kayu komentáře u knih
Tahle knížka je zvláštní - a dokonalá. Příběh je promyšlený, nikde to nezadrhává a rychle se čte. Konec je dojemný a já se neubránila slzám. Všechny postavy mi nějak přirostly k srdci a těžko se budou zapomínat.
Předchozí díly jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat, ale mě osobně kniha nezaujala. První polovina se vlekla, ve druhé už se alespoň začalo něco víc dít. Autor píše místy až trapně
ilustrace jsou zvláštní a mně se moc nelíbily.
Stařík je v podstatě stejný jako Analfabetka. Svižný a vtipný, ale nevím, jestli se podobný styl příběhů dá udržet donekonečna.
Vykoupení z věznice Shawshank - 5*
Nadaný žák - 4.5* ( Možná až zbytečně dlouhý )
Tělo - 3*
Dýchací metoda - 4*
Všechny příběhy jsou nějakým způsobem úžasné. Zaujalo mě především Vykoupení z věznice Shawshank a Nadaný žák. Ohledně dýchací metody mám takové rozpolcené dojmy...
Tohle je geniální kniha, která se filmu ani v nejmenším nemůže rovnat. Jako snad každá kniha má ovšem i slabá a zdlouhavá místa.
Námět skvělý. První polovina pochodu je hodně a detailně popsaná, naproti tomu druhá se mi zdá nějak moc krátká a odbytá. Což je škoda, protože právě tyhle pocity ke konci pochodu mohli být rozvedeny víc než ty v začátcích. Konec mě velice zaskočil, upřímně nevím co si o tom mám myslet.
V téhle části se to teprve začíná všechno pořádně rozbíhat. Naprosto obdivuju styl, kterým je kniha napsaná. I detailní popisy tu jsou velice poutavé a mně každá kapitola rychle ubíhala.
Čekala jsem lepší příběhy. V téhle knížce je tak čtvrtina historek dobrých a ty ostatní za moc nestojí.
Řekla jsem si, že při čekání na další řadu seriálu si přečtu knihy. Asi jsem od toho podle těch recenzí čekala trochu víc, ale kniha mě stejně naprosto pohltila.
Zajímavé, jak autor zasadil příběh jen do několika dnů. Události, které se v těch dnech staly se možná zdají víc než napínavé, ale autor to pojal hodně oddechově. Mně se knížka vážně líbila.
Dokonalá knížka. Od téhle spisovatelky moje nejoblíbenější.
Moc se mi líbí, že jsou ty nejdůležitější příběhy v jedné knize. Ilustrace tomu dodávají ještě lepší atmosféru.
Knížku jsem četla když mi bylo devět a tehdy se mi náramně líbila, že jsem si ji zanedlouho přečetla znovu. Teď se trochu bojím si ji znovu přečíst, abych si nezkazila ty dojmy.
Knížku jsem měla přečtenou za chvíli. Řekla bych, že se hodí spíš pro menší děti, většina příběhů je ale spíš úsměvná :)
Tyhle příběhy jsou nádherné. Každý dokáže rychle vtáhnout do děje a pak v nejlepším skončí. Přečetla jsem celou triologii a trochu mě mrzí, že už nejsou další knížky.
Knížku jsem dostala darem. Musím říct, že sice tohle není žánr, který bych vyhledávala, ale knížka se čte opravdu příjemně a děj rychle ubíhá.
Nádherná kniha. Zvlášť pro milovníka Japonska jako jsem já. Hodně se mi líbí celkově postava Sajuri, zdá se mi taková víc sebevědomá. Ve filmu působila hodně nesměle.