na konci nechybělo překvapení. Já ten styl prostě miluji! Těm postavám úplně přeji, aby to dobře dopadlo a nakonec, jako vždy, maličkost, co vše fatálně obrátí...

07.01.2020 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Některé povídky byly skvělé, jiné průměrné... Každopádně jsem ráda, že jsem si tuto klasiku přečetla. Jazyk byl srozumitelný, četlo se to samo :-)

08.11.2019 4 z 5

Velký závod Velký závod Pavel Čech

První díl ze série o Rychlé Veverce a líbil se mi nejvíc. Je to fakt pěkně nápadité.

25.05.2019 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Zajímavá kniha o tom, že nic není černobílé... četla jsem to jedním dechem, až od půlky to dostalo ale spád a epilog - tak ten byl vyloženě bohatý na děj, že jsem některé pasáže musela číst 2x :)

24.08.2018 4 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Kniha mne trochu zklamala, slibovala jsem si od ní víc a už se k ní nevrátím. Sice je čtivá, ale obsahuje pasáže, které byly tak "nechutné"... asi aby kniha prostě šokovala, ale na mne to účinkovalo přesně obráceně a byla jsem znechucená :-/

03.04.2018 3 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Opět přečteno jedním dechem... tento styl psaní mi prostě vyhovuje, napínavé, člověk přemýšlí nad spoustou možností "jak to tedy bylo", aby byl na konci opět překvapen. Samotné rozuzlení v závěru prostě nemá chybu, nejenom v tomto titulu.

22.03.2018 5 z 5

Duchovládnice Duchovládnice Petr Kopl

Další pecka, u které se od srdce zasměje i dospělý. Sem tam narážky děti ani nechápou neb je to určeno spíše starším, každopádně příběhy originální, vtipy vypointované. Skvělé! Těším se na další díl a doporučuji doplnit teenagerům (nebo sobě?) knihovnicku :)

01.04.2023 5 z 5

Mělas to vědět Mělas to vědět Jean Hanff Korelitz

Za mne opravdu příjemné překvapení! Zpočátku pomalejší rozjezd, co mne místy vytáčel, nicméně následně se to pěkně začalo rozmotávat. Kniha mi přijde velmi zdařilá a čtivá, nejspíš si ji i koupím a přečtu další od autorky. Nenechte se odradit začátkem! :)

11.01.2023 4 z 5

Doktore, to se teda povedlo! Doktore, to se teda povedlo! Patrick Taylor

2-3 stránkové povídky, které vykouzlí maximálně lehký úsměv na tváři. Nezaujalo, a tak jsme knihu odložila nedočtenou. Vadí mi, že kapitoly nejsou delší, že se nelze do knihy začíst a ponořit. Tento styl mi prostě nevyhovuje.

28.12.2022 1 z 5

Volání kočičiny Volání kočičiny Dav Pilkey

Dle hodnocení (i ostatních dílů) jsem si myslela, že to bude teda o dost lepší kvalita. Nicméně dcera (10) je ale nadšená... Existují kvalitnější a vtipnější komiksy pro děti, co nám přišly pod ruku, a pobaví se nad nimi i dospělí. Toto byl takový jednoduchý "humor", nic moc extra promyšleného do hloubky. Věřím, že začínající čtenáře (7-8 let) to ale osloví :)

08.08.2022 2 z 5

Lesná - 50 let sídliště Lesná - 50 let sídliště Veronika Valentová

Publikace obsahuje řadu příspěvků, které se místy i obsahově překrývají, nicméně s tím se musí počítat. Každopádně jsem tu našla zajímavé informace ohledně přestavby centra Obzor, co jí předcházelo - diskuze, návrhy,
zasah občanů... Oceňuji i množství starších fotografií a komplexní výčet uměleckých děl. Pokud mohu srovnat, tak o něco lepší je novější publikace "Brněnský fenomén Lesná", která je uspořádána do kapitol a poskytuje více informací.

04.05.2022 4 z 5