katka134 komentáře u knih
Hezká, ale smutná knižka, protože bratři Lucemburkové si v manželstvích prožili nehezké chvíle.
Hezké čtení. K mé radosti v knize převládala historie nad romantikou.
Adléta se Soběslavem byli skvělí pátrači po zločinci.
A věřím, že si spolu rozuměli po celý život.
Příjemné odpočinkové čtení. Barbora je často všude popisovaná jako vášnivá nevěrnice. Mě je sympatická její ctiźádost, její zájem o alchymii i postoj k tehdejší církvi.
Poslouchala jsem audioknihu a diky skvělému přednesu byla temnota na ostrově Mull autentická.
A překvapivý konec to tajemno umocnil.
Čtivý příběh, ve kterém historické postavy ožívají a touží po lásce, štěstí a někteří i po moci.
Pro mě byl tento pátý díl nejlepším ze série. I když kvůli figurujicím maličkým dětem byl hodně smutný.
Trochu to pokazilo předvánoční čas.
Ale těšme se na další případy a vývoj sympatických postav.
V této části Lucemburské ságy jsou převážně popisovány rodinné záležitosti hlavních hrdinů, včetně krále Karla.
Audiokniha se hezky poslouchala.
Hodně napínavý případ s koncem, který slibuje zajímavé pokračování. Poe a Tilly jsou moc sympatičtí.
Hezky napsaný příběh. Dobré propojení dějových linek. Ta z válečné doby byla ovšem smutná. Tak jako většina příběhů z války.
„Freddie, řekni mi, co se stalo.“
„Ne, neodvezli ho,“ zašeptal a Elodie si uvědomila, že život někdy přináší horší věci, než jakých se nejvíc obáváte. A v té chvíli se v ní cosi navždy změnilo.
„Řekni to, Freddie!“
„Je mrtvý.“
Tak tento případ byl takový vlažný bez velkého napětí, ale odhalení bylo originální.
Robert v dopise na konci knihy slibuje, že se máme do budoucna na co těšit.
Tentokrát jednoduchý případ, ve kterém nechal autor prožít Carellu vzrušující předvánoční večer a Klingovi zamotal hlavu.
Čtivá kniha o nešťastném osudu mladého Ludvíka.
Vzpomínám, jak před lety hodina dějepisu o něm, zaujala skoro všechny.
Příjemné odpočinkové čtení. Romantický příběh s nádechem historie a malou detektivní zápletkou.
Další Madisonin kriminální případ byl pořádně zamotaný, odhalení šokující a závěr moc hezký.
Zajímavé a napínavé.
Pro Madison to byl určitě naročný případ. I Natae se jistě zapotil. A Brody si to užíval.
Těším se na další díl.
Několik případů najednou, spousta detektivů, byl to docela chaos.
Mayerovo setkání s duchy bylo originální.
Opět skvělé čtení. Krásné vesnické prostředí, koně a mílí obyvatelé, kteří jsou ovšem všichni potencionální vrazi. Detektivové byli v pozadí, ale vůbec to nevadilo.
Skvělé čtení. Já jsem si, oproti Connie a Baardovi, tenhle pobyt v Léčebně báječně užila.
Paráda. Napínavé a mrazivé až do konce.
Příjemná změna, sledovat práci
sympatické forenzní psycholožky Connie.
Vrahova vzácná duševní
porucha je hodně zvláštní, ale
možná.
Děj byl napínavě zamotaný, ale když myslím na mé oblíbené série a vyšetřovatele a mám hodnotit spravedlivě, dávám průměr.
Jenže mě zajímá, jak se budou
vyvíjet vztahy a kariéra Madison, tak zkusím třetí díl.