Katuska88 Katuska88 komentáře u knih

Hlava plná strachu Hlava plná strachu Rob Ashman

Další díl ze specifické série, kde v průběhu příběhu sledujete dějovou linku z pohledu vraha a rovněž z pohledu vyšetřovatele.
Kniha se četla moc hezky. Líbila se mi víc, než předchozí díl, ta jatka byla dost morbidní.

26.01.2023 5 z 5

Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Tohle bylo něco. Andrew Mayne se konečně vytáhnul se svými zkušenostmi ze světa eskamotérů, kouzelníků a iluzionistů. Naturalista se mi líbil, ale tohle je naprostá pecka. Konečně thriller, který se odlišuje.
Neskutečně čtivý kousek se sympatickou hrdinkou.

14.10.2022 5 z 5

Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Jedná se o román, který je velmi znepokojující pro rodiče dětí mladšího školního věku.
Autorka závěrem slibuje další pokračování této populární série.

17.08.2022 5 z 5

Dvojník Dvojník Brian Freeman

Tohle byla kniha jako vyšitá přesně pro mne.
Teorie paralelních světů v praxi, napětí správného thrilleru v kombinaci s odkazy na kvantovou fyziku.
Jedním slovem paráda.

03.08.2022 5 z 5

Království slepých Království slepých Louise Penny

Málokomu, kdo miluje detektivky, se podaří této sérii vyhnout.
Kanada, třeskuté mrazy, malebné prostředí zdánlivě poklidné vesnice, krásně vykreslená atmosféra a další příběh již dobře známé Penny, čekající na zhltnutí.
V království slepých je jednooký králem.

01.06.2022 5 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Začátek knihy mi připadal takový povrchní a v podstatě se tam nedělo nic tak zásadního. Musela jsem si jen několikrát říct, že lidi opravdu mají prd co na práci, jen se zabývat dokola nějakým drbem a mít z toho senzaci...
Uhodla jsem, kdo byla ta vrazedkyne, což mne potěšilo, ale jinak byl závěr překvapivý a napínavý, není to totiž ta největší pointa celého děje. Celkově za 80%.

22.02.2022 4 z 5

Jedno malé prasátko Jedno malé prasátko Rob Ashman

Skvěle řešený koncept děje, kdy je od začátku vrah jasný. Člověk by si myslel, že když znáte od začátku vraha, tak děj nemůže být zajímavý ani napínavý, ale vůbec to není pravda. Autorovi se podařilo napětí vytvořit jiným způsobem.

10.02.2022 4 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

I přesto, že neznám seriál, kniha ve mne zanechala silný dojem.
A to převážně kvůli tomu, jak moc blízko realitě se celý "vymyšlený" děj blíží. Kniha mne opravdu nutila k zamyšlení. V epilogu pronesené "bělošské etnikum" a jejich problémy s neplodností, jemuž tehdejší společnost musela čelit, způsobují husí kůži. Knihu musím hodnotit kladně, a to hlavně kvůli varování, které v sobě skrývá.

04.05.2019 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Jedna z mnoha detektivek, které jsem přečetla, ale za mne jedna z nejlepších vůbec.
Minimálně za poslední dobu.
Naprosto skvělý styl psaní. Bryndza mi okamžitě přirostl k srdci, stejně tak jako Erika.
Skvostné! Opravdu se od četby nedalo odtrhnout.

10.04.2019 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Oceňuji originalitu příběhu se zápletkou o cestování v čase.
Kniha se mi líbila, do budoucna určitě chci vědět, co bude dál, ale zase mne kniha nenadchla natolik, abych otevírala pokračování hned, nebo abych mohla dát 5 hvězd.
Každopádně je to velmi podařená a úspěšná kniha, která oslovila širokou veřejnost a byla záhy zfilmována.
Občas možná trochu naivní podání. Nejspíš je to však způsobeno tím, že je kniha cílena převážně na děti.

14.02.2019 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Zajímavá a napínavá knížka. Jednička se mi však líbila trochu víc.
Určitě se budu těšit na další pokračování.
Ubírám hvězdu za neustálé deprese a bolehlavy všech vyšetřovatelů.
Osobní život se nikam neposunul.

