katka134 | Komentáře u knih | Databáze knih

katka134 katka134 komentáře u knih

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Neobvyklý a příjemně osvěžující začátek detektivky.
Josie zažila hodně dramatické a mokré chvíle.
Rozuzlení jsem čekala jiné, ale i tak jsem si čtení užila.

11.03.2025 4 z 5

Šest rakví Šest rakví Angela Marsons

Jak jinak, další skvělá detektivka s Kim a jejim týmem. Hlavní případ byl napínavý, ale linie týkající se osobně Kim a samotný závěr byl famózní.

01.03.2025 4.5 z 5

Safari od rovníku k pólu Safari od rovníku k pólu James Parry

Kniha je zajímavá působivými fotografiemi zvířat i podrobným popisem jejich života v divočině.
Autor v knize poukazuje i na to, že je třeba chránit úžasný přírodní život na planetě.

27.02.2025 4.5 z 5

Rytíř zeleného kříže Rytíř zeleného kříže František Kalenda

Knížka se moc hezky četla. Setkání s malomocnými bylo zajímavé, ale vrahovy důvody k zabíjení byly podivné.
Těším se na další Mikulášovo vyšetřování.

25.02.2025 4.5 z 5

Nenávist Nenávist Bernard Minier

Autor nezklamal. Oba případy byly napínavé a jejich prolínání vyžadovalo při čtení dost soustředění.
Místo děje i zvolená oblast Španělska byla příjemnou změnou.

17.02.2025 4.5 z 5

Domácí zahrádka - polopatě Domácí zahrádka - polopatě Roman Pavela

Pěkná knížka, ve které pan Pavela ukazuje, že například salát nebo mrkev lze pěstovat v truhlíků na balkoně.
Jeho praktické rady určitě využije každý zahrádkář.

16.02.2025 5 z 5

Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Výborná historická detektivka bravurně načtená panem Brouskem.
Zážitek z knihy mám skvělý, i když detailní popisy, jak se rozkládá lidské tělo po smrti, byly dechberoucí.

03.02.2025 5 z 5

Pozorovatel smrti Pozorovatel smrti Chris Carter

Třináctá Carterovka trošku jiná, méně brutality v přímém přenosu, zato scény z pitevny byly absolutně nejlepší.
Pachatel se drží zásady „oko za oko – zub za zub“.

13.01.2025 5 z 5

Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského Jaroslava Černá

Hezká, ale smutná knižka, protože bratři Lucemburkové si v manželstvích prožili nehezké chvíle.

05.01.2025 3.5 z 5

Adléta Arpádovna - Mezi láskou a spravedlností Adléta Arpádovna - Mezi láskou a spravedlností Oldřiška Ciprová

Hezké čtení. K mé radosti v knize převládala historie nad romantikou.
Adléta se Soběslavem byli skvělí pátrači po zločinci.
A věřím, že si spolu rozuměli po celý život.

31.12.2024 5 z 5

Ohnivá královna - bouřlivá vášeň císaře Zikmunda Ohnivá královna - bouřlivá vášeň císaře Zikmunda Jaroslava Černá

Příjemné odpočinkové čtení. Barbora je často všude popisovaná jako vášnivá nevěrnice. Mě je sympatická její ctiźádost, její zájem o alchymii i postoj k tehdejší církvi.

21.12.2024 4 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Helen Fields

Poslouchala jsem audioknihu a diky skvělému přednesu byla temnota na ostrově Mull autentická.
A překvapivý konec to tajemno umocnil.

14.12.2024 4 z 5

Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš Oldřiška Ciprová

Čtivý příběh, ve kterém historické postavy ožívají a touží po lásce, štěstí a někteří i po moci.

09.12.2024 4 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

Pro mě byl tento pátý díl nejlepším ze série. I když kvůli figurujicím maličkým dětem byl hodně smutný.
Trochu to pokazilo předvánoční čas.
Ale těšme se na další případy a vývoj sympatických postav.

07.12.2024 5 z 5

Karel IV. - Vzpoura vévodů Karel IV. - Vzpoura vévodů Jaromír Jindra

V této části Lucemburské ságy jsou převážně popisovány rodinné záležitosti hlavních hrdinů, včetně krále Karla.
Audiokniha se hezky poslouchala.

29.11.2024 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Hodně napínavý případ s koncem, který slibuje zajímavé pokračování. Poe a Tilly jsou moc sympatičtí.

24.11.2024 4 z 5

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Hezky napsaný příběh. Dobré propojení dějových linek. Ta z válečné doby byla ovšem smutná. Tak jako většina příběhů z války.

„Freddie, řekni mi, co se stalo.“
„Ne, neodvezli ho,“ zašeptal a Elodie si uvědomila, že život někdy přináší horší věci, než jakých se nejvíc obáváte. A v té chvíli se v ní cosi navždy změnilo.
„Řekni to, Freddie!“
„Je mrtvý.“

06.11.2024 5 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Tak tento případ byl takový vlažný bez velkého napětí, ale odhalení bylo originální.

Robert v dopise na konci knihy slibuje, že se máme do budoucna na co těšit.

04.11.2024 4 z 5

Zemřela jako Sadie Zemřela jako Sadie Ed McBain

Tentokrát jednoduchý případ, ve kterém nechal autor prožít Carellu vzrušující předvánoční večer a Klingovi zamotal hlavu.

02.11.2024 4 z 5

Smrt ve stříbrné zbroji Smrt ve stříbrné zbroji Otomar Dvořák

Čtivá kniha o nešťastném osudu mladého Ludvíka.
Vzpomínám, jak před lety hodina dějepisu o něm, zaujala skoro všechny.

31.10.2024 5 z 5