Katrinreading komentáře u knih
To utrpení křehké hlavní postavy jsem prožívala v každém slově. Krásné.
Otřesný konec, nádherný a silný příběh o pevnosti a vůli.
Je to krásné, temné, mystické a tak nadčasové. Kafkova osobnost mě fascinuje a troufám si říct, že se do Zámku velmi silně promítla. Nádherný čtenářský zážitek.
Všechno od tohoto autora musím dlouho trávit a téhle knihy tomu nebylo jinak, nicméně literární zážitek skvělý, příběh vcelku napínavý, což u tohoto autora nebývá zvykem.
Když si přečtete, že to bylo obscénní a zakázané, čekáte větší porno než kterého se vám dostane a můžete pak být zklamání. To se mi ale nestalo, bavila jsem se od začátku do konce a užila si, jak tato kniha vybočuje z věcí, které čtu běžně - což tady zmiňují mnozí. Jestli si chcete odpočinout od mainstreamu, doporučuju.
Líbila se mi anotace, ale děj trochu pokulhávalo, nebylo to pro mě tak strhující, jak jsem očekávala podle autorčiných předešlých knih. Nicméně vidím, že jsem jedna z mála, takže určitě nechci nikoho zrazovat od přečtení.
ano velký klad vidím postavu farářky, jejíž přemýšlení bylo pozoruhodné, stejně jako kroky, které podnikala. Zamyšlení o víře mi byla blízká a souzněla jsem s nimi.
Výborné, četla jsem to jako knihu a poslechla si i zkrácenou verzi v rozhlase. Moc mě dojímá její styl psaní i přemýšlení. Ten její odstup a lehkost s níž pokojně dožila a zbytečně se netrápila. Krásná kniha, opravdu.
Příběh je naivní, velmi tendenční a zavrženíhodný vzhledem k účelu propagandy...
Podle mě je lepší si přečíst nějaké souhrnné dějiny z dob antiky. Tohle je slátanina.
Je to starosvětské, hodně takové "coby kdyby", ale dobré to bylo. Empatické, niterné, dojemné.
Vůbec, ale vůbec mě jeho knihy nebaví. Ať sáhnu po kterékoliv z jeho dílny. Pohádkou bych to nenazvala. Je to takový smotanec bez fantazie.
Je to sice místy problematické, ale ráda se ke knize vracím, připomíná mi dva roky života s rodiči v Praze a taky klubovnu, kterou jsme měli s kluky na kraji Brna za sídlištěm. Myslím, že je to dobře napsaný komiks, který zaujme děti i dnes.
Tahle kniha mě dostala. Skvěle napsaná, silný leč prostý příběh, dojemná... prostě výborná a netřeba dalších slov.
Informací je tam hodně, ale bylo těžké se začíst a naskočit do nějakého pravidelného rytmu. O Toyen jsem se dozvěděla pár nových věcí. Bavily mě dialogy, byly jako ve filmech, jasné, stručné, zajímavé. Knihu si dokážu představit jako film. Ještě dnes jdu koupit autorčiny další knihy.
Zklamání, jak tady někteří píší to určitě nebylo. Hodnotím knihu s odstupem a líbila se mi. Je to taková rodinná vztahovka. Ale nepřinesla pro mě žádné nové informace.
Rozhodně to bylo čtivé a místy i napínavé. Moje srdcovka to ale nebude.
Chyběl tomu náboj nebo cokoliv, co by mě udrželo u dočtení všech těch fragmentů.