12.02.2017 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Jak to zhodnotit a nikoho neurazit?
Já knihu dostala koncem roku 2012, nevyhledávala jsem ji, darovatel podlehl reklamě a humbuku okolo "erotického románu", aniž by věděl, o čem to je, ale zkrátka...
Chápu proč tomu fenoménu tolik žen podlehlo, ale zase nerozumím tomu, jestli je to kvůli tomu, že je nalákala tématika BDSM...nebo jen, že to je taková pohádka pro dospělé.
Pokud chcete erotický román, toto to opravdu není, to si představuji trochu jinak, ale každému dle jeho gusta...
Asi jsem se ještě neseznámila se svou vnitřní bohyní nebo jsem psychicky normální, ale opravdu netoužím po tom, aby mne někdo plácal bičíkem nebo fackoval.
Věřím tomu, že si tento brak našel spoustu obdivovatelek, ale já mezi ně nepatřím. Četla jsem, vím, tudíž mohu sdělit svůj názor, ale tím to pro mne končí a začíná.
Styl psaní je dětinský, hrdinka naivní, hrdina nenormální a vnitřní bohyni raději ani nekomentuji... Těžko se mi v tom hledá "to kouzlo". Ve finále, což bylo ze všeho nejhorší, byla to nuda! Už dlouhou dobu mi netrvalo přečíst jednu knihu déle jak dva měsíce...

12.02.2015 3 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Já si nemůžu pomoct a prostě autorku miluji. Hrozně mne všechny její knihy baví.
Postavy jsou tak skutečné. Myšlenky, které se občas honí hlavou i mně. Je to osvěžující, člověk si najednou nepřipadá "sám". Super

22.11.2023 5 z 5

Mami, vrať se!: Ponížená až na samé dno Mami, vrať se!: Ponížená až na samé dno Oxana Kalemi

Kniha je upřímnou zpovědí a zapůsobila na mne poměrně děsivě. Překvapilo mne, že se jedná o poměrně aktuální situaci, ne nějakou bohy zapomenutou dobu.

02.04.2023 4 z 5

Cyklista Cyklista Tim Sullivan (p)

Specifický detektiv a zdánlivě jednoduchý případ. Jedná se o detektivku, kde se vyšetřování vraždy odvíjí poklidným tempem. Detektiv je suverén a jeho postupy jsou netypické. Příjemná změna oproti současnému trendu brutálních vražd a sériových vrahů.

12.10.2022 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Hodnotím nejvýše, i přesto, že se mi děj zdál poměrně jednoduchý. Četlo se to velmi dobře a svižně.

29.03.2021 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Velmi působivá kniha s existujícími historickými postavami.
Trochu jsem se zasekávala v četbě, ale i přesto je to hodně zajímavá kniha, podávající zase trochu jiný pohled na hrůzy druhé světové války.
Kniha mne obohatila o další vědomosti. Autor dokázal zaujmout.

16.04.2019 5 z 5

Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Skvělá a čtivá detektivka. Zatím nejlepší Poirot, jakého jsem četla
Přečteno podruhé v rozmezí více jak patnácti let. A opět jsem překvapená!

26.11.2018 5 z 5

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Velmi zajímavá autobiografická kniha s velmi zajímavou a čtivou zápletkou.
Nelze hodnotit, jak moc kvalitně je kniha napsaná, jelikož autorka není spisovatelkou. Proto neustálé cestování odnikud nikam, opakující se odstavce a ne poměrně záživný děj knize odpouštím.
Příběh je každopádně velmi zajímavý a v dnešní době až trochu neuvěřitelný. Nedokážu pochopit, čím Lketinga svou nastávající tak pobláznil. Muselo to být pro ni velmi těžké, nehledě na to, že je to příběh starý skoro třicet let. Musím tedy Corinne svým způsobem obdivovat.
Těžko říct, jak by to dopadlo, kdyby se příběh odehrál v dnešní době. Těžko zhodnotit, jak moc Keňa za těch skoro třicet let "zkulturnila".

17.12.2016 5 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Příjemná, vlídná povídečka k zamyšlení.
Tak brilantně čistá a prostá, ale krásná. Po dočtení jsem byla dojata.

23.03.2016 5 z 5