kayu komentáře u knih
Kniha je moc krásně zpracovaná a každý si tam jistě najde to svoje. Pro mě byla kniha užitečná zhruba do poloviny, kdy jsem se snažila plnit každý úkol. Poté přišly na řadu složitější techniky, bez kterých se ale klidně obejdu (balíček karet, kalendář...)
Knihu jsem si vybrala kvůli tomu, že jsem věděla o vztahu, který spolu Achilles a Patroklos měli. Zhruba po sto stranách, ze kterých jsem nebyla nijak nadšená, jsem knihu ovšem odložila a vrátila se k ní až po třech měsících. Mrzí mě, že jsem ve čtení nevytrvala už předtím, protože na druhý pokus jsem měla knížku přečtenou za pár dní. Věděla jsem, jak kniha dopadne, ale i přesto mě konec hluboce zasáhl (Hodně jsem ho probrečela).
Od příběhu jsem očekávala něco trochu jiného a hlavně temnějšího, ale i tak to bylo příjemné čtení. Moc se líbí prostředí, kde se celý příběh odehrává. Zajímavé fotografie dodávají trochu strašidelnější atmosféru a jsou zajímavým zpestřením. Troufnu si říct, že bez nich by kniha nepatřila mezi tak čtené.
Nádherná kniha, ze které mi bylo místo až smutno.
"Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější."
Inspirativní kniha, která donutí člověka se nad spoustou věcí zamyslet. Taky si myslím, že tohle je jedna z těch knih, které si musíte přečíst víckrát, abyste z ní dostali vše co nabízí.
Jednoznačně nejlepší díl z celé triologie. Je vidět velký posun.
Po dlouhé době zase kniha, kterou jsem měla přečtenou během pár dní. Plánovala jsem ji už dlouhou dobu a rozhodně nezklamala.
Příjemná oddechová kniha, která se čte relativně sama. Žádný z příběhů nijak nevyděsí, ale některé vám můžou nasadit pěkného brouka do hlavy.
Čekala jsem od toho možná trochu víc, ale i tak to bylo příjemné čtení. Postrádala jsem však nějaký moment, při kterém bych se upřímně zasmála.
Díl mě bavil jednoznačně víc, než ten předchozí. Je tu vidět určitý posun dopředu. Kniha má celkem smysluplný děj a není jen plná žvástů jako Roky pod psa.
Moc jsem si od knížky neslibovala, a o to víc mě překvapila. Maud mi bylo místy dost líto, ale je to krásný příběh.
Zajímavá kniha, zvlášť pro nadšence do českého jazyka. Já některé pasáže přeskakovala, ale i tak mám z knížky velice dobrý pocit. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí a hry z češtinou jsou taková sladká tečka na závěr.
V půlce jsem knihu vzdala a po čase se k ní zase vrátila. Nevím čím to je, ale tu druhou půlku jsem přečetla jedním dechem. Tak intenzivní knihu jsem už dlouho nečetla. Postavy, ať jsou jakékoliv se mi dostaly pod kůži a asi o nich budu ještě dlouho přemýšlet.
Při nejbližší příležitosti se ráda podívám po dalších knížkách od téhle nadějné autorky.
Od konce jsem čekala něco víc tajemnějšího, ale i tak to bylo příjemné čtení.
Carrie zaujmula jednoznačně už od prvních stránek. Líbí se mi, že na celý "případ" se nahlíží z několika různých stran. Kdyby byla celá kniha z pohledu Carrie asi by nebyl zážitek tak intenzivní.
Malálu z celého srdce obdivuji, ale knihu jsem bohužel dočíst nedokázala. Nemohla jsem se vůbec začíst a každá stránka se mi hrozně vlekla.
Dám tomu čas a možná se ke knize někdy vrátím.
Za mě jednoznačně nejslabší díl. Děj se až moc komplikoval a často mi činilo potíže se trochu zorientovat. Ze závěru jsem nebyla moc překvapená. Čekala jsem něco triumfálnějšího.
U téhle série je bohužel každý díl jen horší. Moje nadšení z prvního dílu rychle vyprchalo a Alianci už jsem četla jen proto, abych věděla, jak to dopadlo.
Pes baskervillský je první kniha o Sherlocku Holmesovi, kterou jsem zatím četla. Do knihy jsem se musela chvíli dostávat, především kvůli trochu odlišnému jazyku. Netrvalo ale dlouho a já už byla naprosto pohlcena atmosférou celé knihy a mistrným zpracováním. Určitě se teď co nejdřív pustím i do dalších případů Sherlocka Holmese.
Tohle bylo jedním slovem fantastické a kniha absolutně předčila mé očekávání. Příběh byl o tolik svižnější než v prvním dílu a neustále nabízel nové zvraty a postavy.
Moje nenávist k Annalise se ještě víc prohloubila. Já tu holku neměla ráda už od začátku. Naopak jsem moc ráda za Gabriela, kterého mám ze všech postav nejraději. A tak mě hrozně mrzí jeho neopětované city.
Tohle je něco tak zvláštního, že se to ani nedá popsat. Do čtení jsem se musela nutit, ale nebylo to obsahem. Spíš zvláštní formou psaní, na kterou jsem si musela dlouho zvykat.