Katrinreading Katrinreading komentáře u knih

Gambit Gambit Rex Stout

Zajímavé a napínavé.

20.11.2020 5 z 5

Dravec Dravec Marek Epstein

Tenhle spisovatel ví, co je spád. Kniha se četla sama.

06.06.2024 5 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Líbila se mi anotace, ale děj trochu pokulhávalo, nebylo to pro mě tak strhující, jak jsem očekávala podle autorčiných předešlých knih. Nicméně vidím, že jsem jedna z mála, takže určitě nechci nikoho zrazovat od přečtení.
ano velký klad vidím postavu farářky, jejíž přemýšlení bylo pozoruhodné, stejně jako kroky, které podnikala. Zamyšlení o víře mi byla blízká a souzněla jsem s nimi.

22.04.2024 2 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Rozhodně to bylo čtivé a místy i napínavé. Moje srdcovka to ale nebude.

14.11.2023 2 z 5

Egyptologové Egyptologové Kingsley Amis

jééé, to bylo tak vtipné a neotřelé, že jsem knihu koupila všem svým kamarádům. Skvěle napsáno!

Země divů Země divů Zoje Stage

Asi jsem divná, ale nechápu to nízké hodnocení. anom, anotace je trochu zavádějící, zvlášť, když se dočtete, že jde o filozofické dílo. Jde o příběh, který je sice hodně přitažený za vlasy, ale jako příjemnou oddechovku to číst můžete. A dovolím si prozradit - sice jsem strašpitel, ale tohle podle mě strašidelné nebylo. Zábavné ale ano!

Dívka, která utekla z Osvětimi Dívka, která utekla z Osvětimi Ellie Midwood

Napínavé, dá se to slupnout jako malina a nezůstane taková ta pachuť, že jste četli něco zbytečného. Jak už to u podobných knih bývá, opět nešlo o nic vyjímečného, ale to vůbec nevadí.

Usmát se a poodstoupit Usmát se a poodstoupit Karel Nešpor

Stručné, jasné, výstižné, žádné okázalé plácání. Kniha, od které jsem nečekala mnoho, a která mě moc bavila.

Anatomie melancholie Anatomie melancholie Robert Burton

Hnusnější obálku na knižním trhu už asi nenajdete.

20.02.2022 2 z 5

Zmatení citů Zmatení citů Stefan Zweig

Jak tady někdo psal, je to skutečně vybroušené dílo. Každé slovo je tak přesné a vystihující, že by se nedalo ničím nahradit. Vášeň je zde popsaná na hraně patosu, ale přeci k němu nesklouzne. Mistrné dílo.

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Přeceňovaná kniha.

20.02.2022

Bolestný a hrdinský život J. A. Komenského Bolestný a hrdinský život J. A. Komenského František Kožík

Tenhle spisovatel je génius, koho nebaví číst učebnice dějepisu, může sáhnout po některém z jeho románů a přečíst si melodramatický román o dané osobě či době. Doporučuji zvláště tuto knihu, protože jinak se Komenského díla nedají číst.

20.04.2021 5 z 5

Tři v háji Tři v háji Michal Viewegh

Je to takové lehké, šťavnaté a zábavné čtení, které rozhodně neurazí. Knihu jsem četla na dovolené, kde obvykle lehčí literaturu potřebuji, abych si odpočinula.

19.04.2021 5 z 5

Ženy vidí za roh Ženy vidí za roh * antologie

Skvělá povídková kniha pro ženy, bavila jsem se, dokonce jsem se i dojala, což v mém případě nebývá moc časté. Nejvíc se mi asi líbila povídka od Daniely Fischerové.

19.04.2021 5 z 5

Bylinková terapie Bylinková terapie Monika Čechová Golasovská

Když jsem si knihu četla, přála jsem si nebýt tak zbrklá, rozložit si její četbu do měsíců podle ročních období a řídit se podle bylinek. Nakonec jsem to sice neudělala a zhltla ji celou, nicméně se chystám ji otevírat pravidelně znovu a sžít se víc s přírodou kolem nás. Protože o tom ta kniha je.

16.04.2021 5 z 5

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Je to taková příručka k seriálu, kterou ocení každý, kdo má tento seriál rád. Jsou tam drby a zajímavosti ze zákulisí, nikoliv rozvedení jednotlivých příběh. jak si mnozí mysleli, když si knihu pořizovali. Pro ty, kdo se zajímají o film a především tvorbu seriálů, je to ale skvělá kniha, která dá nakouknout pod pokličku věhlasnému studiu a především tomu, jak vzniká mega úspěšný seriál.

04.04.2021 5 z 5

Laskonky Laskonky Barbara Nesvadbová

KAždá z povídek je postavená na jednom z kliší, které jsme všechny už stokrát slyšely nebo o nich četly v časopisech.
Nezávazný sex.
Nevěra legální a nelegální.
Zraňování partnera.
A nakonec i to zamyšlení o malých botách...
Ano, jsou to obrovská klišé, ale v podání této spisovatelky nejsou ani omylem nudná. Paní Bára má vybroušený styl, který zkrátka baví.

Hovory s doktory II Hovory s doktory II Barbara Nesvadbová

Velmi obohacující kniha nabízející pohledy na život a na svět lidí, kteří z povahy svého povolání a toho, co zažili, mají světu co říct. Jsem nadšená z toho, jak tyto kapacity umějí formulovat své myšlenky. Skvělý počin, kniha, k níž se bude jistě velmi ráda během života vracet. Doporučuji k přečtení.

Bestiář Bestiář Barbara Nesvadbová

Čtení pro ženy, svižné, plné překvapení i směšných příhod, které zaručeně pobaví. Knihu jsem četla na dovolené a moc jsem si ji užila. V titulu jsem nehledala obohacení, pouze rozptýlení, což kniha splnila na jedničku.

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Nadherný a citlivý text! Bavilo me prostředí, vykreslení postav a ta "českost" :)

26.11.2020 5 z 5