katka134 katka134 komentáře u knih

Případy doktora Dvořáka Případy doktora Dvořáka Jan Cimický

Zajímavé příběhy z psychiatrického oddělení. Nebylo marné se dozvědět co prožívá, na co myslí oběť i pachatel.
Pan doktor Cimický moc hezky píše.

05.12.2019 4 z 5

Oddychový čas Oddychový čas Jan Cimický

Působivý kriminální příběh. Myslím, že se zoufalý otec i doktor Dvořák zachovali správně. Asi bych jednala podobně.

02.12.2019 5 z 5

Vražedná past Vražedná past Jan Cimický

Skvělý kriminální příběh. Hlavního aktéra mi bylo líto. Nechtěla bych zažít takovou bezmoc a beznaděj jako on. Přesto to bylo hezké akční čtení.

28.11.2019 5 z 5

Křižovatky Křižovatky Jan Cimický

Pěkně napsaná detektivka. Postavy a jejich myšlenky skvěle propracované. Pro mě zážitek a milé překvapení.

22.11.2019 5 z 5

Přírodní divy světa Přírodní divy světa Joyce Robins

Krásná kniha o zajímavých místech. V zimním období, stránky plné slunce příjemně zahřály.

20.11.2019 5 z 5

Zbraně Zbraně Ed McBain

Dobrá mcbainovka. I když byl hlavní hrdina prevít, tak měl moje malé sympatie. Asi díky skvělému autorovi. Druhá polovina příběhu byla obzvlášť super.

19.11.2019 4 z 5

Horoucí láska Horoucí láska Robert Merle

I v páté části zůstává Petr svůj. Jindřich Navarský se stal konečně králem.
Králem, který:
„žádal slovy laskavými- káral s mírností- odpouštěl s milostivostí- chválil jemně"
Některé části mě nudily, ale určitě si přečtu pokračování. Chvíli si ovšem od archaismů musím odpočinout.

16.11.2019 4 z 5

Kvadratura pomsty Kvadratura pomsty Pierre Aspeslag

Zajímavá detektivka bez krve o rafinované pomstě, která mohla vyjít. Na konci detektiv dojde k překvapivému odhalení, ale jeho část si musí nechat pro sebe.

10.11.2019 4 z 5

Otrávený pohár / Smrt mučednice Otrávený pohár / Smrt mučednice Vlastimil Vondruška

Dva dobré detektivní příběhy. První byl o trochu zajímavější. Důmyslné vraždy, které Adam opět vyřešil.

05.11.2019 4 z 5

Medvěd Medvěd Anton Pavlovič Čechov

Úsměvná kratičká komedie, při které si představujete filmové zpracování se skvělým panem Werichem a paní Zázvorkovou.

03.11.2019 4 z 5

Drahomíra: Důstojná sokyně kněžny Ludmily Drahomíra: Důstojná sokyně kněžny Ludmily Oldřiška Ciprová

Příjemný romantický příběh z dávné doby. Po historické stránce to bylo také fajn čtení.

01.11.2019 4 z 5

Baroni z Větrova Baroni z Větrova Jiří Hanibal

Mám romány pana spisovatele ráda, ale tento se mi moc nelíbil. Trochu páté přes deváté. A v druhé polovině to byl spíš milostný příběh, než příběh z doby temna. Ale epilog byl skvělý.

30.10.2019 3 z 5

Neodolatelné krémové moučníky Neodolatelné krémové moučníky Alena Doležalová

Skutečně neodolatelné moučníky. Na fotkách vypadají lákavě. Ale výroba některých z nich, je určitě jen pro trpělivé a zručné kuchařky.

22.10.2019 4 z 5

Co dělat, aby nám bylo hezky Co dělat, aby nám bylo hezky Jana Hochmannová

Zajímavá knížka o pozitivním myšlení. Každý by se měl jednou denně zastavit a nemyslet vůbec na NIC, jen vnímat sebe a detaily přírody , které běžně nevnímáme. Jenže....pořád všichni spěcháme a nemáme "na takové hlouposti" čas.

21.10.2019 4 z 5

Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě Magdalena Wagnerová

Hezky zpracovaná knížka o zříceninách, které zdobí naši krajinu. Popisuje skutečnou historii původních hradů i úsměvné pověsti.

20.10.2019 5 z 5

Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

K této knížce se moc ráda vracím, i když je příběh strašně smutný a beznadějný.
Není z našeho století, ale bude přitahovat čtenáře i ve století příštím.

08.10.2019 5 z 5

Králové ve stínu Králové ve stínu Zdeněk Grmolec

Slušný román, po historické stránce bylo vše jak má být, ale jinak mi přišel obsah strohý a neosobní.

07.10.2019 3 z 5

Konkláve Konkláve Robert Harris

Skvělý román, čtivě napsaný. Pohlédnout za zavřené dveře konkláve bylo moc zajímavé. Kardinál Lomeli mi byl dost sympatický.

29.09.2019 5 z 5

Odkaz královny Nefertiiti Odkaz královny Nefertiiti Jerzy Glowacki

Dobrá dovolenková detektivka. Napínavá tak, že ji nechcete odložit.

10.09.2019 4 z 5

Vila na Sadové Vila na Sadové Richard Sklář

Příběh mě chytil až v polovině. Ano,děj byl zdlouhavý a podrobný. Jenže byl vyprávěný téměř minutu po minutě a kdyby se hrdinka Bo nebyla za pět dní ani jednou vyčůrat, to by bylo podezřelé. Díky čtenářské výzvě jsem si přečetla super českou bondovku.

09.09.2019 5 z 5