katka134 katka134 komentáře u knih

Casanova a jeho utajená žena Casanova a jeho utajená žena Barbara Lynn-Davis

Tak to bylo opravdu nádherné čtení s dojemným koncem. Dlouho na tento příběh budu vzpomínat. Stojí za přečtení.

26.08.2019 5 z 5

Vladař na scéně Vladař na scéně Robert Merle

Ve čtvrtém pokračování ságy nám autor přiblížil krále Jindřicha III., oblíbeného syna Kateřiny Medičejské.
A Petr je stále stejný. Miluje Alizon i svou ženu Angelinu.
"Byl jsem dojat její krásou, jejím pohnutím a naší vzájemnou láskou, kterou léta nebyla otupila."

19.08.2019 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

V uvozovkách krásný příběh dvou lidí kteří přežili koncentrák a pak prožili šťastné manželství. Pravda že byl místy neuvěřitelný a snad odlehčený. Ale kdo by chtěl na každé stránce číst o střílení do týla, plynových komorách, o plačících dětech odtrhávaných od maminky......ja tedy ne.
Prostě trochu lásky a doufání v největší hrůze hrůz.

12.08.2019 4 z 5

Úděl královský Úděl královský Jiří Hanibal

Krásný čtivý román o dobrém králi Václavovi. Díky panu spisovateli jsem se dozvěděla, podle koho se jmenuje Vlašský dvůr v Kutné Hoře. Jako děti jsme si myslely, že je to podle oříšků nebo salátu.

30.07.2019 5 z 5

Královna Kateřina Královna Kateřina Eleanor Alice Burford Hibbert

Celá trilogie je krásně napsaná, jak jinak, když je od Jean Plaidy. Kateřinu jsem v prvním díle litovala, ale pak jsem ji nenáviděla. Ke svým dětem se chovala příšerně, ale i k ostatním, kdo ji stáli v cestě k moci.

28.07.2019

Anna Boleynová – Králova posedlost Anna Boleynová – Králova posedlost Alison Weir

Krásně napsaný román. Spisovatelka je prostě skvělá. Popis popravy je uchvatný. O Jindřichovi VIII. jsem četla už hodně, ale nikdy ho nepochopím.

24.07.2019 4 z 5

Tajemství Prokopa Velikého Tajemství Prokopa Velikého Jiří Dobrylovský

Zajímavý historický román. Jeho děj je celý o problematice víry a církve. Autor poukázal na to, že se v dávné minulosti stalo něco, co učinilo s Čechů nejateističtější národ Evropy.

18.07.2019 4 z 5

Jmenuju se Tomáš Jmenuju se Tomáš Ota Kars

Milá knížka o klukovi, na kterého " se můžeme spolehnout " , že nás několikrát v roce navštíví skrze televizní obrazovku a potěší nás.

16.07.2019 4 z 5

Bezpečí za mřížemi Bezpečí za mřížemi Robert Kirkman

"U zombií alespoň víte, na čem jste a co od nich můžete čekat. U lidí to nevíte nikdy".......na tom něco bude.

27.06.2019 4 z 5

Míle a míle Míle a míle Robert Kirkman

"Ve světě, jemuž vládnou mrtví, teď musíme konečně začít žít "

27.06.2019 4 z 5

Důstojník a špeh Důstojník a špeh Robert Harris

Úžasný skvělý román. V předešlých komentářích je napsáno vše. Nemám co dodat.
Kdybych mohla, tak jsem knihu vůbec neodkládala.

25.06.2019 5 z 5

Mississippské povídky Mississippské povídky John Grisham

Povídky se dobře četly, v podstatě všechny měly smutný námět, ale některé konce byly úsměvné. Asi nejvíc se mi líbila povídka Klidný přístav

16.06.2019 4 z 5

Mé dobré město Paříž Mé dobré město Paříž Robert Merle

Z počátku jsem se s Petrem dost nudila, naštěstí vstoupil na scénu sympatický Quéribus a král Navarský. Šťastné setkání na Mespechu bylo dojemné. A co říct k Bartolomějské noci? Královna matka to vymyslí, svého nebohého syna donutí kývnout a lid Paříže jde bez zábran do toho krveprolití.
Úryvek:

"Dej Bůh, aby všichni obyvatelé tohoto slzavého údolí jednoho dne pochopili, že horlivost ve víře bez lásky k bližnímu je toliko zhoubou duše!

14.06.2019 5 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Tak to byla hodně emotivní knížka. Příběh smutný a beznadějný.
A konec?......husí kůže a slzy na krajíčku.

27.05.2019 5 z 5

Jičínské pole mrtvých Jičínské pole mrtvých Vlastimil Vondruška

Historická detektivka z Českého ráje, místy trochu překombinovaná a samotné chycení pachatele odbyté pár větami.

19.05.2019 3 z 5

Jáchymovští démoni Jáchymovští démoni Vlastimil Vondruška

Celkem dobrá historická detektivka z hornického prostředí. Pan Vondruška nezklame.

16.05.2019 3 z 5

100 divů světa 100 divů světa Monika Srnková

Krásné obrázky nádherných míst lákají hned k cestování

16.05.2019 5 z 5

V rozpuku mládí V rozpuku mládí Robert Merle

První díl mě nadchnul, druhý trochu zklamal. Čekala jsem více poznatků ze studia medicíny a né tolik milování. I když nic proti....Těším se na pokračování v Paříži.

12.05.2019 4 z 5

Černý cukr Černý cukr Miguel Bonnefoy

Krásný překvapující příběh. Zdánlivě jednoduchý, ale zato k většímu zamyšlení . Na konci až zamrazí.

07.05.2019 5 z 5

Série C-L Série C-L Eduard Fiker

Dobrá česká detektivka. Zločinec měl dobrý plán úniku- takový americký, ale díky postřehu policisty mu nevyšel.

02.05.2019 4 z 5