keiko33 komentáře u knih
Vtipne, romanticke a nadcasove. Dielo, ktore ani rokmi nestratilo, skor naopak.
Taka oddychovka. Podla hodnotenia som cakala viac. Neslo ani tak o pribeh, ten bol zaujimavy, skor o rozpravanie, chvilami ma dost nudilo. Posledne napinave rozuzlenie to celkom vynahradilo. Nakoniec to dopadlo tak, ako som cakala, hoci ma autorka dost zmiatla. A ten koniec romantika, len bol taky rychly. Vela veci zostalo nedoriesenych.
Tento pribeh je take pohladenie pre dusu, ked sa potrebujete odputat od okoliteho sveta a presuniete sa na Francuzsky ostrov obklopeny kameliami. Milujem podobne knihy, ktore vas zanesu do neznamich miest a po precitani mate chut zbalit si kufre a vydat sa na cestu.
Taka vtipna oddychovka so stipkou erotiky. Ale zeby to bolo nieco extra to nie. On sexi pravnik, ktory moze mat kazdu a ona nevyrazna psychologicka, no podla neho s velmi sexi zadockom. Najprv sa dohodnu na nezavaznom sexe, no postupne z toho vznikne laska. Nazov knihy je strasny, original je vhodnejsi.
Tato cast bola najlepsia zo serie, no ako celok ma seria dost sklamala. Cakala som viac vzhladom na hodnotenie. Citala som uz vela historickych romanci a toto bol priemer. Chybala tomu stava a vtip. Ale musim uznat, obalky knih su krasne.
Krasny citlivy pribeh popolusky, ktora je fizicky znetvorena, no dusevne krasna, citliva a dobrosrdecna. A aj napriek tomu sa do nej zalubi idol zenskych srdc. Cielova skupina je YA, ale napriek tomu dokaze pribeh nadchnut aj starsiu generaciu. Tu je celkom zaujimavo popisana sikana a jej nasledky. Mam rada autorkin stil, taka Jojo Moyes pre mladsiu generaciu.
Na Helenin pribeh som sa tesila a cakala som viac. Nebolo to zle, ale ani nic uzasne. No a ako v predchadzajucom diele mi tu vadili sexualne sceny. Na historicku romancu toho bolo privela. Tieto sceny som dokonca preskakovala. Ale celkom ma zaujalo Helenino tajomstvo, pribeh celkom dobre vyvazilo.
Celkom prijemne prekvapenie. Autorkin styl mi vyhovuje, ale dost mi vadili postelove sceny. Najprv pol knihy nic a potom az privela opisu. K historickym romancam mi to nepasuje. Pacil sa mi vtip a lahkost rozpravania.
Na moj vkus dost nudne. Nemalo to stavu a niektore odseky som preskakovala. Knihu som si vybrala kvoli vyzve, no vobec to nemalo vianocnu atmosferu, len fnukanie zenskej, co prisla o pracu a luxus.
Taka mila oddychovka. Aj ked bol pribeh s tou pojazdnou knihovnou zaujimavy, autorkin styl mi akosi nesadol. Niektore pasaze som dokonca preskakovala a to sa mi uz davno nestalo. Akosi sa tam nic moc nedialo, chybala tomu stava. Jednoduche opisy, akoby z dennika.
Prijemna oddychovka. Bolo to lepsie ako prvy diel a aj slovensky preklad sa polepsil oproti prvemu. Tom mi chvilami liezol na nervy s tou jeho sebalutostou, no vynahradil to jeho oddanou laskou k Charlimu. A asi najlepsia na tejto knihe bola cela rodina Hollandovcov a hlavne stari rodicia. To ich vecne hasterenie nemalo chybu.
Taka mila, vtipna oddychovka, plna rodiny a znamich ktori sa staraju do zivota hlavnych postav v malom mestecku. Pribeh nebol zly, no slovensky preklad bol hrozny, to mi trochu pokazilo dojem s knihy a urcite by tu viac pasovalo rozpravat pribeh v prvej osobe.
Neskutocne krasny a citlivy pribeh. O laske, utrpeni a neuveritelnej sile cloveka, ktory chce prezit. Ben bol proste neskutocny. Po tom co prezil, nielen v divocine, ale aj v sukromi dokazal ostat silny, aj ked si sam myslel, ze je slaboch. Dokazal Ashley zachranit a nielen fizicky. Tie odkazy z diktafonu, boli tak citlive, nutiace vas zamysliet sa nad zivotot. A prave tie vdychli do pribehu uplne iny rozmer. Rachel bola neuveritelne silna zena, rovnako ako ich laska. To tajomstvo mi doslo az tesne pred odhalenim. A ak som dovtedy neplakala, tu sa to uz zastavit nedalo. Je to pribeh, ktory vam ostane v mysli este velmi dlho. A zacnete lutovat vsetky zbytocne hadky, lebo nikdy nevieme, ci budeme mat moznost sa ospravedlnit.
Taka prijemna oddychovka, so zaujimavou zapletkou a este zaujimavejsim prostredim. Australia, velryby a romanticka zapletka, podane tak citlivo, ako to len Jojo vie.
Mozno pribeh nebol nicim vynimocny, no autorka vie tak putavo urobit z jednoduchosti nieco vynimocne. Kniha je plna poucnych myslienok, z ktorych by si mal clovek vziat ponaucenie. Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byt horsie. Pribeh bol rozpravany velmi citlivo. A aj mne vysla slzicka, hlavne v tej casti, kde im ludia posielali peniaze pre Normana. Vzdy sa sa najdu ochotni ludia pomoct. Preto ak mozeme pomoct ludom, ktori to potrebuju, nevahajme, lebo nikdy nevieme, ci prave my tu pomoc nebudeme niekedy potrebovat.
Tak ako pri Andele a demoni, vsetko do seba zapadalo. Autor drzi po cely cas citatela v strehu a napati. Stale sa nieco deje. Aj ked ta konspiracna teoria o Marii Magdalene, bola uz cez, na dojme z knihy to neublizilo. Snad co mi mi trochu vadilo, boli niektore veci podobne s predchadzajucim dielom. Opatrovnik hlavnej zenskej postavy bol zavrazdeny, cely dej sa odohrava v podstate behom jedneho dna, medzi Robertom a dalsou zenskou to iskri, zahada je o cirkvi. Ak by som tuto knihu citala ako prvu od autora dostala by ma viac. No aj napriek tomu davam plny pocet, kniha sa citala sama.
Historia je moja srdcovka, takze ma kniha dostala aj napriek vymyslenym faktom a dost neskutocnym dejom. Kniha bola premyslena do kazdeho detailu, je plna sokujucich odhaleni. Ked uz si myslite, ze je vam uz vsetko jasne, pride dalsia bomba. Robert bol genialny, jeho znalosti dodavali pribehu stavu. Film som este nevidela, takze som si dojem z knihy nepokazila.
Tak to bolo sladke. Pekne ukoncenie serie. Vacsinou ma dlhe serie postupne prestanu bavit, no tu to tak nebolo. Kazdy pribeh bol niecim iny a zaujimavy. Pacil sa mi autorkin humor. A najviac Benedictov a Colinov pribeh.
Super. Strasne som sa bavila. Hyacinth a babicka nemali chybu. Aj mi bolo Garetha luto pri tychto damach.
Znovu krasny pribeh, ale odlusny. Bolo mi luto Michaela, neopetovana laska je velmi bolestiva, obzvlast ked ju mate stale pred ocami. Franceska mi chvilami liezla na nervi s tou nerozhodnostou, ale nakoniec dostala rozum.