Katuska88 Katuska88 komentáře u knih

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Mne se tato detektivka celkem líbila. Zaujalo mne hlavně to, že se ta spousta postav nakonec zcvrkla v jeden ucelený kompletní příběh. Myslím si, že je to povedená zápletka. Nemohu si vybavit nic, co by mi na tom vadilo...

20.01.2014 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Kniha mne velmi zaujala. Také jsem nebyla nadšená z filmu, oproti tomu kniha je mnohem zajímavější.

01.12.2013 5 z 5

Kdybych tě našla Kdybych tě našla Ava Dellaira

Kniha je čtivá, o tom žádná, ale podle mého názoru je opravdu určena převážně mladým čtenářům. I když těmto střevíčkům jsem již odrostla, obecně young adult literaturu mám velmi ráda, ale tady jsem se nějak už nedokázala do hlavní hrdinky vcítit, problém jsem měla hlavně s Angie. Její chování, obzvlášť vůči Samovi moc nedávalo smysl, jakoby byla definovaná pouze tím, že nepoznala otce...
Ale jinak hodnotím poměrně kladně. Příběh z pohledu Mari mne bavil víc.
A konec mi zlomil srdce...

24.01.2025 4 z 5

Buď hodná Buď hodná Irena Piloušková

Že se bude jednat o téma domácího násilí mi bylo před četbou poměrně jasné už z anotace.
A právě proto jsem se rozhodla knihu přečíst a dát na doporučení, a to i přesto, že neznám ani autorku, ani moc nevyhledávám českou tvorbu.
Nalákalo mne i to, že se jedná o vícegenerační román.
Nečekala jsem, že bude četba této knihy v mém případě tak odsýpat, za mne se rozhodně děj netáhl a vše směřovalo poklidným tempem k bravurnímu finále. Bála jsem se velkého počtu stran - zbytečně.
Za mne super.
Jen bych uvítala třeba i kapitolu z pohledu Františka.

04.10.2024 5 z 5

Odražená střela Odražená střela Sandra Brown

Má první kniha od autorky. Dlouho jsem chodila okolo a k žádné knize se dosud nedostala. Jsem ráda, že má autorka těch knih tolik, že se z toho dá vybírat a nemusím čekat, než vyjde něco dalšího.
Určitě budu pokračovat.

29.09.2024 5 z 5

Druhé dítě Druhé dítě Kerry Fisher

Já jsem zatím četla jen jednu knihu od autorky, tahle byla druhá.
"Matka, jakou jsem mohla být" se mi líbila mnohem víc, zde bylo příliš mnoho deprese, rodičovských pochybností a dokonce žádné velké překvapení v ději se v mém případě nekonalo. Bylo celkem jasné, jak to celé je.

16.08.2024 3 z 5

10 minut 38 vteřin 10 minut 38 vteřin Elif Shafak

Kniha ne nadarmo vyvolává chuť blíže se podívat na další publikace Odeonu.
Příběh jako takový je velmi poutavý a zajímavý, i když poslední třetina knihy mne osobně bavila nejméně.

03.05.2024 5 z 5

Pacientka Pacientka Tim Sullivan (p)

Autorovo knihy se mi líbí...tentokrát ovšem nedávám plný počet. Na mě se děj tentokrát poměrně vleče. Možná je to však mým momentálním rozpoložením a nemohu to dávat za vinu autorovi. Případ je opět zajímavý a nabízí zamyšlení nad závažnými tématy.

31.10.2023 4 z 5

Porodní bábou proti své vůli Porodní bábou proti své vůli Patricia Harman

První díl se mi líbil více. Zde bylo na mne málo porodů a hodně dějových chyb. Např. pacientky z prvního dílu měli najednou místo dcery syna apod. Jsem velká detailistka, takže kvůli tomu ubírám hvězdičku.

18.07.2023 4 z 5

Bretaňská idyla Bretaňská idyla Jean-Luc Bannalec (p)

Pohodová detektivka, kde je výrazný důraz na popisy krajiny, jídla, chuti a atmosféry.
Příjemné oddechové čtení. První setkání s komisařem i autorem.
Nikdy jsem ve Francii nebyla, natož v Bretani, ale co mohu posoudit z této knihy, jedná se jistě o nádhernou část naší planety, lákající k návštěvě.
Případ mne však moc nezaujal. A francouzské průpovídky, kterým ani za mák nerozumím, mne spíše otravovaly.

