katka134 katka134 komentáře u knih

Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského Dvě Markéty: Nenávist a láska Jana Jindřicha Lucemburského Jaroslava Černá

Hezká, ale smutná knižka, protože bratři Lucemburkové si v manželstvích prožili nehezké chvíle.

05.01.2025 3.5 z 5

Adléta Arpádovna - Mezi láskou a spravedlností Adléta Arpádovna - Mezi láskou a spravedlností Oldřiška Ciprová

Hezké čtení. K mé radosti v knize převládala historie nad romantikou.
Adléta se Soběslavem byli skvělí pátrači po zločinci.
A věřím, že si spolu rozuměli po celý život.

31.12.2024 5 z 5

Ohnivá královna - bouřlivá vášeň císaře Zikmunda Ohnivá královna - bouřlivá vášeň císaře Zikmunda Jaroslava Černá

Příjemné odpočinkové čtení. Barbora je často všude popisovaná jako vášnivá nevěrnice. Mě je sympatická její ctiźádost, její zájem o alchymii i postoj k tehdejší církvi.

21.12.2024 4 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Helen Fields

Poslouchala jsem audioknihu a diky skvělému přednesu byla temnota na ostrově Mull autentická.
A překvapivý konec to tajemno umocnil.

14.12.2024 4 z 5

Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš Guta Habsburská - slabý král, mladá královna a mocný Záviš Oldřiška Ciprová

Čtivý příběh, ve kterém historické postavy ožívají a touží po lásce, štěstí a někteří i po moci.

09.12.2024 4 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

Pro mě byl tento pátý díl nejlepším ze série. I když kvůli figurujicím maličkým dětem byl hodně smutný.
Trochu to pokazilo předvánoční čas.
Ale těšme se na další případy a vývoj sympatických postav.

07.12.2024 5 z 5

Karel IV. - Vzpoura vévodů Karel IV. - Vzpoura vévodů Jaromír Jindra

V této části Lucemburské ságy jsou převážně popisovány rodinné záležitosti hlavních hrdinů, včetně krále Karla.
Audiokniha se hezky poslouchala.

29.11.2024 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Hodně napínavý případ s koncem, který slibuje zajímavé pokračování. Poe a Tilly jsou moc sympatičtí.

24.11.2024 4 z 5

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Hezky napsaný příběh. Dobré propojení dějových linek. Ta z válečné doby byla ovšem smutná. Tak jako většina příběhů z války.

„Freddie, řekni mi, co se stalo.“
„Ne, neodvezli ho,“ zašeptal a Elodie si uvědomila, že život někdy přináší horší věci, než jakých se nejvíc obáváte. A v té chvíli se v ní cosi navždy změnilo.
„Řekni to, Freddie!“
„Je mrtvý.“

06.11.2024 5 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Tak tento případ byl takový vlažný bez velkého napětí, ale odhalení bylo originální.

Robert v dopise na konci knihy slibuje, že se máme do budoucna na co těšit.

04.11.2024 4 z 5

Zemřela jako Sadie Zemřela jako Sadie Ed McBain

Tentokrát jednoduchý případ, ve kterém nechal autor prožít Carellu vzrušující předvánoční večer a Klingovi zamotal hlavu.

02.11.2024 4 z 5

Smrt ve stříbrné zbroji Smrt ve stříbrné zbroji Otomar Dvořák

Čtivá kniha o nešťastném osudu mladého Ludvíka.
Vzpomínám, jak před lety hodina dějepisu o něm, zaujala skoro všechny.

31.10.2024 5 z 5

Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Únos urozené panny – Břetislav a Jitka Oldřiška Ciprová

Příjemné odpočinkové čtení. Romantický příběh s nádechem historie a malou detektivní zápletkou.

17.10.2024 4 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Další Madisonin kriminální případ byl pořádně zamotaný, odhalení šokující a závěr moc hezký.

15.10.2024 4 z 5

Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Zajímavé a napínavé.
Pro Madison to byl určitě naročný případ. I Natae se jistě zapotil. A Brody si to užíval.
Těším se na další díl.

09.10.2024 4 z 5

Všichni do jednoho Všichni do jednoho Ed McBain

Několik případů najednou, spousta detektivů, byl to docela chaos.
Mayerovo setkání s duchy bylo originální.

08.10.2024

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Opět skvělé čtení. Krásné vesnické prostředí, koně a mílí obyvatelé, kteří jsou ovšem všichni potencionální vrazi. Detektivové byli v pozadí, ale vůbec to nevadilo.

04.10.2024 5 z 5

Léčebna Léčebna Helen Fields

Skvělé čtení. Já jsem si, oproti Connie a Baardovi, tenhle pobyt v Léčebně báječně užila.

15.09.2024 5 z 5

Jako stín Jako stín Helen Fields

Paráda. Napínavé a mrazivé až do konce.
Příjemná změna, sledovat práci
sympatické forenzní psycholožky Connie.
Vrahova vzácná duševní
porucha je hodně zvláštní, ale
možná.

08.09.2024 5 z 5

Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Děj byl napínavě zamotaný, ale když myslím na mé oblíbené série a vyšetřovatele a mám hodnotit spravedlivě, dávám průměr.
Jenže mě zajímá, jak se budou
vyvíjet vztahy a kariéra Madison, tak zkusím třetí díl.

04.09.2024 3 z 5