Katrinreading komentáře u knih
To je tak krásně a jemně napsané, že jsem si tuto knihu přečetla hned dvakrát, což nemám ve zvyku. Jedna z mých nejoblíbenějších.
Líbilo se mi vykreslení a psychologie obou hlavních mužských postav. Hodně opravdové, místo surové, ale dojemné, jako většina příběhů tohoto autora.
Dělalo mi problém se touto knihou prokousat, přestože se mi větčina knih od tohoto autora líbila. Nevím, čím to bylo, možná atmosférou, kterou v příběhu nastolil, postavami, se kterými jsem se neuměla ztotožnit... Ale vyloženě špatné to nebylo.
Cokoliv, co tento pán vytvoří, je neskutečně moudré.
Měla jsem problém se zorientovat v ději u v postavách, vše se mi zdálo takové ploché. Zklamání.
Jak se mi vůbec nelíbila autorova předchozí kniha, z téhle jsem naprosto nadšená. Baví mě myšlenkové pochody hlavní postavy i styl vyprávění, knihu jsem četla asi týden u moře a moc jsem si to uzila!
Celou tuhle sérii miluju. Hltala jsem ji jako Harryho Potteta. A to je myšleno jako pocta.
Chystám se na autorovu novinku, kterou mi doporučila kamarádka, tak jsem si nejdřív přečetla jeho prvotinu a nevím, jestli se mi ještě bude chtít číst jeho další román. Hlavní hrdina mi připadá zbytečně ironický, protivný, nepříjemný. Jako elitář bez sebereflexe, a proto jsem asi na straně 80 musela knihu odložit. Je mi líto tak nízkého hodnocení, protože českým autorům držím palce, ale tohle byla jedna velká nepříjemnost.
Naprosto výborný námět, který předčil mé očekávání. Jinak bylo mé očekávání splněno do puntíku. Čtivý, jednoduše napsaný román bez zbytečně složitých souvětí. Myšlenky postav prosté a jasné, přesto v některých polohách hluboké. Ještě teď ve mně doznívá tíseň z toho, jak mohl vypadat svět, ve kterém jsme mohli žít...
Trochu jsem se v tom ztrácela, navíc se mi nedařilo naladit na vlnu senzibilství. Věřím v lidskou empatii a schopnost částečně se vcítit do druhých, nikoliv však na senzibilitu či mentalismus. Vlastně mi to připadá jako jeden velký blábol - ne ta kniha - ale mentalismus jako takový, který pracuje s iluzemi, které si sami okolo sebe vytváříme.
Kniha je napsána celkem čtivě, ale zbytečně se patlá v "magii", která je v tomto díle těžko uvěřitelná.
Tenhle spisovatel je génius, koho nebaví číst učebnice dějepisu, může sáhnout po některém z jeho románů a přečíst si melodramatický román o dané osobě či době. Doporučuji zvláště tuto knihu, protože jinak se Komenského díla nedají číst.
Skvělé a dekadentní. Jiné, než to, co M. V. napsal předtím a potom. Doporučuji.
Málokdy u knih projevuji nějaké emoce, ale u knih Evžena Bočka se směju nahlas. Líbí se mi téma, které si pro tuto knihu zvolil, lokaci a pitoreskní postavičky. Tahle kniha je v knižním světě to samé, jako Slunce seno ve světě filmovém, ale i tak je super.
Já mám tuhle knihu prostě moc ráda. Je to sranda, a to je důležité. Sranda to je asi zejména proto, že je všechno, co se tam odehrává, pravdivé, sama jsem podobné věci na hromadném zájezdě zažila několikrát. Je to dobrá kniha.
Miluju ten film, líbí se mi už odmala. Kniha mě ale nebaví vůbec, a to ani v podobě audioknihy. Připadá mi, že je napsaná poměrně krkolomným a křečovitým jazykem. Nemůžu se dostat do rytmu vět, což mi u jiných děl autora nevadí tolik. Nicméně kniha hezky a srozumitelně zachycuje dobu, v níž se odehrává. Spíše ale doporučuji film.
Jako jo, kniha dobrá, prostě King. Nemůžu jinak než plný počet hvězdiček. Ale stejně musím napsat, že film byl v tomto případě daleko lepší. Prosím, nesežerte mě. :-)
Vtipné a strašidelné zároveň, jeho knihy čtu hlavě kvůli skvělému jazyku a vybroušenému stylu a tahle je jedna z autorových nejlepších.
Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Je napínavá a nutí člověka ji dočíst co nejrychleji. Je strašidelná, takže se musí celý zabalit do peřiny, aby na něj nikdo nemohl. Je překvapivě i chytrá, poukazuje na problém zneužívání. Klasika, kterou mám ráda.