28.02.2023 4 z 5

Asi to skončím Asi to skončím Iain Reid

Ve škole jsem se docela bála, tady je asi důvod, proč je kniha označována jako horor, ale jinak? Já vlastně nevím. Tohle jsem nečekala, film jsem neviděla, půjčila jsem si knihu nazdařbůh v knihovně, protoze to tak někdy dělám. Fanda hororů nejsem a asi ani nikdy nebudu. Horory v televizi úplně nesnáším, ale zaujala mne obálka a myslela jsem si, že v knize převážně půjde o dům... To jsem se mýlila. Ale asi nemůžu říct, že bych litovala přečtení, jen si na knihu asi nedokážu udělat názor. A i to se asi dá nazvat originálním poselstvím :D

27.08.2021 3 z 5

Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

Nádherná knížka.
Ubírám hvězdu za vleklý začátek, ale uznávám, že je to možná jen mé vnímání.
Hezká pohádka. Nevěděla jsem, co přesně mám očekávat, děj se mi ze začátku zdál velmi předvídatelný. Tím, že je však kniha zasazena mimo Ameriku, a to do Indie, tak se stala velmi zajímavou četbou. Jinak obsahuje typické opakující se faktory, které se vyskytují v YA literatuře.

22.01.2021 4 z 5

Osudová cesta Osudová cesta Kathy Reichs

Tento díl mne bohužel nějak moc nebavil. Trvalo mi asi 300 stran se začíst. Asi mi kanadské prostředí není blízké.
Tak 50 na 50.
Jinak je to příjemná detektivka, ale asi mi to prostě moc nesedlo.

26.10.2020 3 z 5

Podmaněni láskou Podmaněni láskou Barbara Cartland

To bylo tak sladké, až mne z toho rozbolely zuby.
Kdo to má rád, ten bude spokojený.
Kniha se čte moc hezky.

04.01.2020 4 z 5

Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Zatím nedočteno, třeba někdy příště, nějak mne to nebavilo...
Nějaké myšlenky tam byly, ale myslím si, že je to spíš četba vhodná na určitou část života v určité životní situaci a když na to člověk má opravdu chuť a náladu.
A hlavně přečíst v jednom zátahu a moc se s tím "necrcat". Já se zasekla a už se k tomu prostě nejsem schopná přinutit.

06.12.2019

Jedz, modli sa a miluj Jedz, modli sa a miluj Elizabeth Gilbert

Já jsem zatím neviděla film, takže za mne určitě až trochu nereálná představa, jak mohli podle této knihy udělat jakýkoliv scénář, natož aby filmové zpracování mělo úspěch.
Neumím si představit, co by mohli do toho filmu dát a jakým způsobem zpracovat, tak se na něj asi jen ze zvědavosti podívám.
Nemůžu říct, že by byla kniha vyloženě špatná. Chvílemi mne bavila a chvílemi zase vůbec.
Bylo v ní několik opravdu chytlavých a zajímavých myšlenek, taky spousta mnohdy užitečných a zajímavých faktů o navštívených zemích, ale taky bohužel spousta nesmyslů okolo.
Příliš mnoho úvah, téměř žádný děj. Na druhou stranu obdivuji autorku, že sdílí se širokou veřejností tolik velmi soukromých záležitostí a hlavně tolik soukromých myšlenek.
Celkově hodnotím okolo 70%.

31.10.2019 3 z 5

Mrtvou neměl nikdo rád Mrtvou neměl nikdo rád Eva Tvrdá

Nebyl to vyloženě literární skvost, ale od knihy jsem dostala to, co jsem očekávala. Možná právě proto, že jsem neočekávala nic závratného, se mi četba moc líbila. Vraha jsem si tipla správně.
Líbila se mi myšlenka toho, že oběť nebyla žádná milá osoba, které by bylo za hodno litovat. Je hezky ukázaná lidská ubohost. Kniha byla krátká, četla se dobře, bylo tam i pár zajímavých postřehů k zamyšlení.

22.06.2019 5 z 5

Neuvěřitelné Neuvěřitelné Sara Shepard

Teď bych asi očekávala, že to celé skončí, neumím si moc dobře představit, o čem je zbytek dalších knížek.
Už pomalu ztrácím takový ten manický pocit, že musím pokračovat. Asi si dám na chvíli pauzu.

10.03.2019 4 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Kniha ve mne nezanechala téměř žádný dojem. Nejspíš si na ni v budoucnu nikdy nevzpomenu. Podruhé číst určitě nebudu.

23.12.2018 3 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Myslela jsem si, že lehce pomalý začátek mi rozhodí veškeré mínění o závěru této úžasné série, ale vydržte, stojí to za to!

16.05.2017 5 z 5